مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

915
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقدماتی اثر آللوپاتی و نماتودکشی عصاره سیاه تاغ

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 80

چکیده

 به منظور بررسی اثر آللوپاتی عصاره سیاه تاغ, آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و جهت بررسی اثر نماتودکشی, آزمایشی دیگر در غالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. در بررسی اثر آللوپاتی, فاکتورهای مورد آزمایش شامل غلظتهای عصاره سر شاخه های سیاه تاغ با 4 سطح (0, 25, 50 و100درصد) و گونه زراعی با دو سطح (گندم و یونجه) و در بررسی اثر نماتودکشی از غلظتهای (0, 10, 25 و 50درصد) عصاره استفاده شد. نتایج حاصل از این بررسیها نشان می دهدکه عصاره تاغ دارای خاصیت آللوپاتی و نماتودکشی است. در بررسی اثر آللوپاتی, بیشترین اثر بازدارندگی در غلظت 100درصد مشاهده شد. در این غلظت جوانه زنی, طول ساقه چه و ریشه چه و وزن آنها تحت تاثیر اثر بازدارندگی عصاره تاغ قرار گرفته و نسبت به شاهد معنی داری بودند. در غلظت 50درصد کلیه صفات به جز درصد جوانه زنی نسبت به شاهد معنی دار بوده و در غلظت 25 درصد تنها طول ریشه چه نسبت به شاهد معنی دار بود. در این بررسی دو گیاه یونجه و گندم نسبت به آللوپاتی حساسیت یکسانی به اثر بازدارندگی عصاره تاغ نشان ندادند و گیاه یونجه بیشتر تحت تاثیر خاصیت آللوپاتی قرار گرفت. بررسی نتایج اثر نماتودکشی عصاره تاغ نشان می دهد که اولا عصاره تاغ دارای خاصیت نماتودکشی می باشد و با افزایش غلظت عصاره درصد مرگ و میر نماتود ها نیز افزایش می یابد. ثانیا غلظت های مختلف عصاره تاغ تعداد نماتودهای پارازیت زنده را به طور موثر و معنی دار کاهش داد ولی تاثیر آن روی نماتودهای ساپروفیت زنده معنی دار نشد که این نکته امتیاز مثبتی برای این عصاره در حفظ محیط زیست و تعادل بیولوژیک خاک محسوب می گردد. تیمارهای آزمایشی بر روی تعداد کل نماتودهای زنده و مرده و همچنین بر تعداد نماتودهای پارازیت زنده و مرده و ساپروفیت مرده در سطح 1 درصد معنی دار بوده است, اما اثر تیمارها بر روی نماتودهای ساپروفیت زنده معنی دار نبوده است. براساس نتایج حاصل از این پژوهش, عصاره تاغ در غلظت25 درصد علاوه بر اینکه تعداد قابل توجهی از نماتودهای پارازیت را از بین می برد (حدود 64 درصد) اثر کمی روی نماتودهای آزاد یا ساپروفیت دارد, در حالی که سموم نماتودکشی کلیه نماتودهای موجود در خاک اعم از پارازیت و ساپروفیت را از بین می برد. از طرف دیگر این غلظت از عصاره تاغ کمترین اثر بازدارندگی روی خصوصیات رشد گیاهچه های گندم و یونجه داشته است

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حکیمی میبدی، محمدحسین، سودایی زاده، حمید، و شاکری، منصور. (1383). بررسی مقدماتی اثر آللوپاتی و نماتودکشی عصاره سیاه ‌تاغ. پژوهش و سازندگی، 17(1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی)، 75-80. SID. https://sid.ir/paper/19944/fa

Vancouver: کپی

حکیمی میبدی محمدحسین، سودایی زاده حمید، شاکری منصور. بررسی مقدماتی اثر آللوپاتی و نماتودکشی عصاره سیاه ‌تاغ. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی):75-80. Available from: https://sid.ir/paper/19944/fa

IEEE: کپی

محمدحسین حکیمی میبدی، حمید سودایی زاده، و منصور شاکری، “بررسی مقدماتی اثر آللوپاتی و نماتودکشی عصاره سیاه ‌تاغ،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 1 (پی آیند 62) در زراعت و باغبانی، pp. 75–80، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19944/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button