مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه مقایسه ای تشخیص سارکوسیستیس در لاشه گوسفندان ذبح شده در کشتارگاه تبریز

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 72

چکیده

 آلودگی سارکوسیستوزیس یک عفونت تک یاخته ای مشترک بین انسان و دام است که توسط گونه های مختلف سارکوسیستیس ایجاد می شود. این انگل دارای شیوع جهانی است و قادر است در انسان و بسیاری از حیوانات آلودگی ایجاد نماید. در این مطالعه آلودگی سارکوسیستیس در گوشت گوسفندان ذبح شده در کشتارگاه تبریز با روش های ماکروسکوپی, هضمی و تهیه گسترش بافتی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. بدین منظور در مرحله اول 400 راس گوسفند را به طور تصادفی انتخاب و اندام های مری, ران, بازو, دیافراگم و قلب از لحاظ ماکروسکوپی از نظر وجود کیست سارکوسیستیس بازرسی شد. در مرحله دوم تعداد 150 لاشه گوسفند به ظاهر غیر آلوده را به طور تصادفی انتخاب و از اندام های مری, ران, بازو, دیافراگم و قلب نمونه برداری و با روش های هضمی و تهیه گسترش بافتی به کمک میکروسکوپ نوری از نظر وجود سارکوسیستیس بررسی شد. در روش هضمی نمونه بافت را در محلول هضمی حاوی پپسین و اسید کلریدریک قرار داده, سپس رسوب حاصل از لحاظ وجود سیستی زوئیت در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت. در روش گسترش بافتی, ابتدا روی لام از قطعه ای از بافت عضلانی گسترش تهیه کرده سپس با رنگ آمیزی و بدون رنگ آمیزی با گیمسا از لحاظ وجود سیستی زوئیت در زیر میکروسکوپ موردبررسی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده با روش ماکروسکوپی آلودگی مری, ران, بازو, دیافراگم و قلب گوسفندان به ترتیب 7/ 24%, 2/ 16%, 7/ 17%, 27% و 2/ 2% ولی با روش هضمی 100% بوده است. گرچه روش گسترش بافتی با رنگ آمیزی آلودگی را کمتر از روش هضمی نشان داد ولی حساسیت آن نسبت به روش گسترش بافتی بدون رنگ آمیزی بیشتر بوده است. به طور کلی روش هضمی حساس ترین روش در آشکارسازی واقعی آلودگی گوسفندان به سارکوسیستیس شناخته شد. با توجه به آلودگی صد درصدی گوسفندان مورد مطالعه به سارکوسیستیس و میکروسکوپی بودن اندازه اکثریت کیست ها, باید بدون توجه به نتیجه بازرسی نسبت به پخت گوشت نهایت دقت را نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ارشد، مهدی، دلیمی اصل، عبدالحسین، و غفاری فر، فاطمه. (1386). مطالعه مقایسه ای تشخیص سارکوسیستیس در لاشه گوسفندان ذبح شده در کشتارگاه تبریز. پژوهش و سازندگی، 20(2 (پی آیند 75) در امور دام و آبزیان)، 68-72. SID. https://sid.ir/paper/20139/fa

Vancouver: کپی

ارشد مهدی، دلیمی اصل عبدالحسین، غفاری فر فاطمه. مطالعه مقایسه ای تشخیص سارکوسیستیس در لاشه گوسفندان ذبح شده در کشتارگاه تبریز. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(2 (پی آیند 75) در امور دام و آبزیان):68-72. Available from: https://sid.ir/paper/20139/fa

IEEE: کپی

مهدی ارشد، عبدالحسین دلیمی اصل، و فاطمه غفاری فر، “مطالعه مقایسه ای تشخیص سارکوسیستیس در لاشه گوسفندان ذبح شده در کشتارگاه تبریز،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 2 (پی آیند 75) در امور دام و آبزیان، pp. 68–72، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20139/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button