مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات زیست محیطی ارقام مختلف شلتوک برنج (.Oryza sativa L ) در شهرستان کردکوی

صفحات

 صفحه شروع 580 | صفحه پایان 602

چکیده

 این مطالعه با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات به بررسی اثرات زیست محیطی تولید شلتوک در ارقام مختلف برنج (Oryza sativa L. ), (طارم هاشمی, طارم سنگی, شیرودی, فجر و ندا) مزارع شهرستان کردکوی واقع در استان گلستان می پردازد. این بررسی با به کارگیری روش ارزیابی چرخه حیات (LCA) به تخمین پیامدهای زیست محیطی کشت ارقام مختلف موجود در منطقه پرداخته شده است. روش LCA, با استفاده از مؤلفه های, میزان مصرف نهاده های طبیعی به تحلیل پیامدهای مخرب حاصل از مصرف منابع در نظام های تولیدی می پردازد و با شناسایی, نوع نهاده های مصرفی, انرژی مورداستفاده, مواد مصرفی در فرآیند تولیدی, اثرات و ضایعات تولیدشده را محاسبه می نماید. با استفاده ازاین روش می توان به ارزیابی پتانسیل اثرات گرمایش جهانی, اسیدیته, اتروفیکاسیون خشکی, اکسیداسیون فتوشیمیایی, اثر سمیت بر انسان (براثر کادمیوم موجود در فسفات), اثر سمیت کادمیوم بر زمین, اثر سمیت کادمیوم بر آب شیرین, تخلیه منابع فسیلی, تخلیه منابع فسفات, پتاسیم و آب پرداخت. نتایج پژوهش نشان داد که در میان اثرات زیست محیطی برآورد شده, پتانسیل اکسیداسیون فتو شیمیایی بالاترین اثر را در تولید برنج دارا می باشد. هم چنین دو اثر زیست محیطی تخلیه ی منابع فسفات و تخلیه ی منابع آبی از اثرات زیست محیطی مهم دیگر در کشت برنج می باشند. به طور متوسط در تولید برنج, میزان سه اثر پتانسیل اکسیداسیون فتو شیمیایی, اثر تخلیه منابع آبی و اثر تخلیه منابع فسفات به ترتیب معادل 033/2, 296/1 و 896/0 ارزیابی شده است. در بین اثرات زیست محیطی بررسی شده در این مطالعه, سه اثر زیست محیطی مربوط به اسیدیته, اتروفیکاسیون خشکی و سمیت بر آب به عنوان کمترین اثر محیط زیستی مخرب برای میانگین ارقام برنج شناسایی شده اند. همچنین بررسی ارقام مختلف نشان داد که در بین ارقام مختلف رقم طارم هاشمی و طارم سنگی بالاترین میزان پتانسیل ایجاد آلودگی را در بین سایر ارقام مختلف به ازای تولید یک تن شلتوک در هکتار دارا هستند. پایین ترین میزان مجموع شاخص نهایی اثرات را در بین ارقام مورد بررسی مربوط به رقم ندا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی، زهرا، ابوالحسنی، لیلی، و صبوحی، محمود. (1397). ارزیابی اثرات زیست محیطی ارقام مختلف شلتوک برنج (.Oryza sativa L ) در شهرستان کردکوی. بوم شناسی کشاورزی، 10(2 (پیاپی 36) )، 580-602. SID. https://sid.ir/paper/211041/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی زهرا، ابوالحسنی لیلی، صبوحی محمود. ارزیابی اثرات زیست محیطی ارقام مختلف شلتوک برنج (.Oryza sativa L ) در شهرستان کردکوی. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(2 (پیاپی 36) ):580-602. Available from: https://sid.ir/paper/211041/fa

    IEEE: کپی

    زهرا همایونی، لیلی ابوالحسنی، و محمود صبوحی، “ارزیابی اثرات زیست محیطی ارقام مختلف شلتوک برنج (.Oryza sativa L ) در شهرستان کردکوی،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 2 (پیاپی 36) ، pp. 580–602، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button