مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

944
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و عملکرد ارقام سویا (.Glycine max L) در نسبت های مختلف کشت مخلوط

صفحات

 صفحه شروع 313 | صفحه پایان 322

چکیده

 به منظور بررسی برخی صفات فیزیولوژیکی ارقام سویا (Glycine max L.) در کشت مخلوط, آزمایشی در مزرعه کشاورزی ایستگاه تحقیقاتی شهرستان قائم شهر (مازندران) در سال زراعی 88-1387 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. ارقام پاکوتاه ساری و پابلند 032 به ترتیب در نسبت های کاشت 0:4, 1:3, 2:2, 3:1 و 4:0 با تراکم 45 بوته در مترمربع با استفاده از روش جایگزینی کاشته شدند. نتایج تحقیق نشان داد که نسبت های مختلف کاشت اثر معنی داری بر توزیع غلاف در قسمت های مختلف ساقه اصلی و عملکرد دانه سویا داشتند. تعداد غلاف در یک سوم میانی ساقه اصلی در نسبت کاشت 2:2 به میزان 53 درصد بیشتر از کشت خالص رقم 032 (4:0) و در یک سوم فوقانی 56 درصد بیشتر از کشت خالص رقم ساری (0:4) بود. اثر نسبت های کاشت بر شاخص سطح برگ و وزن خشک کل ارقام سویا نیز معنی دار بود. نسبت های کاشت 2:2, 1:3 و 3:1 از شاخص سطح برگ و وزن خشک بیشتری در مقایسه با کشت خالص هر یک از ارقام سویا برخوردار بودند. همچنین نسبت های مختلف کشت مخلوط از نسبت برابری زمین بیشتری در مقایسه با کشت خالص هر یک از ارقام برخوردار بودند و در این بین نسبت کاشت 2:2 بیشترین عملکرد دانه را به میزان 4558 کیلوگرم در هکتار تولید کرد. این امر می تواند به علت افزایش شاخص سطح برگ و توزیع مناسب غلاف ها در ساختار کانوپی ایجاد شده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نامداری، میثم، بهدانی، محمدعلی، و عرب، غلامحسین. (1389). بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی, مورفولوژیکی و عملکرد ارقام سویا (.Glycine max L) در نسبت های مختلف کشت مخلوط. بوم شناسی کشاورزی، 2(2)، 313-322. SID. https://sid.ir/paper/211139/fa

    Vancouver: کپی

    نامداری میثم، بهدانی محمدعلی، عرب غلامحسین. بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی, مورفولوژیکی و عملکرد ارقام سویا (.Glycine max L) در نسبت های مختلف کشت مخلوط. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1389؛2(2):313-322. Available from: https://sid.ir/paper/211139/fa

    IEEE: کپی

    میثم نامداری، محمدعلی بهدانی، و غلامحسین عرب، “بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی, مورفولوژیکی و عملکرد ارقام سویا (.Glycine max L) در نسبت های مختلف کشت مخلوط،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 2، no. 2، pp. 313–322، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button