Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

797
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی توابع کاهش جذب آب گیاه فلفل در شرایط تنش همزمان خشکی و شوری

صفحات

 صفحه شروع 509 | صفحه پایان 523

چکیده

 مدل های ریاضی متعددی در زمینه چگونگی پاسخ گیاهان به تنش همزمان شوری و خشکی و سهم هر یک از آنها در کاهش جذب آب, وجود دارد. مدل های جذب آب در شرایط تنش همزمان به سه دسته جمع پذیر, ضرب پذیر و مدل های مفهومی تقسیم بندی می شوند. دراین مطالعه پنج تابع کاهش جذب آب ماکروسکوپی وان گنوختن جمع پذیر و ضرب پذیر, دیرکسن و آگوستیجن, وان دام و همکاران و همایی همکاران با استفاده از داده های کشت گلدانی گیاه فلفل دلمه ای مورد ارزیابی قرار گرفت.آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و در سه سطح شوری (2.5, 4.5, 6.5 دسی زیمنس بر متر) انجام شد. سطوح خشکی به صورت تغییرات پتانسیل ماتریک (سه سطح تخلیه رطوبتی 50, 60 و 70 درصد ظرفیت زراعی) اعمال گردید. نتایج نشان داد که در سطح شوری 2.5 دسی زیمنس بر متر واکنش گیاه به تنش همزمان شوری و خشکی بیشتر جمع پذیر و در سطوح 4.5 و 6.5 دسی زیمنس بر متر ضرب پذیر است. همچنین مدل وان گنوختن (متوسط خطای ماکسیمم 0.15 و درصد متوسط ریشه مربعات خطا 3) از بیشترین تطابق در سطح شوری پایین (2.5 دسی زیمنس بر متر) برخوردار بود. از میان مدل های ضرب پذیر مدل دیرکسن در سطوح شوری 4.5 دسی زیمنس بر متر (متوسط خطای ماکسیمم 0.09 و درصد متوسط ریشه مربعات خطا 5) نزدیکی بیشتری با نتایج اندازه گیری ها داشتند. در سطح شوری بالاتر (6.5 دسی زیمنس بر متر), مدل همایی (متوسط خطای ماکسیمم 0.12 و درصد متوسط ریشه مربعات خطا 9) و وان دام (متوسط خطای ماکسیمم 0.11 و درصد متوسط ریشه مربعات خطا 9) برازش بهتری را با داده های اندازه گیری شده نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، یاسر، بابازاده، حسین، و خاکپورعربلو، بابک. (1394). ارزیابی توابع کاهش جذب آب گیاه فلفل در شرایط تنش همزمان خشکی و شوری. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 29(4 (ب))، 509-523. SID. https://sid.ir/paper/196723/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی یاسر، بابازاده حسین، خاکپورعربلو بابک. ارزیابی توابع کاهش جذب آب گیاه فلفل در شرایط تنش همزمان خشکی و شوری. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1394؛29(4 (ب)):509-523. Available from: https://sid.ir/paper/196723/fa

    IEEE: کپی

    یاسر حسینی، حسین بابازاده، و بابک خاکپورعربلو، “ارزیابی توابع کاهش جذب آب گیاه فلفل در شرایط تنش همزمان خشکی و شوری،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 29، no. 4 (ب)، pp. 509–523، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196723/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا