مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,119
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مکانیسم های مقاومت به شوری در گونه مرتعی ( Atriplex verrucifera (M.B

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 48

چکیده

 در این تحقیق مکانیسم های مقاومت به شوری در گونه مرتعی Atriplex verrucifera که بومی ایران و دارای ارزش غذایی بالایی برای دامها است در مرحله رشد رویشی مورد بررسی قرار گرفت. بذرهای این گیاه در اتاق رشد و در دمای 2± 25 درجه سانتی گراد و تناوب نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی کشت شد. برای تعیین مکانیسم های مقاومت به شوری در مرحله رشد تیمارهای 0, 100, 200, 300 و 400 میلی مولار NaCl اعمال گردید. طرح مورد استفاده در این آزمایش طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار بود. برای جلوگیری از شوک اسمزی, تیمارها به تدریج اعمال گردیدند, بعد از گذشت 21 روز از زمان اعمال آخرین تیمار شوری, گیاهان برداشت شدند. نتایج نشان داد با افزایش شوری تا غلظت 200 میلی مولار NaCl, محتوای نسبی آب بافت ها (RWC) و کارایی مصرف آب ( WUE) افزایش و در مقابل پتانسیل آب برگ کاهش یافت. این گیاه با سنتز ترکیب های سازگار نظیر گلیسین بتایین, پرولین, قندهای محلول, و دفع نمک از کرک های سطح برگ2 به عنوان مکانیسم های مقاومت به شوری جهت تنظیم اسمزی استفاده می نماید, هر چند در سطوح شوری تا 200 میلی مولار نمک, نیازی به تولید محلول های سازگار نبود. همچنین بیشترین رشد و تولید در سطوح شوری تا 200 میلی مولار NaCl بدست آمد که بیانگر نیاز این گیاه به محیط های شور می باشد. احتمالا بتوان آن را یک هالوفیت اجباری 2 به شمار آورد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کریمی، قادر، قربانلی، مه لقا، حیدری شریف آبادی، حسین، و عصاره، محمدحسن. (1385). بررسی مکانیسم های مقاومت به شوری در گونه مرتعی ( Atriplex verrucifera (M.B. پژوهش و سازندگی، 19(3(پی آیند 73) در منابع طبیعی)، 42-48. SID. https://sid.ir/paper/20232/fa

Vancouver: کپی

کریمی قادر، قربانلی مه لقا، حیدری شریف آبادی حسین، عصاره محمدحسن. بررسی مکانیسم های مقاومت به شوری در گونه مرتعی ( Atriplex verrucifera (M.B. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3(پی آیند 73) در منابع طبیعی):42-48. Available from: https://sid.ir/paper/20232/fa

IEEE: کپی

قادر کریمی، مه لقا قربانلی، حسین حیدری شریف آبادی، و محمدحسن عصاره، “بررسی مکانیسم های مقاومت به شوری در گونه مرتعی ( Atriplex verrucifera (M.B،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3(پی آیند 73) در منابع طبیعی، pp. 42–48، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20232/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button