مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,439
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر قارچ میکوریزا و کود فسفر بر غلظت رنگیزه های فتوسنتزی و عناصر غذایی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L) در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 248

چکیده

 همزیستی قارچ میکوریزا با ریشه گیاهان از طریق بهبود جذب عناصر غذایی می تواند باعث واکنش مثبت گیاهان به ویژه در شرایط تنش شوری شود. به منظور بررسی تاثیر قارچ میکوریزا و کود فسفر بر میزان غلظت رنگیزه های فتوسنتزی و عناصر غذایی لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) در شرایط آبیاری با آب شور, آزمایشی گلدانی در سال 1388 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل شوری آب آبیاری با چهار سطح (500 [شاهد], 2000, 4000 و 6000 میکروزیمنس بر سانتی متر), کود سوپر فسفات تریپل در سه سطح (0, 100 و 200 میلی گرم در کیلوگرم خاک) و قارچ میکوریزا در سه سطح (قارچ های گونه Glomus mosseae و Glomus intradices و شاهد بدون قارچ) بود. نتایج نشان داد که همراه با افزایش شوری, غلظت کلروفیل های a و b, کلروفیل کل, کاروتنوئیدها, پتاسیم, کلسیم و فسفر برگ در مرحله گلدهی کاهش یافت, اما در مقابل غلظت سدیم و نسبت Na/K افزایش پیدا کرد. در بین صفات مورد بررسی, قارچ های میکوریزا بر غلظت کلسیم برگ و کلروفیل a تاثیر معنی داری نداشتند. اثر متقابل کود فسفر و شوری نیز بر غلظت کلروفیل b, غلظت سدیم و فسفر برگ معنی دار بود. در بین دو گونه قارچ مورد استفاده, گونه G. intraradices عملکرد بهتری در افزایش غلظت کلرفیل و بهبود تغذیه ای گیاه لوبیا در شرایط تنش شوری داشت. در نتیجه می توان چنین بیان داشت که در شدت های پایین تنش شوری, مصرف کود فسفر به همراه قارچ های میکوریزا در لوبیا می تواند از طریق افزایش جذب عناصر غذایی و غلظت رنگیزه های فتوسنتزی در کاهش اثرات منفی تنش شوری موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسامطلق، بهاره، محمودی، سهراب، سیاری، محمد، و نقی زاده، مهدی. (1390). تاثیر قارچ میکوریزا و کود فسفر بر غلظت رنگیزه های فتوسنتزی و عناصر غذایی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L) در شرایط تنش شوری. بوم شناسی کشاورزی، 3(2)، 237-248. SID. https://sid.ir/paper/211129/fa

    Vancouver: کپی

    پارسامطلق بهاره، محمودی سهراب، سیاری محمد، نقی زاده مهدی. تاثیر قارچ میکوریزا و کود فسفر بر غلظت رنگیزه های فتوسنتزی و عناصر غذایی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L) در شرایط تنش شوری. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1390؛3(2):237-248. Available from: https://sid.ir/paper/211129/fa

    IEEE: کپی

    بهاره پارسامطلق، سهراب محمودی، محمد سیاری، و مهدی نقی زاده، “تاثیر قارچ میکوریزا و کود فسفر بر غلظت رنگیزه های فتوسنتزی و عناصر غذایی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L) در شرایط تنش شوری،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 3، no. 2، pp. 237–248، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا