مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,159
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کم آبیاری طی مراحل مختلف رشد چغندرقند بر عملکرد کمی و کیفی آن

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح کم آبیاری در مراحل مختلف رشد گیاه چغندرقند رقم منوژرم تکنیکی 7233 بر عملکرد کمی و کیفی آن و تعیین کارایی مصرف آب بود. این پژوهش با استفاده از طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار از بهار 1375 به مدت دو سال زراعی در ایستگاه تحقیقات کشاورزش شهرکرد اجرا شد. در این پژوهش تیمارهای کم آبیاری در پنج سطح شامل E0 (آبیاری کامل), E1 (85 درصد), E2 (70 درصد), E3 (55 درصد) و E4 (30 درصد) تبخیر و تعرق واقعی گیاه چغندر قند حاصل از لایسیمتر زهکش دار بطور جداگانه در سه دوره رشد چغندرقند شامل T1: ابتدای دوره رشد یا دوره رشد برگی, T2: دوره رشد ریشه و T3: دوره رشد انتهایی یا ذخیره سازی قند در ریشه بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر کم آبیاری بر عملکرد ریشه و قند در هر یک از دوره های رشد گیاه معنی دار است. بنابراین اعمال کم آبیاری در هر دوره از نمو چغندرقند باعث کاهش عملکرد ریشه و قند می شود لیکن دوره دوم رشد نسبت به کمبود آب حساس تر می باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بیشترین عملکرد ریشه گیاه در تیمار آبیاری کامل و کمترین عملکرد ریشه در تیمار 70 درصد تنش آبی است. لکین بیشترین درصد قند دوره های اول و سوم مربوط به تیمار E4 و در دوره دوم در تیمار E2 بدست آمده است و نشان دهنده آن است که با کاهش آب مصرفی, درصد قند ریشه افزایش می یابد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تیمار E2 با کاهش 30 درصد تبخیر و تعرق گیاه چغندرقند در هر سه دوره رشد دارای بیشترین کارایی مصرف آب عملکرد ریشه, قند و قند قابل استحصال می باشد و در شرایط محدودیت منابع آب قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی پاک، نیازعلی، پذیرا، ابراهیم، کاوه، فریدون، عابدی، محمدجواد، و صباغ فرشی، علی اصغر. (1387). تاثیر کم آبیاری طی مراحل مختلف رشد چغندرقند بر عملکرد کمی و کیفی آن. پژوهش و سازندگی، 21(1 (پی آیند 78) در زراعت و باغبانی)، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/19559/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی پاک نیازعلی، پذیرا ابراهیم، کاوه فریدون، عابدی محمدجواد، صباغ فرشی علی اصغر. تاثیر کم آبیاری طی مراحل مختلف رشد چغندرقند بر عملکرد کمی و کیفی آن. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(1 (پی آیند 78) در زراعت و باغبانی):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/19559/fa

    IEEE: کپی

    نیازعلی ابراهیمی پاک، ابراهیم پذیرا، فریدون کاوه، محمدجواد عابدی، و علی اصغر صباغ فرشی، “تاثیر کم آبیاری طی مراحل مختلف رشد چغندرقند بر عملکرد کمی و کیفی آن،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 1 (پی آیند 78) در زراعت و باغبانی، pp. 63–73، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا