Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (77 IN ANIMAL AND FISHERIES SCIENCES)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    11888
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 11888

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (77 IN ANIMAL AND FISHERIES SCIENCES)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    5
  • بازدید: 

    1152
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1152

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 5 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (77 IN ANIMAL AND FISHERIES SCIENCES)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    4
  • بازدید: 

    1393
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1393

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 4 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (77 IN ANIMAL AND FISHERIES SCIENCES)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    10
  • بازدید: 

    1464
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1464

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 10 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    2-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1218
  • دانلود: 

    650
چکیده: 

د ر طی یک تحقیق انجام شد ه د ر سالهای 1382-1380 آلود گی به انگل های نماتود د ر چند گونه از ماهیان استان خوزستان بررسی گرد ید . مجموعا 665 عد د ماهی از سه ایستگاه هورالعظیم، هور شاد گان و رود خانه کارون توسط تور ماهیگیری و د ستگاه الکتروشوکر صید شد ند که ماهیان شامل شلج Aspius vorax (44 عد د )، شیربت B. grypus (75 عد د )، حمری B. luteus (175 عد د )، بنی B. sharpeyi (94 عد د )، برزم B. pectoralis (8 عد د )، عنزه B. esocinus (9 عد د )، بیاح Liza abu (130 عد د )، بوتک Cyprinion macrostomum (14 عد د )، کپور معمولی Cyprinus carpio (94 عد د ) و اسبله Silurus triostegus (22 عد د ) بود ه و 21 د رصد از ماهیان به انگل های نماتود ی Rhabdochona. denudata، Rhabdochona fortunatowi، Rhabdochona sp.، Proleptinae sp.، Cucullanus sp.، Pseudocapillaria tomentosa، Philometra karunensis، Philometragen sp.، Anisakis sp.، Contracaecum sp آلود ه بود ند انگل Rh. Fortunatowi برای اولین بار از ماهیان حمری، شیربت، برزم، اسبله ماهی و بوتک د ر استان خوزستان گزارش می شود .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1218

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 650 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    11-16
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1378
  • دانلود: 

    576
چکیده: 

به منظور بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن کوکسید یوز د ر جوجه های گوشتی؛ تعد اد 480 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه از سویه تجاری Ross، بر اساس طرح آماری کاملا تصاد فی و با آرایش فاکتوریل 2´2 به چهار گروه 120 قطعه ای مساوی تقسیم گرد ید . بطوریکه هر گروه شامل سه زیر گروه مشتمل بر 40 قطعه جوجه بود . شرایط نگهد اری برای تمامی گروه ها یکنواخت و استاند ارد بود . برای تغذیه د و گروه اول و سوم از مکمل ویتامین A استفاد ه گرد ید و نیز د و گروه سوم و چهارم د ر برابر عفونت تجربی کوکسید یوز واکسینه گرد ید ند و گروه د وم بد ون د ریافت ویتامین A و واکسن به عنوان شاهد انتخاب شد . جوجه های هر چهار گروه آزمایشی د ر سن 26 روزگی (سه هفته بعد از تجویز واکسن ضد کوکسید یوز) با د ریافت 100 میکرولیتر از سوسپانسیون حاوی مخلوطی از چهار گونه ایمریا (اسروولینا، ماکزیما، تنلا و نکاتریکس) بطور تجربی آلود ه شد ند . د ر نهایت میزان OPG د ر فاصله 7 تا 13 روز بعد از آلود گی تجربی و شاخص های تولید د ر سنین 6، 3 و 7 هفتگی مورد ارزیابی قرار گرفتند . بر اساس نتایج بد ست آمد ه، اگر چه اختلافات از لحاظ آماری معنی د ار نبود لیکن میزان OPG کاهش و شاخص های تولید بهبود یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1378

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 576 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    17-25
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1140
  • دانلود: 

    604
چکیده: 

طی بررسی های انگل شناسی بر روی ماهیان آب شیرین منابع آبی شمال غربی استان آذربایجان غربی د ر سالهای 1382-1381 د ر مجموع 266 ماهی از هفت ایستگاه د ر رود خانه های ارس، زنگبار و قطور صید و مطالعه شد ند . ماهیان عبارت بود ند از 166 عد د سیاه ماهی، 15 عد د ماهی لپک، 12 عد د کاراس، 2 عد د زرد پر، 18 عد د کلمه، 24 عد د سوف، 7 عد د کپور معمولی، 11 عد د ماش ماهی، 1 عد د عروس ماهی و 1 عد د اسبله. نمونه ها بطور زند ه به آزمایشگاه منتقل شد ه و پس از قطع نخاع و بررسی آن ها هفت انگل زیر بد ست آمد :Dactylogyrus extensus, D. chramuli, D. lenkorani, D. kendalanicus, Silurodiscoids siluri, Diplozoon megan, and Gyrodoctilus spp.طی این تحقیق Diplozoon megan برای اولین بار از حوضه دریای خزر از ماهیان سیم، کاراس، سیاه ماهی، کپور معمولی، کلمه و لپک گزارش می شود و همچنین چند میزبان جد ید د ر ماهیان آب شیرین ایران برای انگل های د اکتیلوژیروس شناسایی شد ه اند .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1140

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 604 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    26-33
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    2087
  • دانلود: 

    787
چکیده: 

جهت بررسی تاثیر سطوح مختلف اسید های آلی (مکمل حاوی اسید پروپیونیک و اسید فرمیک) بر عملکرد جوجه های گوشتی، طرح کاملا تصاد فی د ر چهار سطح (صفر، 1.0, 0.5 و 1.5 د رصد د ر جیره) و سه تکرار که جمعا 12 واحد آزمایشی را تشکیل می د اد و با د ر نظر گرفتن 16 قطعه د ر هر واحد آزمایشی، جمعا بر روی 192 قطعه جوجه گوشتی انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل آماری د اد ه ها با استفاد ه از بسته نرم افزاری MASTAT-C و مقایسه میانگین ها از طریق آزمون د انکن انجام پذیرفت. تفاوت معنی د اری د ر د وره های مختلف از نظر میزان مصرف خوراک د ر بین تیمارهای آزمایشی مشاهد ه نگرد ید . اما افزایش وزن بد ن د ر طی د وره آغازین د ر بین تیمار ها تفاوت معنی د اری د اشت (p<0.05). علیرغم اینکه با افزایش سطح استفاد ه از اسید های آلی د ر د وره رشد و کل د وره (42-0 روزگی) افزایش وزن بد ن بهبود یافته بود اما این تفاوت معنی د اری نبود (p<0.05). همچنین تفاوت معنی د اری از نظر ضریب تبد یل غذایی د ر طی د وره های مختلف د ر بین تیمار ها وجود د اشت (p<0.05). و استفاد ه از اسید های آلی باعث کاهش معنی د ار pH د ر د وازد هه گرد ید (p<0.01). هزینه تغذی هایی به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن بد ن و همچنین فاکتور کارایی عملکرد د ر بین تیمار ها تفاوت معنی د اری د اشت (p<0.05). د ر نهایت طبق نتایج این مطالعه، افزود ن 0.5 د رصد از این مکمل د ر جیره جوجه های گوشتی توصیه می گرد د .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2087

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 787 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    34-41
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    11932
  • دانلود: 

    1152
چکیده: 

خصوصیات تولید شیر گوسفند شال، با استفاد ه از رکورد های تولید شیر 112 راس میش نژاد شال طی سال های 83-1381 مورد بررسی قرار گرفت. میانگین کل و انحراف معیار طول د وره شیرد هی (روز)، کل شیر تولید ی (کیلوگرم) و د رصد چربی، پروتئین، لاکتوز و مجموع مواد جامد شیر، بترتیب برابر 4.95±0.4, 5.77±0.5, 5.84±0.8, 121.5±48.8, 143.9±33.9 و 17.39±1.2 برآورد گرد ید . اثر سال زایش، فصل زایش، اند ازه زایش (قلو) و سن میش بر عملکرد تولید شیر میش تاثیر معنی د اری د اشتند (p<0.05). تولید شیر میشها د ر سال های 1381 و 1382 بهتر از سال 1383 بود . میش های زایش کرد ه د ر فصل زمستان از میش هایی که د ر بهار و تابستان زایمان کرد ه بود ند عملکرد بهتری د اشتند. میش های د ارای د و بره عملکرد بهتری نسبت به میش های د ارای یک بره د اشتند. میش های یکساله نسبت به میش های 2 تا 5 ساله شیر کمتری تولید کرد ند . افزایش وزن روزانه از تولد تا هر یک از ماه های اول تا ششم رشد بره، با تولید شیر روزانه هر یک از ماه های اول تا ششم د وره شیرد هی همبستگی مثبت و معنی د اری د اشت (p<0.05). همچنین میزان تولید شیر یک د وره با تولید شیر روزانه هر یک از ماه های اول تا ششم د وره شیرد هی همبستگی بالایی د اشت (p<0.01) و ضرایب تابعیت آنها جهت تخمین کل شیر تولید ی گله برآورد گرد ید ند .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 11932

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1152 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    42-47
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    964
  • دانلود: 

    485
چکیده: 

با توجه به تفاوت های ساختاری و ژنتیکی سیست های آرتمیا، بهبود و اصلاح روش کپسول زد ایی برای سیست های د وجنسی و بکرزای د ریاچه ارومیه ضروری به نظر می رسد . د ر این تحقیق با ایجاد تغییراتی د ر د رصد کلر فعال محیط کپسول زد ایی و زمان تاثیر آن، د رصد تخم گشایی سیست ها مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد استفاد ه 0.25 د رصد ، 0.375 د رصد و 0.5 د رصد کلر فعال با زمان های 2، 3، 4 و 5 د قیقه بود ند . با توجه به نتایج آنالیز واریانس د وطرفه، تاثیر د رصد کلر فعال و زمان تاثیر آن د ر تیمارهای مختلف معنی د ار بود . بالاترین د رصد تخم گشایی (75 د رصد ) د ر غلظت 0.5 د رصد با زمان 2 د قیقه مشاهد ه شد . همچنین با توجه به گرمازا بود ن عمل کپسول زد ایی، تاثیر د رصد کلر فعال (0.25 د رصد ، 0.375 د رصد و 0.5 د رصد کلر فعال) و د رجه حرارت محلول (24، 25، 26، 27، 28 د رجه سانتی گراد) بر روی د رصد تخم گشایی سیست ها بررسی شد نتایج بد ست آمد ه از طریق آنالیز واریانس د و طرفه تجزیه و تحلیل شد . نتایج بد ست آمد ه نشان د اد که تاثیر د رصد کلر فعال د ر د رصد تخم گشایی سیست ها معنی د ار بود ولی تاثیر د رجه حرارت معنی د ار نبود .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 964

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 485 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    48-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    8283
  • دانلود: 

    776
چکیده: 

تلفات زنبور عسل به علت تغذیه از گیاهان سمپاشی شد ه یکی از معضلات زنبورد اران می باشد و برای جلوگیری از تلفات یا کاهش آن باید به نحوی از تغذیه زنبوران از گیاهان آلود ه به سموم ممانعت کرد . د ر این راستا، تاثیر چند ماد ه به عنوان د ور کنند ه شامل ملاس چغند ر قند، اسید استیک و اسید اگزالیک روی زنبور عسل به صورت زیست سنجی تغذیه انتخابی و د ر شرایط کامل گلد هی مزرعه اسپرس مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس د اد ه های تغذیه زنبور عسل د ر خارج از کند و د ر ظروف تغذیه نشان د اد که تمام تیمارهای تعیین شد ه نسبت به شاهد د ر سطح 1% اختلاف معنی د ار د اشته و می توان گفت که هر یک از سه ماد ه د ور کنند ه د ر حد اقل د ز مورد استفاد ه د ارای خاصیت د ور کنند گی هستند . نتایج حاصل از تحقیقات مزرعه ای نشان د اد که د ر آزمایشات مربوط به سمپاشی د ر مزرعه نیز از بین سه غلظت (تیمار) مورد استفاد ه، تیمار 200 سانتی متر مکعب ملاس چغند رقند د ر 8 لیتر آب برای مد ت 10 ساعت د ارای بیشترین اثر د ور کنند گی بود ه است. لذا با توجه به نتایج بد ست آمد ه و با بررسی های د قیق تر د ر شرایط مزرعه میتوان امکان بکارگیری مواد د ور کنند ه و کاهش تلفات زنبورعسل را د ر مزارع و باغات سمپاشی شد ه فراهم نمود . بررسی های تکمیلی د ر مورد اجزای د ورکنند ه ملاس چغند ر قند نیز باید صورت گیرد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 8283

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 776 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    55-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    5
  • بازدید: 

    1161
  • دانلود: 

    527
چکیده: 

د ر این تحقیق از 15539 د اد ه مربوط به صفات تولید ی (شیر، مقد ار و د رصد چربی) جمعیت گاوهای هلشتاین استان مرکزی مربوط به 31 گله طی سال های 1368 تا 1383 به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی، روند ژنتیکی و محیطی صفات تولید ی استفاد ه شد . برای برآورد مولفه های (کو) واریانس و پارامترهای ژنتیکی از مد ل حیوانی به روش حد اکثر د رستنمایی محد ود شد ه بد ون مشتق گیری و به صورت تجزیه یک صفتی استفاد ه شد . د ر مد ل مزبور گله- سال- فصل زایش و شکم زایش به عنوان اثرات ثابت و اثر ژنتیکی افزایشی گاوها، محیطی د ایمی ناشی از تکرار رکورد د ر هر گاو و باقی ماند ه به عنوان اثر عوامل تصاد فی د ر نظر گرفته شد . بهترین پیش بینی نا اریب خطی (BLUP) از ارزش های اصلاحی صفات پیش بینی و روند های فنوتیپی، ژنتیکی و محیطی به صورت تابعیت میانگین مقاد یر فنوتیپی، ارزش اصلاحی و محیطی بر سال تولد گاو محاسبه شد . وراثت پذیری تولید شیر، چربی و د رصد چربی شیر به ترتیب 0.23±0.03, 0.20±0.02 و 0.32±0.02 برآورد گرد ید . تکرارپذیری تولید شیر، چربی و د رصد چربی شیر به ترتیب 0.39, 0.46 و 0.40 برآورد شد . روند فنوتیبپی صفات تولید شیر، مقد ار و د رصد چربی به ترتیب 22.79 کیلوگرم، 0.23 کیلوگرم و 0.05 د رصد ، روند ژنتیکی صفات به ترتیب 3.75 کیلوگرم، 0.06 کیلوگرم و -0.02 د رصد و روند محیطی صفات مذکور نیز به ترتیب 19.79 کیلوگرم، 0.21 کیلوگرم و 0.07 د رصد برآورد شد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1161

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 527 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 5 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    63-69
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    602
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

تغییر ترکیب شیمیایی (لیپید و پروتئین) بافت عضله و برخی شاخص های بیولوژیکی (طول و وزن) جنس های نر و ماد ه ماهی کپور د ریای خزر حوضه گرگانرود د ر طول مراحل مختلف رسید گی جنسی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور 5 مرحله نمونه برد اری (از د ی ماه 1384 تا ارد یبهشت 1385) د ر زمان مهاجرت تخمریزی ماهی کپور معمولی صورت گرفت و د ر هر مرحله طول استاند ارد ماهی با د قت ±1 میلی متر، وزن ماهی با د قت ±10 گرم، چربی و پروتئین (بر اساس د رصد وزن خشک) عضله نر و ماد ه اند ازه گیری شد . اختلاف معنی د اری د ر میزان لیپید و پروتئین عضله ماهیان نر و ماد ه د ر مراحل مختلف رسید گی جنسی د ر جنسهای نر و ماد ه مشاهد ه نگرد ید (p<0.05). اما روند کاهشی مشاهد ه شد ه د ر ترکیب شیمیایی عضله طی رسید گی جنسی د ر زمستان احتمالا حاکی از مصرف مقد اری از ذخیره غذایی (لیپید) عضله ماهیان جهت تامین نیاز انرژی و تشکیل تولید ات جنسی و کاهش پروتئینهای محلول د ر آب عضله و افزایش مشاهد ه شد ه د ر میزان لیپید بافت عضله د ر بهار احتمالا به جهت تغذیه می باشد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 602

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    70-77
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1454
  • دانلود: 

    675
چکیده: 

ویروس سرخک از فامیل پارامیکسو ویرید ه (Paramyxo viridae) و جنس مور بیلی ویروس ها (Morbillivirus) می باشد . آنتی سرم پلی کلونال ضد ویروس سرخک هنگام ابتلا به سویه وحشی یا انجام واکسیناسیون علیه ویروس سرخک د ر میز بان حساس ساخته می شود اما به د لیل نیاز های متنوع به آن به روش های مختلف ایمن سازی د ر گونه های متنوع حیوانات نظیر گوسفند ، بز، خرگوش و خوکچه هند ی د ر آزمایشگاه ها ی سراسر د نیا تولید می شود . د ر پروسه تولید واکسن سرخک بد لیل مصرف مد اوم آنتی سرم پلی والان ضد سرخک د ر تست های کنترلی تولید واکسن، نیاز به مقاد یر فراوان این آنتی سرم وجود د ارد . همچنین بد لیل محد ود یت ها و مشکلات موجود برای وارد ات این محصول از خارج از کشور، این نیاز با طراحی و اجرای یک برنامه ایمن سازی ساد ه و کوتاه مد ت بر روی بز تامین شد . برای ایمن سازی از د و نوع پاد گن استفاد ه شد ه است، یکی سویه AIK-C که ویروس زند ه سرخک و سویه واکسن می باشد و از آن جهت ساخت واکسن سرخک د ر موسسه رازی استفاد ه می شود و د یگری هماگلوتینین ویروس سرخک که از سویه وحشی آن بنام Edmonston د ر موسسه رازی تهیه می شود . تزریقات هر هفت روز یکبار به صورت زیر جلد ی و عضلانی به طور همزمان انجام شد . از تست های ممانعت از هماگلوتیناسیون و خنثی سازی سرم به منظور کنترل پروسه ایمن سازی حیوان بهره گرفته شد . د ر تحقیق حاضر پس از اجرای برنامه ایمن سازی که بر روی بز صورت گرفته است، حیوان هایپر ایمن گرد ید بطوریکه عیار پاد تن ضد سرخک د ر سرم حیوان ایمن شد ه 1/1024 تعیین شد . قبل از تزریق یاور اد جوا ن به همراه هماگلوتینین سرخک عیار پاد تن ضد سرخک 1/2 بود و د ر پایان برنامه ایمن سازی عیار آنتی سرم پلی کلونال ضد سرخک به 1/1024 افزایش یافت. عیار پاد تن ضد سرخک بعد از لیوفیلیزه شد ن و طی مد ت نگهد اری د ر د مای 4 د رجه سانتیگراد تا سه سال پاید ار باقی ماند .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1454

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 675 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    78-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1002
  • دانلود: 

    145
چکیده: 

جهت بررسی امکان استفاد ه از ضایعات کارخانجات ماکارونی و فرآوری آن با اوره، آزمایشی با بره های نر پرواری زل با میانگین وزن 46.8 کیلوگرم بر پایه طرح کاملا تصاد فی د ر قالب آزمایش فاکتوریل، متشکل از فاکتور ضایعات کارخانجات ماکارونی د ر د و سطح (فرآیند شد ه با اوره جیره و بد ون فرآیند ) و فاکتور جایگزینی آن د ر جیره (0، 7، 14، 21 د رصد ماد ه خشک که با جو جیره جایگزین شد ه است) با چهار تکرار انجام گرد ید . جیره ها از نظر غلظت انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام مشابه بود ه اند . غلظت ازت آمونیاکی و کل اسید های چرب فرار مایع شکمبه و ازت اوره خون د ر ساعات صفر 3, 1, 0.5 و 5 ساعت بعد از غذا اند ازه گیری شد . نتایج حاصله نشان د اد که فاکتور نوع استفاد ه از ضایعات کارخانجات ماکارونی د ر جیره بر غلظت ازت آمونیاکی، کل اسید های چرب فرار مایع شکمبه و ازت اوره خون تفاوت معنی د اری ند اشته است. فاکتور سطوح جایگزینی ضایعات کارخانجات ماکارونی د ر جیره بجای جو بر غلظت ازت آمونیاکی مایع شکمبه برای 1، 3 و 5 ساعت بعد غذا معنی د ار بود ه است (p>0.01) که حد اکثر غلظت ازت آمونیاکی برای ساعات فوق به ترتیب 250.3, 531.6 و 314.7 میلیگرم بر لیتر د ر جیره بد ون ضایعات ماکارونی می باشد . غلظت کل اسید های چرب فرار مایع شکمبه برای یک ساعت بعد از غذا تفاوت معنی د ار د اشته است (p>0.01) که حد اقل غلظت آن مربوط به سطح بد ون ضایعات ماکارونی با غلظت 66.5 میلیگرم بر لیتر می باشد . غلظت ازت اوره خون برای 3 و 5 ساعت بعد از غذا تفاوت معنی د ار حاصل شد ه است (p>0.01) که حد اکثر غلظت برای ساعات فوق به ترتیب 22.9 و 21 میلیگرم بر د سی لیتر مربوط به سطح بد ون ضایعات ماکارونی می باشد . اثرات متقابل بین فاکتور ها معنی د ار نبود ه است. نتایج حاصله نشان می د هد فراوری ضایعات کارخانجات ماکارونی با اوره تاثیر معنی د اری بر کاهش سرعت هید رولیز اوره د ر شکمبه ند اشته است اما استفاد ه از آن د ر جیره های اوره د ار همزمانی مناسب تری از کربوهید رات و ازت غیر پروتئینی د ر شکمبه مهیا می کند و احتمال مسمومیت آمونیاکی را کمتر می نماید ضمن اینکه استفاد ه از ضایعات کارخانجات ماکارونی مصرف د انه غلات (جو) را د ر واحد های د امد اری کاهش می د هد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1002

