مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شکل جیره غذایی و سرمای اواسط دوره پرورش بر وقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافته در ارتفاع پایین

صفحات

 صفحه شروع 439 | صفحه پایان 446

چکیده

 هدف از این مطالعه اثر شکل جیره غذایی و سرمای بلند مدت اواسط دوره پرورش بر وقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافته در ارتفاع پایین بود. بدین منظور, تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (نژاد راس 308) و جنس نر در مزرعه ای واقع در ارتفاع پایین پرورش یافتند. در این بررسی, جوجه ها از روز اول دوره پرورش با توجه به شکل جیره غذایی به شکل تصادفی در دو گروه مساوی (پلیت و آردی) و هر گروه با شش تکرار 30 قطعه ای تقسیم و تا روز 21 دوره پرورش از نظر درجه حرارت و رطوبت در شرایط کاملا یکسان پرورش یافتند. بعد از آن, نیمی از جوجه های هر گروه جهت القا بیشتر آسیت به شکل تجربی در معرض استرس سرما قرار گرفتند, در حالیکه نصف دیگر جوجه ها در دمای طبیعی نگهداری شدند. میانگین میزان رشد, مصرف دان, ضریب تبدیل غذایی و تعداد تلفات ناشی از سندرم آسیت ثبت و در پایان هفته ششم نیز به منظور تعیین میزان هماتوکریت سرم خون اخذ گردید. مرگ و میر ناشی از آسیت بطور مشخص در جوجه های گروه آردی کمتر از گروه پلیت بود. ارزیابی پارامترهای رشد مشخص کرد که در خلال دوره زمانی 22-42 روزگی بین گروه های سرما و کنترل از نظر میزان رشد و مصرف دان تفاوت معنی دار وجود داشت, ولی هیچ اثر معنی داری روی میزان ضریب تبدیل غذایی مشاهده نگردید, بطوریکه بیشترین میزان پارامترهای رشد در جوجه های گروه سرما نسبت به گروه کنترل بدست آمد. میزان هماتوکریت و نسبت های وزن بطن راست به وزن دو بطن و هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گروه پلیت بعد از مواجهه با سرما بطور معنی دار بالاتر از جوجه های سایرگروه ها بود, اما این پارامترها در جوجه های گروه آردی کمترین میزان را نشان دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که جیره آردی می تواند با کاهش مصرف دان بخصوص انرژی دریافتی از طریق پایین بردن سرعت رشد, سبب کاهش فعالیت متابولیک در مراحل بعدی زندگی جوجه های گوشتی شده و به دنبال آن کاهش رخداد آسیت شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزپور، آیدین، چرخکار، سعید، و شیخی، نریمان. (1390). اثر شکل جیره غذایی و سرمای اواسط دوره پرورش بر وقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافته در ارتفاع پایین. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 8(1)، 439-446. SID. https://sid.ir/paper/197283/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزپور آیدین، چرخکار سعید، شیخی نریمان. اثر شکل جیره غذایی و سرمای اواسط دوره پرورش بر وقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافته در ارتفاع پایین. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1390؛8(1):439-446. Available from: https://sid.ir/paper/197283/fa

    IEEE: کپی

    آیدین عزیزپور، سعید چرخکار، و نریمان شیخی، “اثر شکل جیره غذایی و سرمای اواسط دوره پرورش بر وقوع سندرم آسیت و پارامترهای مرتبط با آن در جوجه های گوشتی نر پرورش یافته در ارتفاع پایین،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 8، no. 1، pp. 439–446، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button