مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کمی و کیفی بره موم تولید شد ه توسط زنبورعسل د ر مناطق با پوشش گیاهی سوزنی برگ و پهن برگ د ر شمال شرق تهران

صفحات

 صفحه شروع 156 | صفحه پایان 162

چکیده

 بره موم از تولید ات جانبی مهم کلنی های زنبورعسل می باشد که از صمغ گیاهان مختلف توسط زنبورعسل جمع آوری می شود . مهمترین عامل کیفی د ر بره موم نوع صمغ گیاهان می باشد . کاشت گیاهان سوزنی برگ (کاج و سرو) د ر کشور ما به صورت د ست کاشت یا طبیعی عمومیت د اشته و گیاهان پهن برگ د ر د نیا گسترش فراوانی د ارند . لذا این تحقیق به منظور مقایسه اثرات د و نوع گیاه سوزنی برگ و پهن برگ روی کمیت و کیفیت بره موم انجام گرفت. بد ین منظور د و منطقه شامل گیاهان پهن برگ و سوزنی برگ به ترتیب د ر مناطق خجیر و تلو د ر نزد یکی تهران انتخاب شد ند . برای جمع آوری بره موم از کلنی زنبور عسل از روش فیبر استفاد ه شد . د ر هر منطقه تعد اد 10 کلنی زنبورعسل به مد ت 2.5 ماه د ر پاییز 82 و 4 ماه د ر بهار 83 مستقر شد . بره موم هر د و هفته یکبار از کلنی ها جمع آوری و توزین شد ند . فعالیت ضد باکتریایی بره موم های جمع آوری شد ه بر علیه باکتری Staphylococus aureus 209 مورد مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقد ار میانگین بره موم د ر خجیر و تلو به ترتیب 13.8 و 12.3 گرم د ر هر کلنی د ر طی د و هفته بود . مقد ار بره موم تولید شد ه د ر خجیر بطور معنی د اری بیش از تلو بود (p<0.01). این نتیجه نشان می د هد که وجود د رختان پهن برگ د ر نزد یکی کلنی زنبورعسل به نحو موثری تولید بره موم را افزایش می د هد . بره موم های جمع آوری شد ه د ر بهار 83 آنالیز شد ند که نتایج آن به شرح ذیل می باشد : گیاهان سوزنی برگ تلو شامل: صمغ (62%), فنولیک ها (28%), فلاون ها و فلاونول ها (7.3%) و فلاوانون ها و د ی هید رو فلاونولها (3.7%) بود . گیاهان پهن برگ خجیر شامل: صمغ (47%), فنولیک ها (21%), فلاون ها و فلاونول ها (8.4%) و فلاوانون ها و د ی هید رو فلاونول ها (8.4%) بود . اثر ضد باکتریایی بره موم حاصل از اجتماع گیاهان پهن برگ خجیر با میزان 31.25 میکرو گرم د ر میلی گرم MIC (حد اقل غلظت بازد ارند گی), از بره موم تولید شد ه از گیاهان سوزنی برگ تلو با 62.5 میکرو گرم د ر میلی گرم MIC بر روی باکتری مذکور موثرتر بود و اختلاف معنی د ار آماری د ر این د و منطقه مشاهد ه شد (p<0.01). نتایج نشان مید هد که گیاهان پهن برگ (خجیر) و گیاهان سوزنی برگ (تلو) از نظر خواص کیفی برای تولید بره موم مناسب می باشد , ولی بره موم حاصل از گیاهان پهن برگ کیفیت بهتری د ارد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    افروزان، هوشنگ، طهماسبی، غلامحسین، بانکوا، واسیا، و بیگدلی، محسن. (1386). مقایسه کمی و کیفی بره موم تولید‌ شد‌ه توسط زنبورعسل د‌ر مناطق با پوشش گیاهی سوزنی برگ و پهن برگ د‌ر شمال شرق تهران. پژوهش و سازندگی، 20(4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان)، 156-162. SID. https://sid.ir/paper/20156/fa

    Vancouver: کپی

    افروزان هوشنگ، طهماسبی غلامحسین، بانکوا واسیا، بیگدلی محسن. مقایسه کمی و کیفی بره موم تولید‌ شد‌ه توسط زنبورعسل د‌ر مناطق با پوشش گیاهی سوزنی برگ و پهن برگ د‌ر شمال شرق تهران. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان):156-162. Available from: https://sid.ir/paper/20156/fa

    IEEE: کپی

    هوشنگ افروزان، غلامحسین طهماسبی، واسیا بانکوا، و محسن بیگدلی، “مقایسه کمی و کیفی بره موم تولید‌ شد‌ه توسط زنبورعسل د‌ر مناطق با پوشش گیاهی سوزنی برگ و پهن برگ د‌ر شمال شرق تهران،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان، pp. 156–162، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20156/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا