مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

848
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پتانسیل ژنتیکی لاین های ذرت ایرانی با استفاده از روش دای آلل گریفینگ و مدل امی (AMMI)

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 80

چکیده

 برآورد تنوع ژنتیکی, ترکیب پذیری و هتروزیس لاین های ذرت برای اهداف به نژادی اهمیت زیادی دارد و می تواند به تعیین استراتژی های اصلاحی کمک کند. به منظور برآورد پتانسیل ژنتیکی لاین های ذرت ایرانی با استفاده از روش دای آلل و مدل امی (AMMI), چهارده لاین اینبرد ذرت به صورت دای آلل با یکدیگر تلاقی داده شدند. والدین و هیبریدهای حاصل طی سال زراعی 1386 در مزرعه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شدند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس تفاوت بین ژنوتیپ ها برای کلیه صفات مورد بررسی در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بنابراین داده ها به روش 2 و مدل 1 گریفینگ تجزیه و تحلیل گردید. واریانس های ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای کلیه صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار شد. نسبت واریانس افزایشی به غالبیت نشان داد که در کنترل صفات تعداد ردیف دانه در بلال, وزن صد دانه, درصد چوب بلال و درصد رطوبت دانه نقش اثر افزایشی ژن ها بیشتر از اثر غیر افزایشی می باشد ولی برای صفات عملکرد دانه, ارتفاع بوته, قطر میانی بلال و تعداد دانه در بلال نقش اثرات غیر افزایشی بیشتر از اثر افزایشی و برای طول بلال و وزن دانه در بلال نقش اثرات افزایشی و غیر افزایشی ژن ها تقریبا یکسان بود. مدل امی برازش یافته برای عملکرد دانه AMMI3 بود که 75.6 درصد از واریانس اثر متقابل را توجیه کرد. بهترین ترکیب شونده های عمومی برای عملکرد دانه لاین های K166B,K3615.2  و K3653 بودند. بیشترین میزان ترکیب پذیری خصوصی و هتروزیس نسبت به میانگین والدین برای عملکرد دانه بر اساس نتایج روش گریفینگ و مولفه های اول و دوم امی مربوط به دورگ های K3653´MO17, K3653´K166B, K3653´K166B, K3544.1´A679 و K3493.1´K3653 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مصطفوی، خداداد، چوکان، رجب، تائب، محمد، مجیدی هروان، اسلام، و بی همتا، محمدرضا. (1389). ارزیابی پتانسیل ژنتیکی لاین های ذرت ایرانی با استفاده از روش دای آلل گریفینگ و مدل امی (AMMI). علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)، 2(3)، 67-80. SID. https://sid.ir/paper/201883/fa

    Vancouver: کپی

    مصطفوی خداداد، چوکان رجب، تائب محمد، مجیدی هروان اسلام، بی همتا محمدرضا. ارزیابی پتانسیل ژنتیکی لاین های ذرت ایرانی با استفاده از روش دای آلل گریفینگ و مدل امی (AMMI). علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)[Internet]. 1389؛2(3):67-80. Available from: https://sid.ir/paper/201883/fa

    IEEE: کپی

    خداداد مصطفوی، رجب چوکان، محمد تائب، اسلام مجیدی هروان، و محمدرضا بی همتا، “ارزیابی پتانسیل ژنتیکی لاین های ذرت ایرانی با استفاده از روش دای آلل گریفینگ و مدل امی (AMMI)،” علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)، vol. 2، no. 3، pp. 67–80، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201883/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button