Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,266
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تخریب چربی آزاد در چرم های تاریخی به روش ATR-FTIR (نمونه موردی: مشک چرمی منسوب به دوره سلجوقی)

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 یکی از مهم ترین دلایل خشکی چرم های تاریخی, تخریب چربی آزاد موجود در ساختار آنهاست, که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. از این رو شناخت فرایند تخریب چربی چرم, به عنوان یکی از ترکیبات مهم افزودنی در فرایند فرآوری چرم, با هدف درک هرچه بهتر آسیب های وارده به آثار چرمی که زمینه ساز انتخاب راه کار صحیح برخورد با آثار است, اهمیت و ضرورت می یابد. لذا در این پژوهش, چربی آزاد موجود در 7 نمونه چرم مورد استفاده در ساخت یک مشک منسوب به دوره سلجوقی و مکشوفه از محوطه تاریخی قلعه کوه قاین, با هدف ارزیابی تخریب آنها, بررسی شد. دراین راستا, پس از استخراج چربی آزاد نمونه های تاریخی با استفاده از حلال دی کلرو متان در دستگاه سوکسله, مطالعه ساختاری به روش طیف بینی انعکاس کل تضعیف شده تبدیل فوریه مادون قرمز (ATR-FTIR), انجام گرفت. این روش با توجه به مشخص کردن ویژگی های ساختاری و مولکولی چربی بر اساس ارتعاش مولکولی پیوندهای موجود در ساختار آن, جهت ارزیابی ویژگی های ساختاری و تغییرات آن, مفید است. پیه گوسفند نیز, به منظور مقایسه طیف مادون قرمز آن, با چربی نمونه ها, بررسی شد. بر اساس نتایج حاصل, تمام نمونه ها اکسید شده بودند و این آسیب منجر به تغییر در ساختار چربی و تشکیل محصولات ثانویه اکسیداسیون شامل ترکیبات کتونی, آلدهیدی, الکلی و اسید کربوکسیلیک گردیده بود. در برخی نمونه ها, علاوه بر اکسیداسیون, نیتراته و سولفاته شدن چربی ها نیز مشهود بود. بر این اساس, یکی از مهم ترین دلایل تشدید خشکی نمونه های چرم مورد مطالعه, اکسیداسیون و تخریب چربی آزاد آنها بود. از طرفی محصولات اکسیداسیون چربی, در تخریب ساختار پروتئینی چرم نیز دخیل هستند و گسترش آسیب های آن را در پی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کوچکزایی، علیرضا، احمدی، حسین، و محمدی آچاچلویی، محسن. (1394). ارزیابی تخریب چربی آزاد در چرم های تاریخی به روش ATR-FTIR (نمونه موردی: مشک چرمی منسوب به دوره سلجوقی). مرمت و معماری ایران (مرمت آثار و بافت های تاریخی فرهنگی)، 5(10)، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/205245/fa

    Vancouver: کپی

    کوچکزایی علیرضا، احمدی حسین، محمدی آچاچلویی محسن. ارزیابی تخریب چربی آزاد در چرم های تاریخی به روش ATR-FTIR (نمونه موردی: مشک چرمی منسوب به دوره سلجوقی). مرمت و معماری ایران (مرمت آثار و بافت های تاریخی فرهنگی)[Internet]. 1394؛5(10):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/205245/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا کوچکزایی، حسین احمدی، و محسن محمدی آچاچلویی، “ارزیابی تخریب چربی آزاد در چرم های تاریخی به روش ATR-FTIR (نمونه موردی: مشک چرمی منسوب به دوره سلجوقی)،” مرمت و معماری ایران (مرمت آثار و بافت های تاریخی فرهنگی)، vol. 5، no. 10، pp. 35–46، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/205245/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button