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 145 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    88-95
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1008
  • دانلود: 

    543
چکیده: 

کنه ها مهمترین انگل های خارجی می باشند که باعث ایجاد خسارات اقتصاد ی شد ید د ر نشخوارکنند گان شد ه و همچنین د ر انتقال عوامل ویروسی، ریکتزیایی، باکتریایی و تک یاخته ای نقش د ارند . د ر این بررسی پراکنش، فراوانی و گونه های کنه د ر استان اصفهان د ر د و منطقه مختلف اکولوژیکی (کوهستانی، د شت و کویری) د ر سالهای 1384-1382 مورد مطالعه قرار گرفت. د ر هر منطقه اکولوژیکی 3 گوسفندد اری و 3 گاود اری انتخاب و د ر فصول مختلف هرماه 2 بار نمونه گیری از 10 د رصد د ام ها انجام می گرفت. کنه ها از تمامی نواحی بد ن د ام جمع آوری شد ه و پس از ثبت مشخصات نمونه ها به شیشه حاوی الکل 70% منتقل شد ند . د ر طول مطالعه 1109 کنه از گاو گوسفند و بز جمع آوری شد . کنه های شناسایی شد ه (5 گونه متعلق به 3 جنس) عبارت بود ند از %0.07 annulatus Boophilus, %2 Rh bursa, %20.83 H.marginatum marginatum, %31.1 Rhipicephalus sanguinus, %45.8 Hyalomma anatolicum antolicum. د ر منطقه کوهستانی (%53.39) Rhipicephalus sanguinus و د ر منطقه د شت و کویری (%53.9) H. anatolicum anatolicum کنه های غالب بود ند .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1008

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 543 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    96-104
تعامل: 
  • استنادات: 

    4
  • بازدید: 

    1395
  • دانلود: 

    278
چکیده: 

میگوی وانامی به د لیل توان تحمل طیف گسترد ه ای از شرایط محیط های پرورشی مورد توجه بسیاری از پرورش د هند گان قرار د ارد . این تحقیق د ر ماههای آذر و د ی سال 1383 د ر استان بوشهر بر روی پست لارو 25 این گونه، به منظور تعیین د ما و شوری بهینه برای پرورش و د ر تیمارهای د رجه حرارت 15، 18، 20، 25 و 30 د رجه سانتیگراد و شوری 30، 35، 40، 45 و50 قسمت د ر هزار با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. لارو ها به مد ت 45 روز د ر تانک های پلی اتیلن پرورش د اد ه شد ند . نتایج به وسیله نرم افزارهای SPSS و Minitab مورد بررسی آماری قرار گرفته و بهترین شاخص های رشد د ر تیمار حرارتی 30 د رجه به د ست آمد که کلیه شاخص های رشد د ر این د ما با سایر تیمار ها اختلاف معنی د ار د اشت. بیشترین رشد وزنی، طولی و حد اکثر افزایش وزن د ر تیمارهای شوری، متعلق به شوری 35 تا 40 قسمت د ر هزار بود که با سایر شوری ها اختلاف معنی د ار د اشت، اما د رجه شوری تاثیر معنی د اری بر ضریب رشد ویژه میگو ها ند اشت. میزان تلفات د ر کلیه تیمارهای د ما و شوری به استثنای تیمارهای حرارتی 15 و 18 د رجه سانتیگراد بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی بود . به طور کلی می توان نتیجه گرفت که این میگو به د لیل تحمل طیف گسترد ه شوری تا 50 قسمت د ر هزار و رشد بسیار خوب د ر د مای 30 د رجه و شوری 40 قسمت د ر هزار می تواند به عنوان یک انتخاب مناسب برای پرورش د ر آبهای جنوبی ایران مطرح باشد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1395

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 278 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 4 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    105-112
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    11688
  • دانلود: 

    733
چکیده: 

د ر این تحقیق تعد اد 48 راس بره نر (گوسفند لری) د ر د و گروه سنی 4 تا 5 ماهه و 8 تا 9 ماهه د ر د و فصل گرم و سرد (جمعا 4 تیمار) د ر قالب طرح بلوک های کامل تصاد فی با چهار تیمار و هر تیمار چهار بلوک (تکرار) و هر بلوک 3 راس گوسفند به مد ت 90 روز پروار گرد ید ند . بلوک بر اساس وزن بره ها تعیین گرد ید . د ر این آزمایش جیره غذایی تیمار ها متعاد ل و یکسان بود . د ر طول د وره آزمایش کلیه د ام های تحت آزمایش هر 15 روز یکبار توزین می گرد ید . پس از پایان د وره کشتار و تجزیه لاشه انجام گرد ید و وزن د ام زمان کشتار و نیز وزن لاشه گرم، لاشه سرد ، گوشت، استخوان و چربی تیمار ها تعیین گرد ید . د ر پایان کلیه د اد ه ها تجزیه واریا نس گرد ید ه و توسط آزمون د انکن میانگین افزایش وزن، ضریب تبد یل غذایی، وزن نهایی و سرعت رشد و اجزا لاشه تیمار ها با یکد یگر مقایسه گرد ید ند . بر اساس نتایج به د ست آمد ه اختلاف معنی د اری بین افزایش وزن و ضریب تبد یل غذایی د ر تیمار ها مشاهد ه گرد ید (p<0.05). د ر مقایسه میانگین به عمل آمد ه بین تیمارها، افزایش وزن بره های 4 تا 5 ماهه، پروار شد ه د ر د و فصل تابستان و زمستان (18.7 و 17.95 کیلو گرم)، نسبت به بره های 8 تا 9 ماهه د ر فصل تابستان (16.5 کیلوگرم) د ر سطح 5 د رصد اختلاف معنی د اری را نشان می د هد (p<0.05). بر این اساس نتایج ضریب تبد یل غذایی د ر بره های 4 تا 5 ماهه د ر د و فصل تابستان و زمستان) 6.35 و 6.45 ( اختلاف معنی د اری را نسبت به بره های 8 تا 9 ماهه د ر این د و فصل (8 و 7.48) نشان د اد ه است. یعنی ضریب تبد یل بره های 4 تا 5 ماهه بهتر بود ه است. بنابراین بر اساس این نتایج سن مناسب جهت پرواربند ی، سن 4 تا 5 ماهه بود ه و د ر مورد فصل مناسب پرواربند ی د ر خوزستان، اختلاف معنی د اری بین فصل گرما و سرما مشاهد ه نگرد ید (p>0.05).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 11688

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 733 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    113-123
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    1094
  • دانلود: 

    608
چکیده: 

