مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

957
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات پادتن و پروتئین های سرمی ماهی کپور معمولی پس از تزریق داخل صفاقی و داخل باکتری کشته آدروموناس هایدروفیلا

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 11

چکیده

 آئروموناس هایدروفیلا یکی از مهمترین باکتری های بیماریزای ماهیان پرورشی آب شیرین از جمله کپور ماهیان است که باعث سپتی سمی باکتریایی در ماهیان می گردد. در این تحقیق 120 قطعه ماهی کپور معمولی 70-30 گرمی به 5 گروه (2 گروه 30 تایی و 3 گروه 20 تایی) تقسیم گردیدند. به یک گروه 30 تایی باکتری آئرومانوس هایدروفیلای کشته شده با فرمالین به صورت داخل عضلانی و به گروه 30 تایی دیگر باکترین مذکور به روش داخل صفاقی تزریق شد (0.5 میلی لیتر به ازا هر ماهی, حاوی 106×450 باکتری). به 2 گروه 20 تایی به عنوان شاهد به صورت داخل صفاقی و داخل عضلانی سرم نمکی به همان میزان تزریق گردید. یک گروه 20 تایی نیز تحت هیچ گونه تزریقی قرار نگرفتند. دو هفته پس از تزریق از تمامی 120 قطعه ماهی خونگیری بعمل آمد و عیار سرمی پادتن اختصاصی ضد این باکتری در گروه های مختلف به روش آگلوتیناسیون داخل لوله تعیین گردید همچنین به روش الکتروفورز قسمت های مختلف سرم تفکیک گردید. در مقایسه تیتر آنتی بادی سرم در گروه تزریق داخل صفاقی باکتری با گروه تزریق داخل صفاقی سرم فیزیولوژی میزان عیار سرم در تزریق باکتری به طور معنی دار بیشتر از گروه تزریق سرم نمکی بوده است (P<0.01). در مقایسه تیتر آنتی بادی در گروه های تزریق داخل عضلانی نیز, عیار سرم در گروه تزریق باکتری با 99 درصد اطمینان از گروه سرم نمکی بیشتر بوده است (P<0.01). در مقایسه بین گروه های شاهد بدون تزریق و گروه های تزریق داخل صفاقی و داخل عضلانی سرم نمکی نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P>0.05). اختلاف معنی داری بین تزریق داخل عضلانی باکترین با تزریق داخل صفاقی آن مشاهده نشد (P>0.05). در تزریق داخل صفاقی, آلفا-2- گلوبولین, گاما-1 گلوبولین و کلوبولین تام به طور معنی داری از گروه تزریق داخل عضلانی بیشتر بوده است (P<0.05) ولی بقیه فراکسیونها تفاوت معنی داری نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیغان، رحیم، قربان پورنجف آبادی، مسعود، خواجه، غلامحسین، بصیر، زهرا، و دادار، مریم. (1388). بررسی تغییرات پادتن و پروتئین های سرمی ماهی کپور معمولی پس از تزریق داخل صفاقی و داخل باکتری کشته آدروموناس هایدروفیلا. پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)، 1(1)، 3-11. SID. https://sid.ir/paper/195534/fa

    Vancouver: کپی

    پیغان رحیم، قربان پورنجف آبادی مسعود، خواجه غلامحسین، بصیر زهرا، دادار مریم. بررسی تغییرات پادتن و پروتئین های سرمی ماهی کپور معمولی پس از تزریق داخل صفاقی و داخل باکتری کشته آدروموناس هایدروفیلا. پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)[Internet]. 1388؛1(1):3-11. Available from: https://sid.ir/paper/195534/fa

    IEEE: کپی

    رحیم پیغان، مسعود قربان پورنجف آبادی، غلامحسین خواجه، زهرا بصیر، و مریم دادار، “بررسی تغییرات پادتن و پروتئین های سرمی ماهی کپور معمولی پس از تزریق داخل صفاقی و داخل باکتری کشته آدروموناس هایدروفیلا،” پژوهش های نوین دامپزشکی (پاتوبیولوژی دامپزشکی)، vol. 1، no. 1، pp. 3–11، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/195534/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button