Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,761
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

746
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر سه نوع ادویه غذایی روی مرگ و میر و تولید نتاج حشرات کامل سوسک کشیش (Rhyzopertha dominica (F.) (Col., Bostrichidae

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 در این تحقیق اثر کشندگی پودر سه فرآورده گیاهی که به عنوان ادویه غذایی برای انسان محسوب می گردند, شامل دارچین (.Cinnamomum aromaticum Ness), زردچوبه (.Curcuma longa L) و فلفل قرمز (Capsicum annuum L.) روی حشرات بالغ سوسک کشیش ارزیابی شد. آزمایشات در نسبت های 0, 0.5, 0.85, 1.5, 3 و 5 درصد وزنی در 4 تکرار, تحت دمای 28±1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 70±5 درصد صورت گرفت. در هر تیمار 20 عدد حشره کامل (1-4 روزه) قرار داده شد. مرگ و میر در فواصل زمانی 1, 3, 5, 7 و 14 روز پس از شروع آزمایش ثبت گردید. پس از 14 روز همه حشرات زنده از تکرارها حذف و نمونه ها در شرایط مشابه برای برآورد نتاج به مدت 36 روز دیگر نگه داری شدند. نتایج نشان داد که هر سه ماده در مقایسه با شاهد اثرات کشندگی مطلوبی روی حشرات بالغ داشته اند. سمیت این مواد با افزایش غلظت و زمان قرار گرفتن در معرض ترکیبات گیاهی, افزایش یافت. بیشترین میزان مرگ و میر به ترتیب در بیشترین غلظت و بیشترین مدت زمان قرارگیری در معرض زردچوبه, فلفل قرمز و دارچین ثبت گردید. مقادیر LD50 پس از 14 روز از شروع آزمایش به ترتیب برای زردچوبه 1.49, فلفل قرمز 2.10 و دارچین 3 درصد وزنی محاسبه شد. هر سه ماده در بیشترین غلظت سبب کاهش قابل توجهی در تولید نتاج نسل اول (F1) شدند, به طوری که پودر دارچین در غلظت 5 درصد وزنی به طور کامل (100%) از تولید نتاج ممانعت کرده است. این تحقیق بیان گر این است که هر سه ماده می توانند در حفاظت غلات انباری از حمله سوسک کشیش موثر باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاشوری، شبنم، و شایسته، نورالدین. (1389). تاثیر پودر سه نوع ادویه غذایی روی مرگ و میر و تولید نتاج حشرات کامل سوسک کشیش (Rhyzopertha dominica (F.) (Col., Bostrichidae. تحقیقات حشره شناسی، 2(1 (پیاپی 5))، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/201261/fa

    Vancouver: کپی

    عاشوری شبنم، شایسته نورالدین. تاثیر پودر سه نوع ادویه غذایی روی مرگ و میر و تولید نتاج حشرات کامل سوسک کشیش (Rhyzopertha dominica (F.) (Col., Bostrichidae. تحقیقات حشره شناسی[Internet]. 1389؛2(1 (پیاپی 5)):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/201261/fa

    IEEE: کپی

    شبنم عاشوری، و نورالدین شایسته، “تاثیر پودر سه نوع ادویه غذایی روی مرگ و میر و تولید نتاج حشرات کامل سوسک کشیش (Rhyzopertha dominica (F.) (Col., Bostrichidae،” تحقیقات حشره شناسی، vol. 2، no. 1 (پیاپی 5)، pp. 31–38، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا