مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات بیوشیمیایی در گیاه قره داغ (.Nitraria schoberi L) تحت تنش آب قلیایی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

 در این پژوهش تاثیر تنش قلیائیت بر ویژگی های فیزیولوژیک گیاه قره داغ در سال 1391 تحت شرایط گلخانه ای در دانشگاه کاشان مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه اثر تیمارهای مختلف اسیدیته (pH) آب آبیاری در دامنه قلیایی بر فراهمی عناصر غذایی و قندهای محلول در گیاه قره داغ, در قالب یک طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. طرح مذکور حاوی 5 تیمار (هر تیمار شامل 4 تکرار) شامل شاهد و چهار سطح تنش: سطح اول شاهد (Ctrl, PH=7.2), قلیائیت کم (LAK, PH=8.5), قلیائیت متوسط (MAK, PH=9), قلیائیت زیاد (HAK, PH=9.5) و قلیائیت شدید (SAK, PH=10) اجرا گردید. با مقایسه میانگین پارامترهای مذکور مشاهده گردید شیب افزایشی قلیائیت در میزان کلسیم در هر دو قسمت اندام هوایی و زیرزمینی سیر کاهشی داشته و بیشترین مقدار کلسیم در گروه شاهد و کمترین مقدار کلسیم در تنش قلیائیت 10 می باشد. این در حالی است که سدیم, پتاسیم, کلر و منیزیم در شیب افزایشی قلیائیت سیر افزایشی را در اندام هوایی و زیرزمینی نشان می دهند که در این صورت کمترین مقدار در گروه شاهد و بیشترین مقدار در قلیائیت 10 می باشد.در قند محلول روند پاسخ به تغییرات قلیائیت تا سطح دوم تنش افزایشی است و سپس روند تغییرات کاهشی در هر دو قسمت اندام هوایی و زیرزمینی گیاه قره داغ مشاهده شد.بیشترین مقدار قند محلول در سطح دوم تنش بوده و کمترین مقدار در گروه شاهد مشاهده شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مومنی دمنه، جواد، و پناهی، فاطمه. (1394). بررسی خصوصیات بیوشیمیایی در گیاه قره داغ (.Nitraria schoberi L) تحت تنش آب قلیایی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، 6(3 (پیاپی 21))، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/212297/fa

    Vancouver: کپی

    مومنی دمنه جواد، پناهی فاطمه. بررسی خصوصیات بیوشیمیایی در گیاه قره داغ (.Nitraria schoberi L) تحت تنش آب قلیایی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده[Internet]. 1394؛6(3 (پیاپی 21)):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/212297/fa

    IEEE: کپی

    جواد مومنی دمنه، و فاطمه پناهی، “بررسی خصوصیات بیوشیمیایی در گیاه قره داغ (.Nitraria schoberi L) تحت تنش آب قلیایی،” تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، vol. 6، no. 3 (پیاپی 21)، pp. 63–71، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/212297/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button