مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد، بازماندگی، ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش های محیطی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 146

چکیده

 این تحقیق به مدت چهار هفته به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد, بازماندگی, ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش های محیطی انجام شد. این آزمایش در قالب چهار جیره با سطوح مختلف بتائین شامل صفر (C), 0.4 درصد (B0.4), 0.8 درصد (B0.8) و 1.2 درصد (B1.2) بطور جداگانه در چهار تیمار و هر تیمار شامل سه تکرار انجام شد. در هر تکرار چهل عدد بچه ماهی با وزن متوسط 0.67±0.15 گرم ذخیره سازی و روزانه طی 5 وعده غذادهی شدند. میزان غذادهی روزانه 4 تا 4.5 درصد وزن بدن بود. بررسی فاکتورهای رشد و بازماندگی نشان داد که تیمار B0.4 نسبت به تیمار شاهد و B1.2 بطور معنی داری باعث افزایش درصد وزن بدن, PER, NPU, بازماندگی و بهبود FCR گردید. البته تیمار B0.4 بجز در مورد درصد افزایش وزن در دیگر موارد مذکور تفاوت معنی داری با تیمار B0.8 نداشت (P<0.05). مقدار پروتئین لاشه تیمار B0.4 از دو تیمار کنترل و B1.2 بطور معنی داری بیشتر بود اما با تیمار B0.8 تفاوت معنی داری نداشت. تفاوت معنی داری در مقدار چربی, خاکستر و ماده خشک لاشه, بین تیمارها مشاهده نشد (P<0.05). کلیه تیمارهای حاوی بتائین از نظر مقاومت در برابر pH بالا و پایین (10.8 و 3.8) و مقاومت در برابر دمای بالا (24 درجه سانتیگراد) بطور معنی داری از تیمار کنترل بهتر بودند. همچنین تیمار B0.4 از لحاظ مقاومت در برابر شوری بالا (35 ppt) و تیمار B0.8 از لحاظ مقاومت در برابر کمبود اکسیژن (9 دقیقه خارج از آب) بطور معنی داری از تیمار شاهد بهتر بودند (P<0.05). آزمایش حاضر نشان داد که اضافه نمودن بتائین (در سطح 0.4 درصد) به جیره می تواند تاثیر مطلوبی بر فاکتورهای رشد, بازماندگی, ترکیب لاشه و مقاومت در برابر تنش های محیطی در ماهی قزل آلای رنگین کمان داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نیرومند، محمد، سجادی، میرمسعود، یحیوی، مازیار، و اسدی، محمد. (1390). تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد, بازماندگی, ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش های محیطی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 20(1 (مسلسل 74))، 135-146. SID. https://sid.ir/paper/4662/fa

Vancouver: کپی

نیرومند محمد، سجادی میرمسعود، یحیوی مازیار، اسدی محمد. تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد, بازماندگی, ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش های محیطی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1390؛20(1 (مسلسل 74)):135-146. Available from: https://sid.ir/paper/4662/fa

IEEE: کپی

محمد نیرومند، میرمسعود سجادی، مازیار یحیوی، و محمد اسدی، “تاثیر سطوح مختلف بتائین جیره بر فاکتورهای رشد, بازماندگی, ترکیب شیمیایی بدن و مقاومت بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در تحت تنش های محیطی،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 20، no. 1 (مسلسل 74)، pp. 135–146، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4662/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button