مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره دانه گیاه اسفرزه (Plantago ovata) بر فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

 ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) یکی از گونه های مهم صنعت آبزی پروری هست, که به صورت گسترده در اکثر کشورها پرورش داده می شود. استفاده از آنتی بیوتیک های تجاری برای کنترل بیماری های آبزیان بخصوص این گونه دارای اثرات جانبی مضری است, که تلاش برای یافتن جایگزین های مناسب را در آبزی پروری ضروری نموده است. در این تحقیق تاثیر عصاره اسفرزه (Plantago ovata) بر تحریک سیستم ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 360 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 30±5.23 گرم به چهار تیمار در سه تکرار (هر تکرار 30 قطعه ماهی) تقسیم گردیدند. تیمارها با غذای حاوی درصدهای صفر (کنترل) , 0.1, 0.5 و 1 درصد عصاره گیاه به مدت 60 روز تغذیه شدند. در انتهای دوره نمونه خون از تیمارها تهیه و فاکتورهای ایمنی (فعالیت لایزوزیم, آلبومین, قدرت باکتری کشی, پروتئین کل و ایمنوگلبولین (IgM) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که برخی فاکتورهای ایمنی تحت تاثیر عصاره قرار گرفته اند. بطوری که فعالیت لیزوزیم در همه تیمارهای تغذیه شده با عصاره افزایش داشته و میزان پروتئین کل و IgM در دو تیمار 1 و 0.5 درصد, نسبت به تیمار کنترل افزایش معنی داری داشته اند (P<0.05). ولی اختلاف معنی داری در میزان آلبومین و قدرت باکتری کشی سرم بین تیمارها مشاهده نشد (P>0.05). نتایج حاکی از تاثیر مثبت گیاه اسفرزه در افزایش توان سیستم ایمنی ماهی قزل آلا رنگین کمان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، محمدجواد، علیشاهی، مجتبی، و آرمون، امیر. (1395). تاثیر عصاره دانه گیاه اسفرزه (Plantago ovata) بر فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 29(2 (پیاپی 111))، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/200824/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی محمدجواد، علیشاهی مجتبی، آرمون امیر. تاثیر عصاره دانه گیاه اسفرزه (Plantago ovata) بر فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1395؛29(2 (پیاپی 111)):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/200824/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد محمدی، مجتبی علیشاهی، و امیر آرمون، “تاثیر عصاره دانه گیاه اسفرزه (Plantago ovata) بر فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 29، no. 2 (پیاپی 111)، pp. 97–105، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button