مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,071
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه عاملی صفات مورفولوژیک و مورفوفیزیولوژیک در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت شرایط تنش و بدون تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 59

چکیده

 به منظور ارزیابی و طبقه بندی صفات مورفولوژیک و مورفوفیزیولوژیک ژنوتیپ های گندم نان در هر دو شرایط تنش و بدون تنش خشکی 567 ژنوتیپ گندم نان در قالب طرح مشاهده ای با چهارتکرار کشت شدند. دو تکرار به عنوان محیط تنش و دو تکرار نیز به عنوان محیط بدون تنش در نظر گرفته شد. تجزیه به عامل ها براساس روش تجزیه به مولفه های اصلی و چرخش و ریماکس نشان داد که چهار عامل اول درمحیط تنش روی هم رفته 89.6 درصد و درمحیط بدون تنش 87.5 درصد از تغییرات متغیرهای مورد بررسی را توجیه می نمایند. در محیط تنش عامل اول 42.8 درصد از واریانس میان صفات را به خود اختصاص داده و نقش مهمی در توجیه تغییرات عملکرد و اجزای عملکرد دانه سنبله ایفا نمود. از این رو این عامل به عنوان عامل عملکرد دانه سنبله نام گذاری گردید. عوامل دوم, سوم و چهارم نیز در محیط تنش 20, 17 و 10 درصد از تغییرات موجود بین صفات را توجیه نموده و به ترتیب به عنوان عامل عملکرد دانه گیاه, تراکم سنبله و انتقال آسیمیلات ها نام گذاری شدند. در محیط بدون تنش نیز عامل اول 35 درصد از واریانس موجود بین صفات را به خود اختصاص داده و نقش مهمی در توجیه تغییرات عملکرد دانه گیاه و سنبله, شاخص برداشت گیاه و سنبله, تعداد دانه درسنبله و ارتفاع گیاه ایفا نمود. این عامل تحت عنوان عامل عملکرد دانه گیاه نام گذاری گردید. عوامل دوم, سوم و چهارم 25.5, 16.6 و 11 درصد از تغییرات صفات را توجیه نموده و به ترتیب به عنوان عوامل تولید, انتقال آسیمیلات ها و تراکم سنبله نام گذاری شدند. به طور کلی نتایج نشان دهنده تاثیر عوامل محیطی مختلف بر عوامل استخراج شده, درصد توجیه تغییرات بین صفات توسط عوامل و صفات همبسته باهر عامل می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گل پرور، احمدرضا، قنادها، محمدرضا، زالی، عباسعلی، احمدی، علی، مجیدی هروان، اسلام، و قاسمی پیربلوطی، عبداله. (1385). تجزیه عاملی صفات مورفولوژیک و مورفوفیزیولوژیک در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت شرایط تنش و بدون تنش خشکی. پژوهش و سازندگی، 19(3 (پی آیند 72) در زراعت و باغبانی)، 52-59. SID. https://sid.ir/paper/19362/fa

    Vancouver: کپی

    گل پرور احمدرضا، قنادها محمدرضا، زالی عباسعلی، احمدی علی، مجیدی هروان اسلام، قاسمی پیربلوطی عبداله. تجزیه عاملی صفات مورفولوژیک و مورفوفیزیولوژیک در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت شرایط تنش و بدون تنش خشکی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3 (پی آیند 72) در زراعت و باغبانی):52-59. Available from: https://sid.ir/paper/19362/fa

    IEEE: کپی

    احمدرضا گل پرور، محمدرضا قنادها، عباسعلی زالی، علی احمدی، اسلام مجیدی هروان، و عبداله قاسمی پیربلوطی، “تجزیه عاملی صفات مورفولوژیک و مورفوفیزیولوژیک در ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت شرایط تنش و بدون تنش خشکی،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3 (پی آیند 72) در زراعت و باغبانی، pp. 52–59، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19362/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button