این تحقیق با هد ف افزایش میزان رشد و بقا د ر لاروهای قزل آلای رنگین کمان از طریق تغذیه با مکمل آرد گاماروس رود خانه ای و د ریایی د ر چهار سطح 10، 25، 50 و 100 د رصد د ر مقایسه با غذای تجاری د ر 9 گروه مختلف و با چهار تکرار به مد ت 60 روز د ر کارگاه تکثیر و پرورش آزاد ماهیان شهید باهنر کلارد شت صورت گرفت. لاروهای تازه به تغذیه افتاد ه قزل آلا به صورت تصاد فی از حوضچه های پرورش انتخاب شد ه و با 9 تیمار غذایی مختلف تغذیه گرد ید ند . د ر پایان آزمایش تیمارهای د وم (مخلوط 90 % غذای تجاری و 10% آرد گاماروس رود خانه ای) و ششم (مخلوط 90% غذای تجاری و 10% آرد گاماروس د ریایی) به طور معنی د اری افزایش وزن و ضریب رشد روزانه بیشتری را نسبت به گروه شاهد نشان د اد ند (p<0.05) بیشترین میزان رشد د ر تیمار ششم بد ست آمد که از نظر افزایش وزن، افزایش طول و ضریب رشد روزانه اختلاف معنی د اری با سایر تیمار ها د اشت (p<0.05). کمترین مقد ار ضریب تبد یل غذایی و بیشترین مقد ار فاکتور وضعیت نیز د ر تیمار ششــم مشاهد ه شد اما این اختلاف با اغلب تیمار ها معنـی د ار نبــود (p³0.05). از نظر میزان بقا به جز تیمار پنجم اختلاف معنی د اری بیـن سـایر تیمار ها مشاهد ه نشــد (p³0.05). با توجه به ارزش غذایی، میزان کاروتنویید کل و اسید های چرب غیراشباع بلند زنجیره (HUFA) به خصوص DHA و EPA موجود د ر گاماروس د ریایی، همچنین افزایش رشد مشاهد ه شد ه، تغذیه لارو قزل آلای رنگین کمان با10% مکمل آرد گاماروس توصیه می گرد د .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1094

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 608 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

سلیمانی پرویز

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    124-130
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1393
  • دانلود: 

    679
چکیده: 

اتصال سیستم فضای بالا سری به د ستگاه کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی، این امکان را می د هد که ترکیبات آلی فرار د ر محیط های مختلف نظیر خاک، آب، خون، اد رار، شیر، پنیر و به ویژه ماست را بتوان جد اسازی و شناسایی نمود . نمونه های مختلف ماست پس از جمع آوری و آماد ه سازی، مورد آنالیز قرار گرفته و ترکیبات آلی فرار د ر آن نظیر استالد ئید، استون، بوتانون و استیک اسید جد اسازی و شناسایی شد ند . حد تشخیص د ستگاه کروماتوگرافی گازی– طیف سنجی جرمی بروش مشاهد ه یون انتخابی برای استیک اسید (m/z=60) مقد ار 100 نانوگرم بر کیلوگرم اند ازه گیری شد . انحراف نسبی از استاند ارد برای ترکیب استیک اسید %5.5 می باشد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1393

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 679 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

صالحی حسن

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    131-140
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1224
  • دانلود: 

    556
چکیده: 

برای مقایسه هزینه های تولید ، قیمت تمام شد ه هر عد د بچه ماهی سفید و محاسبه میزان بازگشت بچه ماهیان سفید رهاسازی شد ه د ر د ریای خزر د ر سال های 82-1380 با استفاد ه از تجربیات گذشته پرسشنامه ای تهیه و اقد ام به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر گرد ید . به طور متوسط نیروی انسانی با اختصاص 43 د رصد هزینه جاری تولید (39 د رصد هزینه کل تولید ) بیشترین سهم و غذا و کود مصرفی با 17 د رصد هزینه جاری تولید (16 د رصد هزینه کل تولید ) سهم بالایی را به خود اختصاص می د هند . سهم هزینه نیروی انسانی از 52 د رصد هزینه جاری د ر سال 1380 به 36 د رصد د ر سال 1382 کاهش یافته است. عوامل د یگر هزینه شامل تعمیر و نگهد اری بطور متوسط با 15 د رصد هزینه جاری و هزینه صید ؛ حمل و نقل و رهاسازی با 9 د رصد هزینه جاری از عوامل مهم د یگر هزینه می باشند . بطور متوسط قیمت تمام شد ه هر عد د بچه ماهی سفید 70 ریال محاسبه شد که از 37 ریال د ر سال 1380 به 123 ریال د ر سال 1382 افزایش یافته است. به نظر می رسد سهم بالای هزینه نیروی انسانی به علت عد م فعالیت مراکز تکثیر د ر بعضی از ماه های سال می باشد که د ر صورت تعریف فعالیت های د یگر مانند مولدسازی و تکثیر سایر گونه ها، می توان سهم هزینه نیروی انسانی را کاهش د اد . د ر صورتیکه بطور متوسط نرخ بازگشت بچه ماهیان سفید رهاسازی شد ه را 8.3 د رصد د ر نظر بگیریم و با فرض سن متوسط 3.7 سال و وزن متوسط 815 گرم باید انتظار تعد اد 19257494 عد د ماهی سفید با وزن کل حد ود 13 هزار تن را د ر سال صید 1384-1383 د اشت. ارزش عمد ه فروشی ماهی سفید صید شد ه د ر سال صید 84-1383، به قیمت پایه سال 1383 به مبلغ 505 میلیارد ریال برآورد می گرد د .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1224

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 556 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    141-148
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    786
  • دانلود: 

    514
چکیده: 

د ر حیوانات با بر نامه های اصلاح ژنتیکی می توان مقاومت نسبت به بیمار ی ها ر ا افزایش د اد. MHC از جمله ژن های مهمی است که نقش کنتر لی آن د ر مقاومت و پاسخ ایمنی میزبان به بیمار ی ها به خوبی مشخص شد ه است. پاسخ اختصاصی به پاد گن ها وابستگی زیاد ی به ژن های MHC د اشته و کشف این ار تباط می تواند بر ای د ر ک واکنش های متقابل میزبان و عامل بیمار ی زا ار زشمند باشد . د ر گاو بین ناحیه ژنتیکی DRB3 (MHC class II) با مقاومت یا حساسیت نسبت به بیمار ی های عفونی ار تباط نزد یکی وجود د ار د . د ر این مطالعه با استفاد ه از ر وش PCR-RFLP، تنوع ژنتیکی اگزون 2 ژن BOLA-DRB3 د ر 55 نمونه از گاوهای هلشتاین ایر انی تحت بر ر سی قر ار گر فت. 26 آلل مختلف د ر این بر ر سی شناسایی شد ند و فر اوانی هر یک از آلل ها نیز محاسبه گر د ید . از میان مجموع آلل های بد ست آمد ه د ر این بر ر سی د و تر کیب gba) و (pec تا کنون گزار ش نشد ه بود ند . فر اوانی آلل هایی که د ر مطالعات قبلی به عنوان عوامل حساسیت و یا مقاومت نسبت به بر خی از بیمار ی ها مانند لکوز، تب بر فکی و ور م پستان استافیلوکوکی معر فی شد ه بود ند نیز د ر جمعیت مور د مطالعه تعیین گر د ید . فر اوانی بالای آلل های مر تبط با حساسیت نسبت به لکوز و تب بر فکی و شیوع کم آلل های ایجاد حساسیت نسبت به ور م پستان می تواند به د لیل د ید گاه های خاص د ر بر نامه های اصلاح نژاد گاو شیر ی باشد که معمولا با عد م توجه به بیمار ی هایی که موجب خسار ت های غیر مشهود اقتصاد ی می شوند ، همر اه است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 786

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 514 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    149-155
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    850
  • دانلود: 

    516
چکیده: 

تولید و ر ها کرد ن پساب های مختلف د ر محیط زند گی سبب آلود گی محیط می گرد د. اخیرا مطالعات بر روی میکروارگانیسم های پساب ها و تاثیر عوامل مختلف بر روی جمعیت آنها، تولید اکسیژن، خالص سازی و بازیافت پساب بخش عمد ه ای از تحقیقات زیست محیطی را تشکیل می د هد . مطالعاتی بر روی حوضچه های تثبیت پساب د ر منطقه جنوب تهران انجام گرفت. برکه های بتونی شامل 4 لاگون هواد هی به حجم 32047 متر مکعب با زمان ماند 4.36 روز بود ه که روزانه 180 متر مکعب پساب وارد آن می گرد د . نمونه ها به صورت ماهیانه از سه ناحیه ورود ی و خروجی د ر طی یک سال جمع آوری گرد ید . تعد اد ی از نمونه ها جهت تشخیص فلور فیتوپلانکتونی، کشت و خالص سازی بد ون تثبیت کرد ن و تعد اد ی جهت تهیه اسلاید توسط گلوتارآلد ئید 12.5%، تثبیت و به آزمایشگاه منتقل گرد ید . جلبک ها با استفاد ه از میکروسکوپ های نوری و زمینه تاریک و منابع معتبر شناسایی و ارتباط بین عوامل محیطی و تراکم جمعیت گونه های غالب د ر زمان های مختلف محاسبه شد . د اد ه ها با استفاد ه از نرم افزار SPSS (ver 0.9) آنالیز گرد ید ند . نتایج وجود 53 تاکسون د ر 4 شاخه و 38 جنس از جلبک ها را نشان د اد . تاکسون ها شامل سیانوفیتا (17 تاکسون)، کلروفیتا (22 تاکسون)، کریزوفیتا (11 تاکسون) و اگلنوفیتا (4 تاکسون) بود ه که تراکم و تنوع آن ها د ر فصول مختلف تحت تاثیر عوامل محیطی مانند د ما، pH و غلظت PO43-, NO3-, NH4+ قرار می گیرد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 850

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 516 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    156-162
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1439
  • دانلود: 

    632
چکیده: 

بره موم از تولید ات جانبی مهم کلنی های زنبورعسل می باشد که از صمغ گیاهان مختلف توسط زنبورعسل جمع آوری می شود . مهمترین عامل کیفی د ر بره موم نوع صمغ گیاهان می باشد . کاشت گیاهان سوزنی برگ (کاج و سرو) د ر کشور ما به صورت د ست کاشت یا طبیعی عمومیت د اشته و گیاهان پهن برگ د ر د نیا گسترش فراوانی د ارند . لذا این تحقیق به منظور مقایسه اثرات د و نوع گیاه سوزنی برگ و پهن برگ روی کمیت و کیفیت بره موم انجام گرفت. بد ین منظور د و منطقه شامل گیاهان پهن برگ و سوزنی برگ به ترتیب د ر مناطق خجیر و تلو د ر نزد یکی تهران انتخاب شد ند . برای جمع آوری بره موم از کلنی زنبور عسل از روش فیبر استفاد ه شد . د ر هر منطقه تعد اد 10 کلنی زنبورعسل به مد ت 2.5 ماه د ر پاییز 82 و 4 ماه د ر بهار 83 مستقر شد . بره موم هر د و هفته یکبار از کلنی ها جمع آوری و توزین شد ند . فعالیت ضد باکتریایی بره موم های جمع آوری شد ه بر علیه باکتری Staphylococus aureus 209 مورد مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقد ار میانگین بره موم د ر خجیر و تلو به ترتیب 13.8 و 12.3 گرم د ر هر کلنی د ر طی د و هفته بود . مقد ار بره موم تولید شد ه د ر خجیر بطور معنی د اری بیش از تلو بود (p<0.01). این نتیجه نشان می د هد که وجود د رختان پهن برگ د ر نزد یکی کلنی زنبورعسل به نحو موثری تولید بره موم را افزایش می د هد . بره موم های جمع آوری شد ه د ر بهار 83 آنالیز شد ند که نتایج آن به شرح ذیل می باشد : گیاهان سوزنی برگ تلو شامل: صمغ (62%)، فنولیک ها (28%)، فلاون ها و فلاونول ها (7.3%) و فلاوانون ها و د ی هید رو فلاونولها (3.7%) بود . گیاهان پهن برگ خجیر شامل: صمغ (47%)، فنولیک ها (21%)، فلاون ها و فلاونول ها (8.4%) و فلاوانون ها و د ی هید رو فلاونول ها (8.4%) بود . اثر ضد باکتریایی بره موم حاصل از اجتماع گیاهان پهن برگ خجیر با میزان 31.25 میکرو گرم د ر میلی گرم MIC (حد اقل غلظت بازد ارند گی)، از بره موم تولید شد ه از گیاهان سوزنی برگ تلو با 62.5 میکرو گرم د ر میلی گرم MIC بر روی باکتری مذکور موثرتر بود و اختلاف معنی د ار آماری د ر این د و منطقه مشاهد ه شد (p<0.01). نتایج نشان مید هد که گیاهان پهن برگ (خجیر) و گیاهان سوزنی برگ (تلو) از نظر خواص کیفی برای تولید بره موم مناسب می باشد ، ولی بره موم حاصل از گیاهان پهن برگ کیفیت بهتری د ارد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1439

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 632 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    163-169
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1466
  • دانلود: 

    235
چکیده: 

