مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,064
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریائی زهر خام زنبور عسل (Apis mellifera) و فراکسیون های حاصل از آن به روش انتشار از دیسک

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 126

چکیده

 همزمان با کشف و مصرف آنتی بیوتیک های جدید, باکتری ها نیز واجد ویژگی هایی می شوند که آنتی بیوتیک ها بر آن ها بی اثر می شوند و مساله مقاومت باکتریایی در چنین شرایطی مطرح می گردد. زهر جانوران دارای اثرات ضد باکتریائی است که در این میان زهر زنبور عسل دارای اثرات ضد سرطانی, ضد آرتریت و ضد التهابی می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات زهر خام زنبور عسل و فراکسیون های آن بر روی تعدادی از باکتری ها می باشد. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی زهر زنبور عسل گونه Apis mellifera و فراکسیون های آن بر علیه 5 گونه باکتری شامل اشریشیا کولی, سالمونلا تیفی موریوم, سودوموناس آئروژینوزا, بورخولدریا مالئی, بورخولدریا سودومالئی بررسی شد. در این راستا حجم های مختلف از زهر خام, همراه با دو فراکسیون آن که با روش ژل فیلتراسیون حاصل شده بودند, با آنتی بیوتیک استاندارد به عنوان کنترل مثبت به روش انتشار از دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت و هاله ممانعت از رشد باکتری در اطراف دیسک ها اندازه گیری شد. این بررسی نشان داد که زهر خام زنبور عسل و فراکسیون های آن بر روی باکتری های اشریشیا کولی و سالمونلا تیفی موریوم اثر مثبت دارد و قطر هاله ممانعت از رشد اطراف دیسک ها در غلظت های 25, 35 و 45 میکرولیتر برای اشریشیا کولی به ترتیب در حدود 7, 10 و 14 میلی متر و برای سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب در حدود 7, 9 و 12 میلی متر بود. این زهر و فراکسیون های آن بر بقیه باکتری های مورد آزمایش تاثیری نداشت. بررسی آماری نشان داد که p کمتر از 0.05 است. بررسی حجم های زهر و نمونه های آزمایشی ثابت کرد که با افزایش حجم زهر اثر ضد باکتریائی نسبتا افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذوالفقاریان، حسین، مهاجری، محمد، بابایی، مهدی، مصوری، نادر، و جوادی، ایرج. (1396). بررسی اثر ضدباکتریائی زهر خام زنبور عسل (Apis mellifera) و فراکسیون های حاصل از آن به روش انتشار از دیسک. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114))، 117-126. SID. https://sid.ir/paper/200998/fa

    Vancouver: کپی

    ذوالفقاریان حسین، مهاجری محمد، بابایی مهدی، مصوری نادر، جوادی ایرج. بررسی اثر ضدباکتریائی زهر خام زنبور عسل (Apis mellifera) و فراکسیون های حاصل از آن به روش انتشار از دیسک. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114)):117-126. Available from: https://sid.ir/paper/200998/fa

    IEEE: کپی

    حسین ذوالفقاریان، محمد مهاجری، مهدی بابایی، نادر مصوری، و ایرج جوادی، “بررسی اثر ضدباکتریائی زهر خام زنبور عسل (Apis mellifera) و فراکسیون های حاصل از آن به روش انتشار از دیسک،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114)، pp. 117–126، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200998/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button