مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

935
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی های گندم

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 126

چکیده

 سابقه و هدف: فسفر در مقایسه با دیگر مواد مغذی ضروری, در بیشتر خاک ها دارای تحرک و قابلیت دسترسی کمتر برای گیاهان است. اگر چه فسفر به اشکال آلی و غیر آلی در خاک ها فراوان است, اما اغلب عامل مهم یا حتی محدود کننده اصلی برای رشد گیاه است. باکتری های حل کننده فسفات دارای توانایی تبدیل فرم نامحلول فسفر به فرم قابل دسترس می باشند. استفاده از این باکتری ها جذب فسفر توسط گیاه را افزایش می دهند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تأثیر باکتری های انحلال کننده فسفر در بهره گیری گندم از فسفر خاک انجام شده است. مواد و روش: مطالعه حاضر با هدف تاثیر باکتری های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی های گندم رقم چمران در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل در گلخانه بررسی شده است. فاکتورهای آزمایش شامل چهار سطح باکتری (شاهد, مایه زنی با انتروباکتر کلوآسه R33, مایه زنی با سودوموناس و مایه زنی با هردو باکتری) و سه سطح کود سوپرفسفات تریپل (صفر, 50 و 100 درصد) بودند. طی دوره آزمایش ویژگی هایی مانند ارتفاع گیاه و شاخص کلروفیل اندازه گیری شد. در پایان دوره کشت, وزن خشک ریشه و اندام هوایی و غلظت فسفر در ریشه و اندام هوایی اندازه گیری شد. مقدار جذب فسفر در ریشه, اندام هوایی و دانه نیز محاسبه شد. همچنین مقدار فسفر قابل جذب در خاک پس از عصاره گیری با بی کربنات سدیم اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که اثرمتقابل باکتری و کود بر مقدار pH و فسفر قابل جذب خاک معنی دار است(P<0. 01). کمترین مقدار pHو بیشترین مقدار فسفر قابل جذب خاک در تیمار دارای مخلوط دو باکتری به همراه100 درصد نیاز کودی فسفر مشاهده شد. پیامد اثرات متقابل باکتری و کود بر شاخص کلروفیل, وزن خشک اندام هوایی و غلظت و جذب فسفر در ریشه, اندام هوایی و دانه در سطح یک درصد و تاثیر ساده باکتری بر ارتفاع, وزن خشک ریشه و عملکرد دانه در سطح یک درصد معنی دار بود. نتیجه گیری: بیشترین غلظت و جذب فسفر در دانه و عملکرد دانه در تیمار مخلوط دوباکتری و 50 درصد نیاز کودی فسفر به دست آمد. نتایج: نتایج نشان داد که اثرمتقابل باکتری و کود بر مقدار pH و فسفر قابل جذب خاک معنی دار است(P<0. 01). کمترین مقدار pHو بیشترین مقدار فسفر قابل جذب خاک در تیمار دارای مخلوط دو باکتری به همراه100 درصد نیاز کودی فسفر مشاهده شد. پیامد اثرات متقابل باکتری و کود بر شاخص کلروفیل, وزن خشک اندام هوایی و غلظت و جذب فسفر در ریشه, اندام هوایی و دانه در سطح یک درصد و تاثیر ساده باکتری بر ارتفاع, وزن خشک ریشه و عملکرد دانه در سطح یک درصد معنی دار بود. نتیجه گیری: بیشترین غلظت و جذب فسفر در دانه و عملکرد دانه در تیمار مخلوط دوباکتری و 50 درصد نیاز کودی فسفر به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی مصیر، مجتبی، عنایتی ضمیر، نعیمه، و قدم خانی، اکبر. (1397). تاثیر باکتری های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی های گندم. مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار، 8(4 )، 111-126. SID. https://sid.ir/paper/209939/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی مصیر مجتبی، عنایتی ضمیر نعیمه، قدم خانی اکبر. تاثیر باکتری های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی های گندم. مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار[Internet]. 1397؛8(4 ):111-126. Available from: https://sid.ir/paper/209939/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی نوروزی مصیر، نعیمه عنایتی ضمیر، و اکبر قدم خانی، “تاثیر باکتری های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی های گندم،” مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار، vol. 8، no. 4 ، pp. 111–126، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209939/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button