تغییرات پارامترهای خون گاوهای شیری د ورگ و بومی د ر استرس حمل و نقل به منظور تعیین الف: تغییرات هماتولوژیک و بیوشمیایی خون متعاقب استرس حمل و نقل جاد ه ای کوتاه مد ت، ب: مقایسه تغییرات پارامترهای خون تا 7.5 ساعت پس از حمل و نقل، ج: تعیین زمان برگشت تغییرات به حالت عاد ی و سرانجام د: تعیین ارتباط احتمالی و تاثیر متقابل زمان نمونه برد اری د ر پارامترهای خون د ر ارومیه مطالعه گرد ید . تعد اد 18 راس گاو شیری سالم، غیر آبستن و 4 ساله د ر سال 83-1382 انتخاب شد ند . گاو ها به 4 گروه چهار راسی و یک گروه د و راسی تقسیم و هر گروه بطور جد اگانه ابتد ا 5 میلی لیتر از ورید ود اج خونگیری شد ه و بوسیله وانت حمل بار به مد ت یک ساعت رفت و برگشت به مسافت 40 کیلومتر (30 کیلومتر شوسه و 10 کیلومتر خاکی) حمل شد ند . سپس به فاصله 1.5 ساعت از زمان حرکت تا حد اکثر 7.5 ساعت پس از آن و مجموعا 5 بار د یگر خونگیری شد ه و شمارش تفریقی و کلی لکوسیت ها، هماتوکریت، هموگلوبین، فیبرینوژن، پروتئین تام، کورتیزول، گلوکز، کلسیم، منیزیم، سد یم، پتاسیم و فسفر تعیین گرد ید ند . غلظت سرمی گلوکز، کلسیم، فسفر و منیزیم با استفاد ه از کیت های آزمایشگاهی شرکت پارس آزمون به روش اسپکتروفتومتری توسط د ستگاه اتوآنالالیزر (RA-1000) تعیین گرد ید ند . غلظت سد یم و پتاسیم بوسیله د ستگاه شعله سنجی محاسبه شد . شمارش کلی لکوسیت ها با استفاد ه از محلول مارکانو و لام نئوبار معین گرد ید . پروتئین تام، هماتوکریت، هموگلوبین و فیبرینوژن نیز با استفاد ه از د ستگاه رفراکتومتر و کیت هموگلوبین محاسبه شد ند . کورتیزول سرم با استفاد ه از کیت آزمایشگاهی کورتیزول و به روش ELISA اند ازه گیری شد . از نرم افزار SPSS 11 و روش های Case Summaries، آنالیز واریانس یکطرفه، Paired t-test و آزمون همبستگی (Pearson) استفاد ه گرد ید . حمل و نقل جاد ه ای کوتاه مد ت سبب افزایش گلوکز سرم تا 48.6% د ر 7.5 ساعت، کورتیزول تا 340% د ر 1.5 ساعت و لکوسیت ها تا 23% د ر 6 ساعت پس از حرکت گرد ید . د ر صورتیکه هماتوکریت تا 17% و هموگلوبین تا 16% د ر 7.5 ساعت پس از حرکت کاهش یافتند . مقایسه میانگین پارامترهای فوق اختلاف معنی د اری (P<0.01) را د ر بین ساعات مذکور نشان می د هد . سایر پارامترهای تحت مطالعه به استثنا فسفر، سد یم و ائوزینوفیل (P<0.10>0.05) اختلاف معنی د اری را نشان ند اند . طولانی ترین تاثیر حمل و نقل بر روی گلوکز، هماتوکریت، هموگلوبین و ائوزینوفیل با 7.5 ساعت، لکوسیت ها، کلسیم و سد یم با 6 ساعت، کورتیزول با 4.5 ساعت و لنفوسیت ها با 3 ساعت بود ه است. آنالیز همبستگی Pearson رابطه معنی د ار بین کورتیزول د ر قبل از حرکت با پارامترهای معنی د ار د ر بعد از حرکت را نشان ند اد . به عبارت بهتر زمان های نمونه برد اری تحت تاثیر کورتیزول و استرس حمل و نقل قرار نگرفتند . بنابراین می توان نتیجه گرفت که استرس حمل و نقل جاد ه ای کوتاه مد ت با افزایش کورتیزول و تاثیر د ر گلوکز، هماتوکریت، هموگلوبین و لکوسیت ها اثرات منفی کوتاه مد تی را د ر حیات اقتصاد ی و سلامتی گاو بر جای می گذارد که بایستی د ر قبل از هر نوع حمل و نقل مورد توجه قرار گیرد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1466

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 235 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    170-174
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1166
  • دانلود: 

    600
چکیده: 

60 د رصد هزینه های مزارع پرورش آبزیان مربوط به غذا می باشد لذا ساخت غذاهایی با کیفیت و مطلوبیت بالا همیشه مد نظر آبزی پروران می باشد . با توجه به مصرف خوراک پلت شد ه د ر تغذیه ماهی و میگو، حفظ شکل فیزیکی پلت طی زمان مصرف و جلوگیری از تجزیه زود رس آن د ر آب از اهمیت ویژه ای برخورد ار است. پاید اری غذا د ر آب با استفاد ه از همبند بهبود می یابد به طوریکه باعث افزایش استحکام پلت و کاهش میزان آرد ینگی د ر طی فراوری و حمل و نقل می شود . د ر این تحقیق میزان پاید اری غذا د ر آب (Water Stability Index)، همبند ایرانی آمت (محصول شرکت مهر افراز تابان یزد ) با د و نوع همبند خارجی نوتری بایند و اکواکیوب د ر چهار زمان 30، 60، 120 و 240 د قیقه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان د اد که بهترین پاید اری را اکواکیوب سپس آمت و د ر نهایت نوتری بایند د اشت. پاید اری آمت د ر سه زمان 30، 60 و 120 د قیقه اختلاف معنی د اری با همبند اکواکیوب ند اشت. با توجه به قیمت کمتر آمت و ساخت این ماد ه د ر کشور توصیه می گرد د که از این ماد ه به عنوان همبند د ر غذای آبزیان استفاد ه گرد د .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1166

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 600 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    175-185
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    763
  • دانلود: 

    144
چکیده: 

آرتمیا (Artemia urmiana) یکی از با ارزشترین گونه های شیلاتی غالب د ر د ریاچه ارومیه که بزرگترین د ریاچه فوق العاد ه شور (Hypersaline) ایران است، محسوب می شو د . این گونه د ر صنعت پرورش لارو، ارزش قابل توجهی د ارد . د ر این بررسی جهت تعیین میزان د یاپوز که یکی از عوامل تاثیر گذار بر میزان کیفیت سیست ها می باشد از 6 ایستگاه ثابت ساحلی از مهر ماه 82 تا آبان ماه 1383 نمونه برد اری شد . میانگین حد اقل و حد اکثر د مای هوا و آب د ریاچه ارومیه (د ر ساعت تقریبی 12هر روز) به ترتیب، 3.36±0.57, 3.24±2.17 (د ی ماه 82) و 29.6±29.81±1.22 د رجه سانتیگراد (مرد اد ماه 83) بد ست آمد ند ، میزان شفافیت و شوری آب د ریاچه د ر ماههای مختلف نمونه برد اری اختلاف معنی د اری (p<0.05) نشان د اد ند . میانگین حد اقل و حد اکثر شفافیت آب د ریاچه به ترتیب، حد ود 1.025±0.16 و 4.13±0.63 متر د ر ماههای ارد یبهشت و شهریور 83 مشاهد ه گرد ید ند ، میانگین حد اقل و حد اکثر شوری آب د ریاچه به ترتیب 59.11±86.246 و 308±13.19 گرم د ر لیتر د ر ماه های ارد یبهشت و مهر 83 اند ازه گیری شد ند . میانگین حد اقل و حد اکثر حد طول مد ت روشنایی منطقه بین 7 تا 14 ساعت د ر ماه های آذر 82 و خرد اد 83 مشاهد ه گرد ید ند . میزان د یاپوز نمونه های سیست د ر ماههای مختلف نمونه برد اری نسبت به هم اختلاف معنی د اری نشان د اد ند (p<0.05)، نمونه های سیست گرفته شد ه د ر فصول بهار و تابستان (هم زمان با افزایش طول روز و د ما) د ارای کمترین میزان د یاپوز برخورد ار بود ند که د ر د امنه نوسان 5.739±7.73 د رصد (تیرماه 83) و 17.231±10.10 د رصد (خرد اد ماه 83) قرار د اشتند و بیشترین میزان د یاپوز د ر نمونه های سیست صید شد ه د ر ماه های پاییز (همزمان با کاهش طول روز و د ما) مشاهد ه گرد ید که بین 39.839±16.14 (آبان ماه 82) تا 51.348±11.819 (مهر ماه 83) د ر نوسان بود ند . بعد از فصل تابستان، همزمان با کاهش د ما، طول روشنایی و افزایش معنی د ار شوری، میزان د یاپوز نمونه های سیست روبه افزایش نهاد ه بود ، مهمترین عامل محیطی تاثیرگذار، د مای آب تشخیص د اد ه شد ه است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 763

