مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات علوفه ای کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L. ) با خلر (Lathyrus sativus L. )، نخود علوفه ای (Pisum avestum L. )، ماشک گل خوشه ای (Vicia villosa L. ) و ماشک مجاری (Vicia paninica L. ) تحت تأثیر تراکم کاشت در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 665 | صفحه پایان 678

چکیده

 کشت مخلوط با استفاده از عوامل زمان و مکان علاوه بر بهبود روش های تولید از جنبه زیست محیطی و سلامت انسان توان افزایش تولید محصولات کشاورزی را دارا می باشد. به منظور بررسی اثر تراکم بوته و نسبت های کشت مخلوط گیاهان علوفه ای یک ساله شامل: خلر, (Lathyrus sativus L. ), نخود علوفه ای (Pisum avestum L. ), ماشک گل خوشه ای (Vicia villosa L. ) و ماشک مجاری (Vicia paninica L. ) بر عملکرد کمی و کیفی جو (Hordeum vulgare L. ), در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دیم کردستان در سال زراعی 93-1392 انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی ترکیبی از پنج سطح تراکم 100, 150, 200, 250, 300 بوته در مترمربع گیاهان علوفه ای و چهار نسبت بذور این گیاهان (0: 100, 25: 75, 50: 50 و 100: 0) در کشت مخلوط با جو بودند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین مقادیر عملکرد علوفه تر و خشک به ترتیب از تیمارهای کشت خالص جو و کشت خالص گیاه علوفه ای با تراکم 100 بوته در مترمربع به دست آمد. نسبت های 75 درصد نخود علوفه ای+25 درصد جو در تراکم 250 بوته در مترمربع و 50 درصد ماشک گل خوشه ای+50 درصد جو در تراکم 300 بوته در مترمربع به ترتیب با 94/0 و 86/0 تن در هکتار بیشترین مقادیر پروتئین خام را دارا بودند. نسبت های کشت 75 درصد خلر+25 درصد جو در تراکم, 75 درصد نخود علوفه ای+25 درصد جو در تراکم, 50 درصد ماشک گل خوشه ای+50 درصد جو در تراکم و 50 درصد ماشک مجاری+50 درصد جو در تراکم به ترتیب با 19/1, 26/1, 16/1 و 13/1 نسبت برابری زمین نسبت به سایر نسبت های کشت برتری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، سرحد، و ویسانی، وریا. (1397). بررسی خصوصیات علوفه ای کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L. ) با خلر (Lathyrus sativus L. ), نخود علوفه ای (Pisum avestum L. ), ماشک گل خوشه ای (Vicia villosa L. ) و ماشک مجاری (Vicia paninica L. ) تحت تأثیر تراکم کاشت در شرایط دیم. بوم شناسی کشاورزی، 10(3 (پیاپی 37) )، 665-678. SID. https://sid.ir/paper/211321/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی سرحد، ویسانی وریا. بررسی خصوصیات علوفه ای کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L. ) با خلر (Lathyrus sativus L. ), نخود علوفه ای (Pisum avestum L. ), ماشک گل خوشه ای (Vicia villosa L. ) و ماشک مجاری (Vicia paninica L. ) تحت تأثیر تراکم کاشت در شرایط دیم. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(3 (پیاپی 37) ):665-678. Available from: https://sid.ir/paper/211321/fa

    IEEE: کپی

    سرحد بهرامی، و وریا ویسانی، “بررسی خصوصیات علوفه ای کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L. ) با خلر (Lathyrus sativus L. ), نخود علوفه ای (Pisum avestum L. ), ماشک گل خوشه ای (Vicia villosa L. ) و ماشک مجاری (Vicia paninica L. ) تحت تأثیر تراکم کاشت در شرایط دیم،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 3 (پیاپی 37) ، pp. 665–678، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211321/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button