مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

830
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر سطوح مختلف رطوبت و دما بر ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز دو رقم پسته ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 36

چکیده

پسته جایگاه خاصی در بین تولیدات کشاورزی ایران دارد و این کشور به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده پسته در دنیا شناخته می شود. محصولات کشاورزی در طی مراحل نگهداری و فرآوری تحت تیمارهای حرارتی مختلفی قرار می گیرند. طراحی تمام این فرآیندها نیاز به داشتن پارامترهای حرارتی از جمله ظرفیت گرمایی ویژه محصولات است. با توجه به اهمیت فرآوری پسته به عنوان یک محصول صادراتی, ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز دو رقم پسته ایرانی (کله قوچی و بادامی) در چهار سطح رطوبتی (رطوبت اولیه (حدود 5%), 15, 25 و 40% بر پایه تر) و سه سطح دمایی (40, 50 و (60oC در این تحقیق اندازه گیری شد. در هر دو رقم مورد مطالعه اثر رطوبت و دما در سطح 1% معنی دار شد؛ هر چند اثر رطوبت به مراتب بیشتر از اثر دما است. ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز در هر دو رقم با افزایش درصد رطوبت به صورت لگاریتمی و با افزایش دما به صورت خطی افزایش یافت. تغییرات این پارامتر برای دانه رقم کله قوچی در محدوده1.039-2.936 KJ kg-1 K-1 , برای مغز رقم کله قوچی در محدوده1.236-3.230 kJ kg-1 K-1 , برای دانه رقم بادامی در محدوده 0.887-2.773 kJ kg-1 K-1 و برای مغز رقم بادامی در محدوده 0.811-2.914 kJ kg-1 K-1 به دست آمد. نتایج نشان داد, در یک دمای مشخص ظرفیت گرمایی ویژه مغزها بیشتر از دانه است. در نهایت نیز مدل هایی با ضریب تبیین بالا برای پیش بینی این پارامتر بر حسب رطوبت و دما ارائه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالاری کیا، علیرضا، آق خانی، محمدحسین، و عباس پورفرد، محمدحسین. (1393). مطالعه اثر سطوح مختلف رطوبت و دما بر ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز دو رقم پسته ایرانی. ماشین های کشاورزی، 4(1)، 30-36. SID. https://sid.ir/paper/201366/fa

    Vancouver: کپی

    سالاری کیا علیرضا، آق خانی محمدحسین، عباس پورفرد محمدحسین. مطالعه اثر سطوح مختلف رطوبت و دما بر ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز دو رقم پسته ایرانی. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1393؛4(1):30-36. Available from: https://sid.ir/paper/201366/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا سالاری کیا، محمدحسین آق خانی، و محمدحسین عباس پورفرد، “مطالعه اثر سطوح مختلف رطوبت و دما بر ظرفیت گرمایی ویژه دانه و مغز دو رقم پسته ایرانی،” ماشین های کشاورزی، vol. 4، no. 1، pp. 30–36، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201366/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button