مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقاومت ارقام و ژنوتیپ های مختلف بادام نسبت به کنه تارتن دو لکه ای Tetranychus urticae Koch در شرایط آزمایشگاه و گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 353 | صفحه پایان 363

چکیده

 مقاومت ارقام و ژنوتیپ های مختلف بادام شامل مامایی, سفید, ربیع, شکوفه, آذر, نان پاریل, شاهرود 6, شاهرود 7, شاهرود 13, شاهرود 21 و شاهرود 12 (فرانیس) نسبت به کنه تارتن دولکه ای مورد بررسی قرار گرفت. جهت یکنواختی اثر پایه, تمامی ارقام و ژنوتیپ ها روی پایه GF677 پیوند زده شدند و مقاومت آنها نسبت به کنه تارتن دولکه ای در شرایط آزمایشگاه و گلخانه بررسی گردید. جهت مطالعه آزمایشگاهی قطعاتی با اندازه مساوی (2.5×1.2 cm) از برگ های هر رقم تهیه و روی پنبه مرطوب درون پتری دیش قرار داده شد و هر کدام با پنج عدد کنه ماده بالغ بارور (5-3 روزه) آلوده شدند. نمونه ها درون انکوباتور و در دمای 25±1oC, رطوبت نسبی 55±5% و دوره نوری 14:10 (تاریکی: روشنایی) نگهداری و پس از 72 ساعت میزان تخمریزی و مرگ و میر کنه ها شمارش گردید. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین و کمترین میزان تخمریزی, به ترتیب روی ارقام «مامایی» و «شاهرود 21» و بیشترین تلفات روی ژنوتیپ «شاهرود 13» دیده شد. مطالعه فاکتورهای زیستی کنه تارتن دولکه ای در شرایط آزمایشگاهی روی ارقام مختلف بادام نشان داد که ارقام و ژنوتیپ های مختلف بادام روی درصد زنده مانی, طول دوره پورگی, طول عمر بالغین و تعداد تخم گذاشته شده توسط هر ماده تاثیر متفاوتی دارند. بالاترین درصد زنده مانی مراحل نابالغ روی رقم آذر (88%) و کمترین آن روی ارقام شکوفه (47%) و شاهرود 21 (50%) مشاهده شد. طولانی ترین دوره پورگی (5.27 روز) روی شاهرود 21 دیده شد. کوتاه ترین طول عمر بالغین روی ژنوتیپ شاهرود 21 (5.15 روز) و رقم شکوفه (5.2 روز) و طولانی ترین طول عمر روی رقم مامایی (10.45 روز) مشاهده شد. بیشترین میزان تخمریزی به ازای هرماده مربوط به رقم مامایی (57.6 تخم/ ماده) و کمترین مربوط به رقم شکوفه (15.1 تخم/ ماده) و ژنوتیپ شاهرود 21 (31 تخم/ ماده) بود. بررسی گلخانه ای نیز نشان داد که بیشترین تراکم جمعیت آفت روی رقم «نان پاریل» و ژنوتیپ «شاهرود 6» و کمترین آن روی رقم «شکوفه» و ژنوتیپ «شاهرود 21» بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که رقم «شکوفه» و ژنوتیپ های «شاهرود 21» و «شاهرود 13» نسبت به کنه تارتن دولکه ای مقاومترین درحالیکه ارقام «مامایی» و «نان پاریل» حساس ترین ارقام به کنه تارتن دولکه ای بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، زریر. (1392). ارزیابی مقاومت ارقام و ژنوتیپ های مختلف بادام نسبت به کنه تارتن دو لکه ای Tetranychus urticae Koch در شرایط آزمایشگاه و گلخانه. تحقیقات حشره شناسی، 5(4 (پیاپی 20))، 353-363. SID. https://sid.ir/paper/201136/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی زریر. ارزیابی مقاومت ارقام و ژنوتیپ های مختلف بادام نسبت به کنه تارتن دو لکه ای Tetranychus urticae Koch در شرایط آزمایشگاه و گلخانه. تحقیقات حشره شناسی[Internet]. 1392؛5(4 (پیاپی 20)):353-363. Available from: https://sid.ir/paper/201136/fa

    IEEE: کپی

    زریر سعیدی، “ارزیابی مقاومت ارقام و ژنوتیپ های مختلف بادام نسبت به کنه تارتن دو لکه ای Tetranychus urticae Koch در شرایط آزمایشگاه و گلخانه،” تحقیقات حشره شناسی، vol. 5، no. 4 (پیاپی 20)، pp. 353–363، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button