مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر جمعیت علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus L. ) بر عملکرد روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه کرچک (Ricinus communis L. )

صفحات

 صفحه شروع 765 | صفحه پایان 774

چکیده

 کرچک (Ricinus communis L. ) از مهم ترین گیاهان زراعی با ارزش است که در صنایع داروسازی, آرایشی و صنعت کاربرد فراوان دارد. به منظور بررسی اثرات تداخلی تاج خروس (Amaranthus retroflexus L. ) بر عملکرد, درصد روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه کرچک آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک-های کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی (ارومیه) در سال 1392 اجرا شد. عامل اول شامل تراکم های 3, 4, 5 و 6 بوته در متر مربع کرچک و عامل دوم تراکم های صفر, 5, 10 و 15 بوته در متر مربع تاج خروس بود. نتایج نشان داد عملکرد روغن کرچک تحت تأثیر تراکم های کرچک, تاج خروس و اثر متقابل آن ها قرار گرفت, ولی ترکیب اسیدهای چرب روغن کرچک فقط تحت تأثیر معنی دار تراکم های تاج خروس بودند. با توجه به نتایج به دست آمده با افزایش تراکم تاج خروس کاهش 38-20 درصدی در عملکرد دانه, 39 درصدی در عملکرد روغن کرچک نسبت به کشت خالص (بدون علف هرز) مشاهده شد. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد روغن کرچک که ناشی از ریسینولئیک اسید است با افزایش تراکم تاج خروس, این اسید چرب تا 19 درصد کاهش و پالمتیک اسید (74 درصد) و استئاریک اسید ( 108 درصد), لینولئیک اسید (12 درصد) و اولئیک اسید (64 درصد) در مقایسه با کشت خالص کرچک افزایش یافت. به طورکلی, نتایج نشان داد علف هرز تاج خروس وحشی در تراکم های 10 و 15 بوته در مترمربع علاوه بر کاهش عملکرد دانه و روغن با تغییر در ترکیب اسیدهای چرب باعث کاهش کیفی روغن کرچک نیز می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرزاد، علیرضا، جعفرزاده، ناصر، هادی، هاشم، و ملکی، رامین. (1397). تأثیر جمعیت علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus L. ) بر عملکرد روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه کرچک (Ricinus communis L. ). بوم شناسی کشاورزی، 10(3 (پیاپی 37) )، 765-774. SID. https://sid.ir/paper/211314/fa

    Vancouver: کپی

    پیرزاد علیرضا، جعفرزاده ناصر، هادی هاشم، ملکی رامین. تأثیر جمعیت علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus L. ) بر عملکرد روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه کرچک (Ricinus communis L. ). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(3 (پیاپی 37) ):765-774. Available from: https://sid.ir/paper/211314/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا پیرزاد، ناصر جعفرزاده، هاشم هادی، و رامین ملکی، “تأثیر جمعیت علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus L. ) بر عملکرد روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه کرچک (Ricinus communis L. )،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 3 (پیاپی 37) ، pp. 765–774، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211314/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button