مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه بین جمعیت کل باکتری ها و قارچ ها با برخی خصوصیات خاک های استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 68

چکیده

 میکروارگانیسم های خاک به عنوان جزو زنده خاک معمولا کمتر از 1 درصد حجم خاک را تشکیل می دهند در حالی که تعداد و تاثیر آنها در خاک بسیار زیاد است. از طرف دیگر یکی از شاخص های کیفیت خاک وجود تعداد کافی از میکروارگانیسم ها بوده و تعداد و فعالیت آنها در خاک به خصوصیات مختلف خاک بستگی دارد. به منظور بررسی رابطه بین جمعیت باکتری ها و قارچ ها با برخی خصوصیات خاک های استان گیلان 50 نمونه خاک از مناطق مختلف این استان جمع آوری و جمعیت کل باکتری ها و کل قارچ ها در آنها شمارش و برخی خصوصیات خاک اندازه گیری گردید. برای شمارش تعداد کل باکتری ها و قارچ ها رقت های تا 8-10 در آب استریل تهیه و از هر رقت 0.1 میلی لیتر در 3 تکرار به ترتیب روی محیط کشت نوترینت آگار شامل سیکلوهگزیمید و مارتین آگار شامل رزبنگال و استرپتومایسین پخش شده و تشتک ها در دمای 30-28 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. شمارش تعداد کلنی باکتری ها و قارچ ها پس از یک هفته از زمان کشت انجام شد. نتایج نشان داد که هدایت الکتریکی در 50 درصد از نمونه های با جمعیت کل باکتری بیشتر از 108 سلول در هر گرم, کمتر یا مساوی 1 (دسی زیمنس بر متر) بود. جمعیت کل قارچ ها در تمام دامنه های هدایت الکتریکی, اکثرا بین 108-107 سلول در هر گرم متغیر بود. حدود 84 درصد از نمونه ها رطوبت بیش از 10 درصد داشتند که در این دامنه رطوبتی, بیشتر نمونه ها (62 درصد) شامل جمعیتی از کل باکتری برابر 108-107 سلول در هر گرم بودند. در درصدهای مختلف مواد آلی, جمعیت کل باکتری ها در بیش از 50 درصد از نمونه ها بین 108-107 سلول در هر گرم متغیر بود. در تمامی دامنه های مواد آلی, بیش از 50 درصد نمونه ها دارای جمعیتی از کل قارچ برابر 105-104 سلول در هر گرم بودند. در تمامی دامنه های ظرفیت تبادل کاتیونی (به جز در کمتر از 10 سانتی مول بار بر کیلوگرم) درصد بیشتری از نمونه ها دارای جمعیتی از کل باکتری برابر 108-107 سلول در هر گرم داشتند. در دامنه ظرفیت تبادل کاتیونی بین 20-10 سانتی مول بار بر کیلوگرم, جمعیت کل قارچ ها در 69.2 درصد از نمونه ها بین 105-104 سلول در هر گرم متغیر بود. در تمامی دامنه های تغییرات فسفر قابل دسترس, جمعیت کل باکتری ها در درصد بیشتری از نمونه ها بین 108-107 سلول در هر گرم بود. پراکندگی جمعیت کل قارچ ها در دامنه فسفر قابل دسترس بین 15-10 میلی گرم در کیلوگرم, بیشتر از سایر دامنه ها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح نصرت آباد، علیرضا. (1391). بررسی رابطه بین جمعیت کل باکتری ها و قارچ ها با برخی خصوصیات خاک های استان گیلان. مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار، 2(2)، 49-68. SID. https://sid.ir/paper/209756/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح نصرت آباد علیرضا. بررسی رابطه بین جمعیت کل باکتری ها و قارچ ها با برخی خصوصیات خاک های استان گیلان. مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار[Internet]. 1391؛2(2):49-68. Available from: https://sid.ir/paper/209756/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا فلاح نصرت آباد، “بررسی رابطه بین جمعیت کل باکتری ها و قارچ ها با برخی خصوصیات خاک های استان گیلان،” مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار، vol. 2، no. 2، pp. 49–68، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button