مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

711
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برخی تاثیرات اکولوژیک خامه ماهی ( Chanos chanos (Forsskal 1775 بر استخرهای پرورش میگوی سفید هندی Penaeus indicus

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 43

چکیده

 به منظور بررسی برخی تاثیرات اکولوژیک خامه ماهی بر روی استخر های پرورش میگوی سفید هندی, 6 استخر 0.5 هکتاری متعلق به شرکت پرشیان پران واقع در بندر تیاب (استان هرمزگان) انتخاب و در 3 استخر سیستم پرورشی میگو توام با خامه ماهی (تیمار1) و در سه استخر دیگر سیستم پرورشی تک گونه ای میگو (تیمار2) اجرا گردید. هر 10 روز یک بار از آب استخرها و همچنین خاک بستر به منظور اندازه گیری عوامل فیزیکی و شیمیایی از قبیل دما, شوری, اکسیژن محلول,PH  و مواد آلی رسوبات نمونه برداری انجام گرفت. هم زمان با آن زیست سنجی میگوها نیز انجام شد. محتویات معده خامه ماهی ها نیز به صورت ماهانه بررسی شد. عوامل فیزیکی و شیمیایی از قبیل دما, اکسیژن محلول و PH دو بار در روز (قبل از طلوع آفتاب و ساعت 4 بعد از ظهر) اندازه گیری شدند. نتایج بررسیها نشان دادند که اختلاف معنی داری بین میزان دما, اکسیژن و PH در هنگام صبح و عصر در هر دو تیمار در طی دوره پرورش وجود دارد(P<0.05) .  همچنین میزان اکسیژن در هنگام صبح در بعضی از زمانهای نمونه برداری در تیمار 1بالاتر از تیمار 2 بوده و اختلاف آنها معنی دار بود. در هر دو تیمار میزان مواد آلی رسوبات در پایان دوره پرورش بالاتر از میزان آن در اوایل دوره پرورش بود. مواد آلی رسوبات در تیمار 1 در پایان دوره پرورش کمتر از میزان آن در تیمار 2 بوده و اختلاف آنها معنی دار بود. در بررسی محتویات معده خامه ماهی ها جنس Oscillatoria بیشترین فراوانی را به خود اختصاص می داد. مقایسه رشد میگوها و محصول نهایی استخرها نشان داد که میانگین وزنی میگوها در تیمار1 بالاتر از تیمار 2 می باشد اما هیچ اختلاف معنی داری در درصد بقای میگوها مشاهده نشد. به نظر می رسد با توجه به اینکه جنس Oscillatoria بر روی بستر, رویش های انبوهی ایجاد می نماید خامه ماهی با تغذیه از آنها و همچنین تغذیه از باقیمانده غذای میگوها تجمع مواد آلی در رسوبات را کاهش داده و باعث بهبود وضعیت اکسیژنی استخرها و در نتیجه افزایش محصول نهایی استخرها می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فروغی فرد، حجت اله. (1380). برخی تاثیرات اکولوژیک خامه ماهی ( Chanos chanos (Forsskal 1775 بر استخرهای پرورش میگوی سفید هندی Penaeus indicus. پژوهش و سازندگی، 14(1 (پی آیند 50) در امور دام و آبزیان)، 38-43. SID. https://sid.ir/paper/19724/fa

    Vancouver: کپی

    فروغی فرد حجت اله. برخی تاثیرات اکولوژیک خامه ماهی ( Chanos chanos (Forsskal 1775 بر استخرهای پرورش میگوی سفید هندی Penaeus indicus. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(1 (پی آیند 50) در امور دام و آبزیان):38-43. Available from: https://sid.ir/paper/19724/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله فروغی فرد، “برخی تاثیرات اکولوژیک خامه ماهی ( Chanos chanos (Forsskal 1775 بر استخرهای پرورش میگوی سفید هندی Penaeus indicus،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 1 (پی آیند 50) در امور دام و آبزیان، pp. 38–43، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19724/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا