مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

893
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه جوانه زنی و رشد دو رقم از پسته خوراکی (Pisticia vera) در بافت های مختلف خاک

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 152

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر بافت خاک روی میزان جوانه زنی و رشد دو واریته از پسته خوراکی انجام گردید. برای انجام این تحقیق, بذور دو رقم احمد آقایی و کله قوچی در 6 تیمار با 56 تکرار در قالب طرح بلوک – کاملا تصادفی در گلدان های پلاستیکی کشت شدند. نتایج نشان داد که واریته احمد آقایی در بافت های شنی, شنی به همراه کود و مخلوط سیلتی لومی – کود, بالاترین درصد جوانه زنی و در بافت لومی رسی, کمترین میزان را دارا بوده است. بالاترین درصد جوانه زنی واریته کله قوچی نیز مربوط به بافت شنی و کمترین میزان نیز در بافت سیلتی لومی مشاهده شد. هم چنین واریته احمد آقایی بیشترین رشد را در بافت شنی و کمترین رشد را در بافت سیلتی لومی داشته است. میزان رشد ارتفاعی واریته کله قوچی در بافت های مختلف تاثیر معنی داری را با یکدیگر نشان نداده است. مقایسه درصد جوانه زنی دو واریته در بافت های مختلف نیز نشان داد که درصد جوانه زنی واریته احمد آقایی در تیمارهای مخلوط شن – کود و سیلتی لومی – کود بالاتر از درصد جوانه زنی واریته کله قوچی بوده است, اما واریته کله قوچی درصد جوانه زنی بالاتری نسبت به واریته احمد آقایی در تیمارهای لوم رسی و مخلوط رسی – کود داشته است. هم چنین میزان رشد نهال های دو واریته در تیمارهای مختلف خاک تفاوت معنی داری را با یکدیگر نداشته اند. با استنتاج از نتایج این تحقیق, می توان پیشنهاد نمود که برای تولید نهال پسته در نهالستان از بافت شنی بدون کود به دلیل هزینه کمتر و درصد موفقیت بیشتر برای تولید نهال نسبت به سایر بافت های مطالعه شده, استفاده نمود. البته لازم به ذکر است به دلیل وجود عدم تفاوت بین دو واریته از نظر میزان رشد ارتفاعی نهال ها و درصد جوانه زنی, نمی توان استفاده از بذور یکی از آنها را برای تولید در نهالستان بر دیگری مقدم دانست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اکبریان، حسین، یوسف زاده، حامد، و جلالی، سیدغلامعلی. (1387). مطالعه جوانه زنی و رشد دو رقم از پسته خوراکی (Pisticia vera) در بافت های مختلف خاک. پژوهش و سازندگی، 21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی))، 147-152. SID. https://sid.ir/paper/20194/fa

    Vancouver: کپی

    اکبریان حسین، یوسف زاده حامد، جلالی سیدغلامعلی. مطالعه جوانه زنی و رشد دو رقم از پسته خوراکی (Pisticia vera) در بافت های مختلف خاک. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی)):147-152. Available from: https://sid.ir/paper/20194/fa

    IEEE: کپی

    حسین اکبریان، حامد یوسف زاده، و سیدغلامعلی جلالی، “مطالعه جوانه زنی و رشد دو رقم از پسته خوراکی (Pisticia vera) در بافت های مختلف خاک،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. ویژه نامه (زراعت و باغبانی)، pp. 147–152، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا