مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بازدارندگی Lactobacillus plantarum بر رشد Aspergillus flavus و کاهش آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 146

کلیدواژه

AFB1Q3
sans-serif" lang="FA">،HPLCQ3

چکیده

 بررسی های آزمایشگاهی نشان داده اند که بسیاری از باکتری های اسید لاکتیک به کار گرفته شده در مواد غذایی, به طور موثر به آفلاتوکسین (AFB1) B1 متصل شده و آن را جذب می نمایند. در این تحقیق میزان قدرت اتصال AFB1 به سویه ای از باکتری (Lactobacillus plantarum (PTCC1058 مورد بررسی قرار گرفت. این سویه به همراه غلظت ppm 0.5 از آفلاتوکسین حل شده در حلال آلی متانول در دمای 37 سانتی گراد در مدت زمان های 1, 24, 48, 72 و 90 ساعت نگهداری شد و غلظت آفلاتوکسین آزاد با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با فشار بالا (HPLC) مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد در مدت زمان یک ساعت مقدار %45 و در 90 ساعت %100 از AFB1 به وسیله این سویه باکتری از محلول زدوده شد. این باکتری در فاز مرگ, تنها %31 از AFB1 در مدت زمان های 1 و 24 ساعت برداشت کرد, اما در زمان های 48 و 90 ساعت این مقدار برداشت به %15 (P<0.05) تنزل یافت. بررسی پایداری اتصال AFB1 با دیواره سلولی باکتری در مقابل حلال آلی (کلروفورم) نمایان گر عدم استخراج AFB1 توسط حلال بود. میزان بازدارندگی این لاکتوباسیل بر روی رشد قارچ مولد آفلاتوکسین نیز به سه روش متفاوت بیانگر اثر بازدارندگی بالای لاکتوباسیل بر رشد قارچ بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خنافری، آنیتا، صعودی، هنگامه، میرابوالفتحی، منصوره، و کرمی اسبو، روح اله. (1387). بررسی اثر بازدارندگی Lactobacillus plantarum بر رشد Aspergillus flavus و کاهش آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش و سازندگی، 21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی))، 139-146. SID. https://sid.ir/paper/20205/fa

    Vancouver: کپی

    خنافری آنیتا، صعودی هنگامه، میرابوالفتحی منصوره، کرمی اسبو روح اله. بررسی اثر بازدارندگی Lactobacillus plantarum بر رشد Aspergillus flavus و کاهش آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(ویژه نامه (زراعت و باغبانی)):139-146. Available from: https://sid.ir/paper/20205/fa

    IEEE: کپی

    آنیتا خنافری، هنگامه صعودی، منصوره میرابوالفتحی، و روح اله کرمی اسبو، “بررسی اثر بازدارندگی Lactobacillus plantarum بر رشد Aspergillus flavus و کاهش آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. ویژه نامه (زراعت و باغبانی)، pp. 139–146، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button