مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,082
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

781
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلکالوئیدهای پیرولیزیدینی سنسیو در نمونه های گندم و آرد استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 94 | صفحه پایان 102

چکیده

آلکالوئیدهای پیرولیزیدین  (PAs)که به عنوان سنسیوآلکالوئیدها نیز معروف هستند گروهی از مواد شیمیایی هستند که در گونه های گیاهی متنوع در سراسر دنیا وجود دارند. آلکالوئیدهای سمی به طور عمده در گونه های Senecio, (Leguminosae) Crotalaria (Compositae) و (Boraginaceae) Heliotropium توزیع شده اند. گیاهان حاوی این آلکالوئیدها عامل مرگ و میر و بیماریزایی معنی داری در پستانداران از جمله انسان می باشند. بدین ترتیب که با خوردن این ترکیبات فعال سازی متابولیک در کبد صورت گرفته و ترکیبات اولیه به الکتروفیلهای واکنش پذیرتری تبدیل می شوند که توانایی واکنش با ماکرومولکولهای سلولی را دارند و می توانند سمیت حاد یا مزمن ایجاد کنند.یکی از این گیاهان پیرگیاه (Seneciovulgaris) می باشد که در مزارع گندم استان مازندران فراوان است و همراه با انواع گندم (Triticum spp) درو شده و وارد فراورده های حاصل از آن می شود. در این مطالعه وجود PAs بصورت کیفی در نمونه های گندم و آرد این استان با استفاده از معرف ارلیخ بررسی شد که ایجاد رنگ قرمز با شدت های مختلف در کلیه نمونه ها وجود PAs را در تمامی آنها ثابت کرد و همچنین مقدار PAs و فرم – N اکساید آنها بر اساس سنسیونین در نمونه ها با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. این روش برای آلکالوئیدها و سایر ترکیبات که یک بخش بازی غیر اشباع (حلقه 3∆ - پیرولین) دارند اختصاصی است. مقدار محاسبه شده مجموع PAs و – N اکساید آنها در 0.512 گرم از نمونه ها در حد 0.05 – 0.02 میلی گرم و در 0.512 گرم از پیر گیاه 0.4 میلی گرم می باشد و در مقایسه با LD50 سنسیونین (24.2±12.64mg/kg) و دوز سمی کشنده (6-167mg/kg) PAs و دوز سمی غیر کشنده PAs (2-27mg/kg) عملا نمونه های گندم و آرد استان مازندران توانایی ایجاد عوارض حاد حاصل از PAs را ندارند ولی در معرض قرار گرفتن طولانی مدت حتی سطوح پایینی از PAs ممکن است باعث آسیب فزاینده ای به ارگانهای بدن به ویژه هپاتوتوکسیسیتی شود و احتمال سمیت مزمن با توجه با رژیم غذایی روزانه افراد وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، محمد، خلیلیان، علیرضا، و تلاوکی، مانا. (1382). بررسی میزان آلکالوئیدهای پیرولیزیدینی سنسیو در نمونه های گندم و آرد استان مازندران . پژوهش و سازندگی، 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی)، 94-102. SID. https://sid.ir/paper/19475/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت محمد، خلیلیان علیرضا، تلاوکی مانا. بررسی میزان آلکالوئیدهای پیرولیزیدینی سنسیو در نمونه های گندم و آرد استان مازندران . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):94-102. Available from: https://sid.ir/paper/19475/fa

    IEEE: کپی

    محمد آزادبخت، علیرضا خلیلیان، و مانا تلاوکی، “بررسی میزان آلکالوئیدهای پیرولیزیدینی سنسیو در نمونه های گندم و آرد استان مازندران ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی، pp. 94–102، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا