مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی بر خصوصیات بیوشیمیایی ریشه چه و ساقه چه ارقام مختلف یونجه (.Medicago Sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

یونجه (Medicago sativa L.) مهم ترین گیاه علوفه ای دنیاست که به طور گسترده در بیشتر مناطق اقلیمی بویژه نواحی خشک و نیمه خشک مورد کشت و کار قرار دارد. این گیاه از مکانیسم های مورفولوژیک, فیزیولوژیک و بیوشیمیایی مختلفی درمواجه با تنش های محیطی بویژه تنش خشکی برخوردار است. هدف از این پژوهش, تعیین نقش آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز, پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در مقاومت به خشکی گیاهچه های یونجه در شرایط آزمایشگاهی بود. بدین منظور ده رقم یونجه شامل ارقام اصفهانی, همدانی, یزدی, اردوبادی, قره یونجه, بمی, نیکشهری, قمی, بغدادی و کودی و شش سطح پتانسیل آب شامل صفر, 0.2-, 0.4-, 0.6-, 0.8- و 1- مگاپاسکال ایجاد شده با ماده شیمیایی پلی اتیلن گلایکول 6000 به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات محتوای پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدهید ریشه چه و ساقه چه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز, پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز ریشه چه و ساقه چه ارقام یونجه مورد ارزیابی قرار گرفتند. تنش خشکی موجبافزایش محتوای پراکسید هیدروژن, مالون دی آلدهید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در ریشه چه و ساقه چه گیاهچه های یونجه گردید. بر اساس نتایج, می توان اظهار داشت که ارقام مقاوم به خشکی یونجه از سیستم دفاع آنتی اکسیدانی فعال تری برخوردارند.همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی می تواند به عنوان یک نشانگر بیوشیمیایی در انتخاب ارقام مقاوم به خشکی در یونجه مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودی، مالک، رزمجو، جمشید، و قیصری، مهدی. (1395). اثر تنش خشکی بر خصوصیات بیوشیمیایی ریشه چه و ساقه چه ارقام مختلف یونجه (.Medicago Sativa L). خشک بوم، 6(1 )، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/199756/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودی مالک، رزمجو جمشید، قیصری مهدی. اثر تنش خشکی بر خصوصیات بیوشیمیایی ریشه چه و ساقه چه ارقام مختلف یونجه (.Medicago Sativa L). خشک بوم[Internet]. 1395؛6(1 ):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/199756/fa

    IEEE: کپی

    مالک مقصودی، جمشید رزمجو، و مهدی قیصری، “اثر تنش خشکی بر خصوصیات بیوشیمیایی ریشه چه و ساقه چه ارقام مختلف یونجه (.Medicago Sativa L)،” خشک بوم، vol. 6، no. 1 ، pp. 31–43، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/199756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button