مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ژنتیکی برخی صفات مورفوفیزیولوژیک در لاین های گندم نان در شرایط دیم با استفاده از روش تلاقی دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 429 | صفحه پایان 444

چکیده

 به منظور بررسی خصوصیات ژنتیکی برخی صفات در لاین های گندم نان در شرایط دیم این تحقیق اجرا گردید. شش لاین بر مبنای تلاقی دی آلل یک طرفه تلاقی داده شدند. والدین همراه نتاج نسل اول (F1) آن ها در سال 1380 در یک طرح آماری بلو ک های کامل تصادفی به سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان کاشته شدند و صفات ارتفاع بوته, زمان سنبله رفتن, زاویه برگ, لوله شدن برگ, کلروفیل فلورسنس (CHF), طول برگ پرچم, طول ریشک, وزن بیوماس بوته, تعداد دانه در سنمبله, و شاخص برداشت سنبله اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه آماری, تمامی صفات به استثنای تعداد دانه در سنبله و شاخص برداشت سنبله اختلاف آماری معنی دار نشان دادند. تجزیه دی آلل بر اساس روش گریفینگ (روش 2 مدل 2) و تجزیه ژنتیکی هیمن (روش مورلی جونز) برای صفات انجام شده. ترکیب پذیری عمومی (GCA) برای همه صفات به جز کلروفیل فلورسنس و ترکیب پذیری خصوصی (SCA) برای اکثر صفات به استثنای ارتفاع بوته, طول ریشک و وزی بیوماس بوته معنی دار شد. در مجموع نتیجه گیری شد که اثر افزایشی ژن ها مبین بازده بالای انتخاب برای صفت ارتفاع بوته, اثرات افزایشی و غیر افزایشی ژن ها بیانگر کارآ بودن روش های مبتنی بر دورگ گیری و انتخاب در نسل های در حال تفکیک برای صفات زمان سنبله رفتن, لوله شدن برگ, طول برگ پرچم و طو.ل ریشک و اثرات غیر افزایشی ژن ها مبین کارآ بودن روش های مبتنی بر دورگ گیری برای صفات کلروفیل فلورسنس و زاویه برگ می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دریکوند، رضا، فرشادفر، عزت اله، و نظریان فیروزآبادی، فرهاد. (1383). بررسی ژنتیکی برخی صفات مورفوفیزیولوژیک در لاین های گندم نان در شرایط دیم با استفاده از روش تلاقی دی آلل. نهال و بذر، 20(4)، 429-444. SID. https://sid.ir/paper/20374/fa

    Vancouver: کپی

    دریکوند رضا، فرشادفر عزت اله، نظریان فیروزآبادی فرهاد. بررسی ژنتیکی برخی صفات مورفوفیزیولوژیک در لاین های گندم نان در شرایط دیم با استفاده از روش تلاقی دی آلل. نهال و بذر[Internet]. 1383؛20(4):429-444. Available from: https://sid.ir/paper/20374/fa

    IEEE: کپی

    رضا دریکوند، عزت اله فرشادفر، و فرهاد نظریان فیروزآبادی، “بررسی ژنتیکی برخی صفات مورفوفیزیولوژیک در لاین های گندم نان در شرایط دیم با استفاده از روش تلاقی دی آلل،” نهال و بذر، vol. 20، no. 4، pp. 429–444، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20374/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button