مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه)

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 59

چکیده

 به منظور تعیین سطح مطلوب پروتیین وانرژی جیره های غذایی و تاثیر آن بر میزان خوارک مصرفی, افزایش وزن, ضریب تبدیل غذایی, درصد و ترکیب لاشه در گوساله های نر گاومیش تعداد 45 راس گوساله نر از شیر گرفته شده (با میانگین وزنی 124±28 کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی در 9 تیمار (پروتیین خام در سه سطح 11.6, 10.8 و 13 درصد و انرژی قابل متابولیسم در سه سطح 2.3 ,2.02 و 2.57 مگاکالری در هر کیلوگرم ماده خشک) و 5 تکرار در هر تیمار به مدت یک سال پروارشدند. در طول دوره پروار خوارک مصرفی روزانه به صورت کاملا مخلوط در سه نوبت و تا حد اشتها به طور انفرادی در اختیار گوساله ها قرارگرفت. میزان خوراک مصرفی روزانه ثبت شد. دام ها هر 14 روز یک بار پس از 12 ساعت محرومیت از غذا توزین شدند. در پایان دوره تعداد 18 راس از گوساله ها (2 راس از هر تیمار) پس از 12 ساعت محرومیت از غذا توزین و ذبح شدند. گوشت, استخوان و چربی قابل تفکیک نصف لاشه ها (لاشه سمت چپ) بعد از 24 ساعت نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد, جدا و توزین شدند. نتایج به دست آمده در کل دوره پروار نشان داد که جیره های غذایی اثر معنی داری بر خوراک مصرفی (P<0.01), ضریب تبدیل غذایی و میزان چربی داخلی (P>0.05) داشته ولی تاثیر آن بر افزایش وزن روزانه, بازده لاشه, درصد گوشت لخم, درصد استخوان و درصد چربی لاشه معنی دار نبوده است. جیره حاوی انرژی حداکثر (2.57 مگاکالری در کیلوگرم ماده خشک) و پروتیین متوسط (11.6 در صد در ماده خشک) به علت داشتن بازده غذایی مطلوب (8.57±1.2), سرعت رشد بالا (750±110 گرم در روز), بازده لاشه مطلوب (49.4±1.4 در صد) و پایین بودن هزینه تولید هر کیلوگرم وزن زنده و گوشت نسبت به سایر تیمارها, می تواند جهت استفاده توسط بهره برداران معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورآذری، علی محسن، محمودزاده، همایون، امینی، جهانگیر، و رزاق زاده، سراین. (1383). بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه). پژوهش و سازندگی، 17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان)، 55-59. SID. https://sid.ir/paper/19568/fa

    Vancouver: کپی

    پورآذری علی محسن، محمودزاده همایون، امینی جهانگیر، رزاق زاده سراین. بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان):55-59. Available from: https://sid.ir/paper/19568/fa

    IEEE: کپی

    علی محسن پورآذری، همایون محمودزاده، جهانگیر امینی، و سراین رزاق زاده، “بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتیین و انرژی خوراک در عملکرد پرواری گوساله های نر گاومیش آذربایجان غربی (6-18 ماهه)،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 2 (پی آیند 63) در امور دام و آبزیان، pp. 55–59، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button