مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

132
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه‎ منابع مورفولوژیکی عملکرد دانه در ژنوتیپ های ذرت (.Zea mays L) با استفاده از تجزیه و تحلیل چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 53

چکیده

 به منظور شناخت مبانی مورفولوژیکی اختلاف عملکرد و تعیین مهمترین صفات موثر بر عملکرد در هیبریدهای ذرت, آزمایشی در سال 1387 در شهرستان شوشتر انجام شد. 28 هیبرید در تاریخ 5 مرداد ماه در قالب طرح بلوک ‏های کامل تصادفی با سه تکرار کشت و 30 صفت مورفولوژیکی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که عملکرد دانه با صفات دوره‎ پرشدن دانه, دوره رشد گیاه, تعداد ردیف دانه و تعداد دانه در بلال همبستگی مثبت و معنی ‏دار و با سایر صفات همبستگی نداشت. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که تنها صفت دوره‎ پرشدن دانه وارد مدل شد و 63 درصد از تغییرات عملکرد دانه را توجیه نمود. در تجزیه‎ عاملی صفات, نه عامل مستقل, مجموعا 84.49 درصد از کل تغییرات داده ها را توجیه نمودند. مشخصات دانه به عنوان عامل اول, 12.57 درصد از کل واریانس داده ‏ها را تشکیل دادند. عامل دوم خصوصیات رشدی گیاه, عامل سوم طول پدانکل, عامل چهارم صفات فنولوژیکی, عامل پنجم تعداد برگ ‏ها, عامل ششم عملکرد دانه, عامل هفتم مشخصات بلال, عامل هشتم قطر بلال و قطر چوب بلال و عامل نهم وزن هکتولیتر نامگذاری گردید. این عامل ‏ها به ترتیب 12.2, 10.5, 9.92, 9.47, 8.5, 8.1, 7.75 و 5.48 درصد از تغییرات کل داده ‏ها را توجیه نمودند. صفات وزن هزار دانه و درصد پروتئین دانه از اهمیت کمتری برخوردار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدارحم پور، زهرا، و چوکان، رجب. (1389). مطالعه‎ منابع مورفولوژیکی عملکرد دانه در ژنوتیپ‌ های ذرت (.Zea mays L) با استفاده از تجزیه و تحلیل چند متغیره. علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)، 2(5)، 43-53. SID. https://sid.ir/paper/201908/fa

    Vancouver: کپی

    خدارحم پور زهرا، چوکان رجب. مطالعه‎ منابع مورفولوژیکی عملکرد دانه در ژنوتیپ‌ های ذرت (.Zea mays L) با استفاده از تجزیه و تحلیل چند متغیره. علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)[Internet]. 1389؛2(5):43-53. Available from: https://sid.ir/paper/201908/fa

    IEEE: کپی

    زهرا خدارحم پور، و رجب چوکان، “مطالعه‎ منابع مورفولوژیکی عملکرد دانه در ژنوتیپ‌ های ذرت (.Zea mays L) با استفاده از تجزیه و تحلیل چند متغیره،” علوم به زراعی گیاهی (پژوهش های کشاورزی)، vol. 2، no. 5، pp. 43–53، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201908/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button