مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,418
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مدت پروار بر رشد و خصوصیات لاشه بره های نر ترکی ـ قشقایی

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 137

چکیده

 به منظور تعیین سن مناسب پروار بره های نر ترکی ـ قشقایی آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی بر روی 80 راس بره نر با سن 90± 7 روز و میانگین وزن 23.1±2.5 کیلوگرم با جیره حاوی 5/2 مگاکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم و 5/14 درصد پروتئین خام انجام شد. بعد از پایان هر دوره پروار 60, 90, 120 و 150 روزگی تعداد 16 راس بره کشتار و تجزیه لاشه شدند. بر اساس اطلاعات بدست آمده اختلاف بین مدت پروار برای میانگین وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی بسیار معنی دار (01/0>p) بود, در حالیکه بر روی اضافه وزن روزانه, بازده لاشه و درصد کل گوشت لاشه اختلاف معنی داری مشاهده نشد. مدت پروار اثر معنی دار (05/0>p) بر روی درصد کل چربی و درصد کل استخوان لاشه داشت به طوری که با افزایش مدت پروار, درصد چربی لاشه افزایش و درصد استخوان لاشه کاهش یافت. بیشترین درصد گوشت (8/49), چربی (9/17) و استخوان (2/19) لاشه به ترتیب پس از 120, 150 و 60  روز پروار و کمترین آنها به ترتیب با 1/47, 7/13 و 9/13 درصد پس از 150, 60 و 150 روز پروار مشاهده شد. با افزایش مدت پروار درصد دنبه افزایش یافت که بیشترین آن 1/20 و کمترین آن 4/17 درصد به ترتیب پس از 150 و60 روز پروار بدست آمد. سطح مقطع ماهیچه راسته در دوره های مختلف پروار به ترتیب 07/11, 23/14, 50/15 و 73/15 سانتیمترمربع و تفاوت بسیار معنی داری (01/0>p) بین بره های 60 روز پروار با سایر دوره ها مشاهده گردید. مدت پروار اثر معنی داری (05/0>p) روی تجزیه شیمیایی لاشه نشان داد. با افزایش مدت پروار درصد رطوبت, پروتئین و خاکستر کاهش, ولی درصد چربی افزایش یافت. با توجه به مواد خوراکی تشکیل دهنده جیره غذایی و قیمت رایج آنها هزینه خوراک مورد نیاز هر کیلوگرم افزایش وزن زنده و نهایتا تولید هر کیلوگرم گوشت خالص محاسبه گردید. کمترین هزینه تولید یک کیلوگرم گوشت خالص مربوط به دوره پروار 90 روزگی به مبلغ 47311 ریال و بیشترین آن مربوط به دوره پروار 150 روزگی به مبلغ 53378 ریال می باشد. با توجه به موارد فوق حداکثر مدت پروار این نژاد 90 روز پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نورالهی، حسین. (1386). اثر مدت پروار بر رشد و خصوصیات لاشه بره های نر ترکی قشقایی. پژوهش و سازندگی، 20(2 (پی آیند 75) در امور دام و آبزیان)، 132-137. SID. https://sid.ir/paper/20120/fa

    Vancouver: کپی

    نورالهی حسین. اثر مدت پروار بر رشد و خصوصیات لاشه بره های نر ترکی قشقایی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(2 (پی آیند 75) در امور دام و آبزیان):132-137. Available from: https://sid.ir/paper/20120/fa

    IEEE: کپی

    حسین نورالهی، “اثر مدت پروار بر رشد و خصوصیات لاشه بره های نر ترکی قشقایی،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 2 (پی آیند 75) در امور دام و آبزیان، pp. 132–137، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button