مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به یخ زدگی برخی گونه های آویشن (Thymus spp. ) جهت کشت در فضای سبز

صفحات

 صفحه شروع 1217 | صفحه پایان 1227

چکیده

 به منظور ارزیابی تحمل به یخ زدگی گونه های مختلف آویشن (Thymus spp. ) دو آزمایش جداگانه در شرایط هوای آزاد و اتاقک انجماد در دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. این آزمایش ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط اتاقک انجماد و فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در شرایط هوای آزاد اجرا شد. فاکتور اول شامل دما (10-, 20-و 30-درجه سانتی گراد) در شرایط اتاقک انجماد و زمان نمونه برداری (آخر خرداد, آخر آذر و آخر بهمن ماه) و فاکتور دوم گونه های آویشن (Thymus kotschyanus Boiss. and Hohen, T. pubescence Boiss & Kotschy ex Celak, Ronniger T. fedtschenkoi, T. daenensis Jalas, T. vulgaris L. و L. T. sepyllum) بود. درصد زنده مانی در شرایط اتاقک انجماد یک ماه بعد از قرار گرفتن در گلخانه و در هوای آزاد در 15 فروردین هر سال اندازه گیری شد. در دمای 20-درجه سانتی گراد بیشترین درصد زنده مانی به ترتیب در گونه هایT. vulgaris و T. sepyllum و کمترین آن در گونه T. pubescence مشاهده شد, ولی در 10-و 30-درجه سانتی گراد و شرایط هوای آزاد اختلاف معنی داری بین گونه ها مشاهده نشد. همچنین گونه های T. kotschyanus, T. vulgaris و T. sepyllum میزان نشت الکترولیت کمتر و گونه های T. vulgaris و T. kotschyanus میزان کلروفیل و پرولین برگ بیشتری را در بین گونه ها داشتند. از لحاظ فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دسموتاز و آسکوربات پراکسیداز تفاوت معنی داری بین گونه ها مشاهده نشد, درحالی که بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز در گونه های T. kotschyanus و T. sepyllumمشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان استنباط کرد که گونه هایT. vulgaris, T. sepyllum و T. kotschyanus تحمل بیشتری نسبت به تنش یخ زدگی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی لجایر، حسن، زکی زاده، هدایت، حمیداوغلی، یوسف، چمنی، اسماعیل، و بیگلویی، محمدحسن. (1397). ارزیابی تحمل به یخ زدگی برخی گونه های آویشن (Thymus spp. ) جهت کشت در فضای سبز. بوم شناسی کشاورزی، 10(4 )، 1217-1227. SID. https://sid.ir/paper/211348/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی لجایر حسن، زکی زاده هدایت، حمیداوغلی یوسف، چمنی اسماعیل، بیگلویی محمدحسن. ارزیابی تحمل به یخ زدگی برخی گونه های آویشن (Thymus spp. ) جهت کشت در فضای سبز. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(4 ):1217-1227. Available from: https://sid.ir/paper/211348/fa

    IEEE: کپی

    حسن ملکی لجایر، هدایت زکی زاده، یوسف حمیداوغلی، اسماعیل چمنی، و محمدحسن بیگلویی، “ارزیابی تحمل به یخ زدگی برخی گونه های آویشن (Thymus spp. ) جهت کشت در فضای سبز،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 4 ، pp. 1217–1227، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211348/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button