مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

879
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر عصاره ی آبی اندام های هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجه های ایمنی زنبور عسل (Apis mellifera)

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 107

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی عصاره ی اندام های هوایی گیاه سرخارگل در تغذیه ی زنبور عسل و تأثیر آن بر سامانة ایمنی از جمله سنجش شمار هموسیت ها و آنزیم فنل اکسیداز بر پایه ی آزمایش صحرایی در بهار و تابستان 1393 به مدت چهار ماه انجام شد. شمار 28 کلنی همسان سازی شده به طور تصادفی به چهار تیمار و هفت تکرار تقسیم شدند, تیمار ها عبارت بودند از: 1-شربت شکر خالص بدون عصاره, 2-شربت شکر غنی شده با 10 سی سی عصاره, 3-شربت شکر غنی شده با 20 سی سی عصاره, 4-شربت شکر غنی شده با 30 سی سی عصاره. نتایج نشان داد آنزیم فنل اکسیداز در ایمنی کوتاه مدت و بلندمدت در زنبور هایی که شربت حاوی 30 سی سی عصاره را دریافت کردند بیشتر و در زنبور هایی که شربت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی کوتاه مدت, شمار هموسیت ها در زنبور هایی که از شربت حاوی 20 سی سی عصاره استفاده کردند نسبت به دیگر گروه ها بیشتر و در زنبور هایی که از شربت شکر خالص استفاده کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی بلندمدت نیز شمار هموسیت ها در زنبور هایی که شربت شکر با 30 سی سی عصاره را دریافت کردند بیشتر و آن هایی که شریت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). بر پایه ی نتایج به دست آمده استفاده از این عصاره سمانة ایمنی زنبور عسل را بهبود می بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرزین، زهرا، مروج، حسین، نهضتی پاقلعه، غلامعلی، تبریزی، لیلا، و مرادی، علیرضا. (1396). تأثیر عصاره ی آبی اندام های هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجه های ایمنی زنبور عسل (Apis mellifera). علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(1 )، 101-107. SID. https://sid.ir/paper/193581/fa

    Vancouver: کپی

    گرزین زهرا، مروج حسین، نهضتی پاقلعه غلامعلی، تبریزی لیلا، مرادی علیرضا. تأثیر عصاره ی آبی اندام های هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجه های ایمنی زنبور عسل (Apis mellifera). علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):101-107. Available from: https://sid.ir/paper/193581/fa

    IEEE: کپی

    زهرا گرزین، حسین مروج، غلامعلی نهضتی پاقلعه، لیلا تبریزی، و علیرضا مرادی، “تأثیر عصاره ی آبی اندام های هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجه های ایمنی زنبور عسل (Apis mellifera)،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 101–107، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button