مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تغذیه ی منابع مختلف اسید چرب بر عملکرد و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین دوره ی انتقال

صفحات

 صفحه شروع 603 | صفحه پایان 611

چکیده

 یکی از راهکارهای ارائه شده برای بهبود وضعیت سلامت گاوهای شیری پس از زایش, تغذیه ی منابع اسیدهای چرب غیراشباع است. هدف این تحقیق بررسی تأثیر منابع مختلف چربی بر ماده ی خشک مصرفی, تولید و ترکیب های شیر و متابولیت های خونی در دوره ی انتقال در گاوهای شیری هلشتاین بود. شمار 35 رأس گاو هلشتاین چند بار زایش آبستن (حدود 21 روز پیش از زایش) انتخاب و به طور تصادفی به یکی از پنج تیمار آزمایشی شامل: 1) شاهد (منبع اسیدهای چرب اشباع), 2) مکمل CLA, 3) دانه ی کتان اکسترود, 4) مخلوط دانه ی کتان اکسترود و CLA و 5) کنجاله و روغن کلسیمی کنجد اختصاص داده شدند. ماده ی خشک مصرفی و تولید شیر, روزانه اندازه گیری شد. نمونه های خون در روزهای 21-, 14-, 7-, 3-, 0, 3, 7, 14 و 21 نسبت به زمان زایش برای تعیین غلظت گلوکز, کلسترول, تری گلیسیرید, لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) و اسیدهای چرب آزاد غیراستریفیه ی پلاسما (NEFA) گرد آوری شد. ماده ی خشک مصرفی, کمیت و کیفیت شیر, غلظت NEFA و تری گلیسیرید پلاسما تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0P˃ ). در دوره ی پس از زایش, غلظت گلوکز پلاسما در تیمار CLA در مقایسه با جیره های شاهد, کتان و مخلوط کتان و CLA بالاتر بود (05/0P˂ ). تیمار کنترل, بالاترین غلظت LDL را داشت (05/0P˂ ). غلظت کلسترول تیمار شاهد در روزهای 7 و 14 پس از زایش در مقایسه با دیگر تیمارها بالاتر بود (05/0P˂ ). به طورکلی تغذیه ی اسیدهای چرب غیراشباع بر عملکرد تأثیری نداشت ولی موجب بهبود فراسنجه های خونی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ، ندا، زالی، ابوالفضل، گنج خانلو، مهدی، توحیدی، آرمین، و دهقان بنادکی، مهدی. (1396). تأثیر تغذیه ی منابع مختلف اسید چرب بر عملکرد و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین دوره ی انتقال. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(4 )، 603-611. SID. https://sid.ir/paper/193494/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ ندا، زالی ابوالفضل، گنج خانلو مهدی، توحیدی آرمین، دهقان بنادکی مهدی. تأثیر تغذیه ی منابع مختلف اسید چرب بر عملکرد و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین دوره ی انتقال. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):603-611. Available from: https://sid.ir/paper/193494/fa

    IEEE: کپی

    ندا شیخ، ابوالفضل زالی، مهدی گنج خانلو، آرمین توحیدی، و مهدی دهقان بنادکی، “تأثیر تغذیه ی منابع مختلف اسید چرب بر عملکرد و فراسنجه های خونی گاوهای شیری هلشتاین دوره ی انتقال،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 603–611، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193494/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button