مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سیستم های کشت ارگانیک و متداول تولید زیره سبز (.Cuminum cyminum L ) در منطقه زاهدان

صفحات

 صفحه شروع 386 | صفحه پایان 399

چکیده

 زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) از مهم ترین گیاهان دارویی شناخته شده توسط انسان و یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی در ایران است. زیره سبز به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 92-1391 در مزرعه ای واقع در منطقه حصاروئیه زاهدان به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از سموم شیمیایی در دو سطح شامل مصرف سموم (علف کش لینوران و آفت کش به صورت محلول روگور) و عدم مصرف سموم به عنوان عامل اول و سطوح مختلف کودی در چهار سطح, بدون مصرف کود, مصرف کامل کود گاوی, مصرف کود شیمیایی متعارف (NPK) و مخلوط 50 درصد کود گاوی و 50 درصد کود شیمیایی به عنوان عامل دوم در نظر گرفته شد. در این آزمایش صفات ارتفاع بوته, تعداد ساقه های فرعی بوته, تعداد چتر بوته, تعداد دانه چتر, وزن هزار دانه, وزن تر اندام هوایی, وزن خشک اندام هوایی, عملکرد دانه, درصد و عملکرد اسانس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین مقدار صفات ارتفاع بوته, تعداد شاخه فرعی, تعداد چتر در بوته و تعداد دانه در هر چتر به ترتیب با میانگین 1/44 سانتی متر, 3/8, 7/19 و 1/8 از تیمار مخلوط کود گاوی و کود شیمیایی به دست آمد. همچنین بیشترین مقادیر عملکرد اندام هوایی تازه, عملکرد اندام هوایی خشک, عملکرد دانه به ترتیب با میانگین 7/1756, 7/812, 7/488 و 7/254 کیلوگرم در هکتار در تیمار 50 درصد کود گاوی و 50 درصد کود شیمیایی به دست آمد. بیشترین مقدار درصد اسانس نیز از تیمار بدون استفاده از کود حاصل گردید. اثر مصرف سموم شیمیایی نیز بر هیچ یک از صفات مورد بررسی معنی دار نبود. مطالعه ضریب همبستگی برای گیاه زیره سبز نشان داد که عملکرد اندام هوایی و دانه زیره با تمام صفات مورد بررسی در این آزمایش همبستگی مثبت و معنی داری داشت. مصرف کودهای دامی توأم با کودهای شیمیایی قادر است از طریق افزایش قابلیت دسترسی عناصر غذایی برای گیاه تأثیر مستقیم بر افزایش عملکرد کمی و محتوی اسانس زیره سبز داشته باشد. به طور کلی با توجه به نتایج به دست آمده در این آزمایش پیشنهاد می گردد که برای حصول بالاترین عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی زیره سبز مصرف کودهای دامی همراه با کودهای شیمیایی و بدون مصرف سموم شیمیایی به کشاورزان منطقه توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، عیسی، وحیدیان، زهرا، توسلی، ابوالفضل، و باباییان، مهدی. (1397). بررسی سیستم های کشت ارگانیک و متداول تولید زیره سبز (.Cuminum cyminum L ) در منطقه زاهدان. بوم شناسی کشاورزی، 10(2 (پیاپی 36) )، 386-399. SID. https://sid.ir/paper/211033/fa

    Vancouver: کپی

    پیری عیسی، وحیدیان زهرا، توسلی ابوالفضل، باباییان مهدی. بررسی سیستم های کشت ارگانیک و متداول تولید زیره سبز (.Cuminum cyminum L ) در منطقه زاهدان. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(2 (پیاپی 36) ):386-399. Available from: https://sid.ir/paper/211033/fa

    IEEE: کپی

    عیسی پیری، زهرا وحیدیان، ابوالفضل توسلی، و مهدی باباییان، “بررسی سیستم های کشت ارگانیک و متداول تولید زیره سبز (.Cuminum cyminum L ) در منطقه زاهدان،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 2 (پیاپی 36) ، pp. 386–399، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button