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 144 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    186-191
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    745
  • دانلود: 

    493
چکیده: 

کبد یکی از پرکارترین اند ام های بد ن بود ه و به طرق مختلف تحت تاثیر عوامل بیماری زا قرار می گیرد . سموم، باکتری ها، انگل ها، قارچ ها و کمبود های مواد غذایی از جمله عوامل تاثیرگذار بر سلامت کبد بود ه و هر یک قاد ر به تخریب بافت کبد به صورت موضعی یا فراگیر می باشند . د ر میان بیماری های موضعی کبد می توان به آبسه کبد ی اشاره نمود که د ر پی راهیابی باکتری به جریان خون (خصوصا ورید باب) از طریق آسیب های وارد ه به مخاط شکمبه و یا به د نبال نفوذ جسم خارجی و توکسمی پد ید می آید . از سویی برخی ریز مغذی ها د ر شکل گیری د فاع اختصاصی و مقابله با عفونت نقش ایفا نمود ه و گاهی اوقات حضور آن ها (همچون روی) از میزان شکل گیری آبسه می کاهد . بر این اساس تحقیق حاضر بر 40 راس گاو مبتلا به آبسه کبد ی د ر کشتارگاه شهرکرد به انجام رسید تا با سنجش میزان سلنیوم، روی، آهن، مس، کلسیم، فسفر و منیزیوم چرک و بافت کبد مبتلا، مقاد یر هر یک تعیین و ارتباط مابین عناصر مشخص گرد د . مقاد یر روی و مس توسط د ستگاه پتانسیومتر، سلنیوم توسط د ستگاه جذب اتمی و سایر عناصر با بهره گیری از کیت های تشخیصی ویژه تعیین و ارتباط آماری د اد ه ها با محاسبه ضریب همبستگی د ر سطح p<0.05 تعیین گرد ید . یافته های تحقیق به صورت Mean±SD گزارش شد و بر این اساس مقاد یر سلنیوم، روی، آهن، مس، کلسیم، فسفر و منیزیوم چرک به ترتیب معاد ل 0.551±0.046 (mg/kg)، 6.41±2.32 (mg/kg)، 18.18±14.03 (mg/kg)، 6.63±4.83 (mg/kg)، 221.8±85.82 (mg/kg)، 0.85±0.32 (gr/kg) و 40.64±21.72 (gr/kg) تعیین گرد ید . همچنین مقاد یر عناصر مذکور د ر بافت کبد به ترتیب معاد ل 10.58±0.84 (mg/kg)، 82.91±32.22 (mg/kg)، 62.29±22.12 (mg/kg)، 39.22±28.17 (mg/kg)، 0.12±0.4 (gr/kg)، 1.81±0.056 (gr/kg)، 0.15±0.07 (gr/kg) تعیین گرد ید . با انجام آزمون همبستگی پیرسون بین د اد ه های فوق مشخص گرد ید که مابین میزان آهن و مس چرک (P value=0.000228, r=+0.871) و کلسیم و سلنیوم چرک r=-0.623) و (P value=0.0305 ارتباطی معناد ار وجود د ارد (p>0.05). همچنین مابین میزان روی و کلسیم کبد r=+0.535) و (P value=0.0487 و آهن و مس کبد r=+0.596) و (P value=0.0317 ارتباطی معناد ار وجود د ارد (p<0.05). کاهش د سترسی به آهن و روی یکی از مکانیسم های شناخته شد ه د فاع میزبان بر علیه عوامل عفونی به شمار می رود . مس نقشی اساسی د ر رشد و تکامل نوتروفیل ها د اشته و نقش سلنیوم نیز د ر ارتباط با د فاع اختصاصی بد ن به اثبات رسید ه است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 745

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 493 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4 (پی آیند 77) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    192-199
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1034
  • دانلود: 

    558
چکیده: 

بررسی حاضر بر روی بچه ماهیان شیپ (Acipenser nudiventris) و 41، 48، 55 و 62 روزه که به عنوان یکی از گونه های مهم د ر امر پرورش و بازسازی ذخایر محسوب می شوند د ر سال 1380 به منظور تاثیر نور و تاریکی بر تغذیه بچه ماهیان شیپ صورت گرفت. جهت انجام این بررسی از 6 آکواریوم (سه عد د د ر شرایط نور معمولی آزمایشگاه و سه عد د د ر شرایط کاملا تاریکی) استفاد ه شد . کلیه بچه ماهیان با استفاد ه از د افنی و به میزان 50 د رصد زی تود ه زند ه بچه ماهیان تغذیه گرد ید ند . به منظور بررسی های آماری تعد اد 30 عد د از این بچه ماهیان د ر شرایط تاریکی و 30 عد د د ر شرایط نور معمولی آزمایشگاه (1000 لوکس) نگهد اری شد ند . د ر هر مرحله از بررسی ها، بچه ماهیان بیومتری شد ه و میزان د ما و اکسیژن آکواریوم ها نیز ثبت گرد ید . د امنه تغییرات د ما د ر طول آزمایش از 21.5 تا 22.7 د رجه سانتیگراد و د امنه تغییرات اکسیژن از 6.2 تا 7.8 میلی گرم د ر لیتر بود . وزن متوسط بچه ماهیان شیپ د ر شرایط روشنایی و د ر شروع آزمایش (روز 1.12±0.02 (41 گرم و وزن نهایی د ر پایان د وره آزمایش (روز 62) پس از غذاد هی 3.42±0.02 گرم بود . همچنین وزن متوسط بچه ماهیان د ر شرایط تاریکی د ر شروع آزمایش (روز 1.23±0.01 (41 گرم و وزن نهایی د ر پایان د وره آزمایش (روز 62) پس از غذاد هی 4.8±0.03 گرم بود . نتایج بد ست آمد ه نشان د اد که از نظر آماری و د ر سطح اطمینان 95% با استفاد ه از آنالیز واریانس یکطرفه د ر تیمارهای روشنایی و تاریکی 41 روزه اختلاف معنی د ار وجود ند اشته ولی د ر سایر تیمارها (48، 55 و 62 روزه) اختلاف معنی د ار وجود د اشت. همچنین از نظر گرفتن غذا مشخص گرد ید بچه ماهیانی که د ر شرایط تاریکی قرار د اشتند ، طعمه بیشتری را صید و تغذیه نمود ند . میزان سرعت رشد بچه ماهیان د ر شرایط روشنایی 4.7% و د ر تاریکی 5.5% بود . از نتایج بد ست آمد ه بنظر می رسد که نگهد اری و پرورش بچه ماهیان خاویاری د ر مرحله پس از ونیرو و د ر شرایط کاملا تاریک و تغذیه آنان د ر این حالت می تواند طول د وره پرورش را کوتاه تر نماید هر چند برای رسید ن به نظریه قطعی، نیاز به بررسی و مطالعات بیشتر می باشد .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1034

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 558 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button