مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه پایداری در کشت بوم های زعفران (.Crocus sativus L) شهرستان های بیرجند و قاین

صفحات

 صفحه شروع 396 | صفحه پایان 405

چکیده

 این تحقیق در مقیاس منطقه ای و در شهرستان های بیرجند و قاین در استان خراسان جنوبی به منظور تدوین شاخصی برای کمی کردن میزان پایداری بوم شناختی نظام کشاورزی زعفران (Crocus sativus L.), در سال 1388 انجام شد. اطلاعات مربوط به این نظام کشاورزی شامل سنجه های اجتماعی - اقتصادی, تولید محصولات زراعی, دام, کود و مواد شیمیایی, آب و آبیاری, شخم و مکانیزاسیون و مدیریت علف های هرز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج شاخص پایداری بیانگر این مطلب است که کشت بوم های مورد مطالعه در وضعیت مطلوبی از نظر پایداری قرار ندارند. فقط حدود 9.18 درصد از کشاورزان مورد مطالعه به امتیازی مساوی یا بیش از 50 (از 100 امتیاز شاخص پایداری) دست یافته اند. بیشترین امتیاز به دست آمده در میانکشت بوم های مورد مطالعه معادل 55.12 بود. میانگین امتیاز شاخص پایداری در این نظام در کل منطقه مورد مطالعه 39.46 و مقدار آن برای بیرجند و قاین به ترتیب 37.2 و 45.09 به دست آمد. در میان گروه سنجه های مورد مطالعه در این تحقیق کمترین درصد امتیاز کسب شده متعلق به گروه های شخم و مکانیزاسیون و آب و آبیاری به ترتیب با 28.31 و 30.01 درصد از کل امتیاز سنجه بود. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که مهمترین عوامل تعیین کننده شاخص پایداری این نظام زراعی, وجود دام, آبیاری تابستانه, دسترسی به مروجین کشاورزی, دسترسی به بیمه, وام و اعتبارات بانکی, یکبار شخم, دسترسی به نهاده های کشاورزی, درآمد ناخالص از محصول زعفران, وسعت مزرعه زعفران, سایر درآمدها و میزان مصرف آب بوده است. ضرایب به دست آمده از رگرسیون گام به گام برای عوامل ذکر شده به ترتیب 3.42, 2.99, 2.54, 2.146, 1.36, 1.29, 0.0049, 0.00031, 0.00000042 و -0.0005 بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی سردشتی، زهرا، جامی الاحمدی، مجید، مهدوی دامغانی، عبدالمجید، و بهدانی، محمدعلی. (1390). مطالعه پایداری در کشت بوم های زعفران (.Crocus sativus L) شهرستان های بیرجند و قاین. بوم شناسی کشاورزی، 3(3)، 396-405. SID. https://sid.ir/paper/211257/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی سردشتی زهرا، جامی الاحمدی مجید، مهدوی دامغانی عبدالمجید، بهدانی محمدعلی. مطالعه پایداری در کشت بوم های زعفران (.Crocus sativus L) شهرستان های بیرجند و قاین. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1390؛3(3):396-405. Available from: https://sid.ir/paper/211257/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حاتمی سردشتی، مجید جامی الاحمدی، عبدالمجید مهدوی دامغانی، و محمدعلی بهدانی، “مطالعه پایداری در کشت بوم های زعفران (.Crocus sativus L) شهرستان های بیرجند و قاین،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 3، no. 3، pp. 396–405، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211257/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button