مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر جوانه زنی و رشد گونه قره داغ (Nitraria schoberi)

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 89

چکیده

 گونه قره داغ (Nitraria schoberi L) به فرم درختچه ای متعلق به خانواده Zygophyllaceae در نواحی شنی و شور بخش های مرکزی ایران گسترش دارد. آزمایش های گلخانه ای به منظور ارزیابی اثر شوری بر جوانه زنی بذرها و رویش نونهال ها بعد از یک دوره 30 روزه انجام شد. جوانه زنی, طول ریشه چه, ساقه چه و تعداد برگ چه ها در دامنه ای از شوری (صفر, 4, 8, 12, 16 و 20 دسی زیمنس بر متر با املاح Na2So4 و NaCl) تعیین شد. بیشترین میزان جوانه زنی (34 درصد) درشرایط بدون شوری (صفر دسی زیمنس بر متر) مشاهده شد. جوانه زنی بذرها تا شوری 4 دسی زیمنس بر متر تحت تاثیر قرار نگرفت, اما به طور معنی داری با افزایش شوری در حدود 12-8 دسی زیمنس بر متر در هر دو نوع نمک کاهش یافت. در شوری 16 دسی زیمنس بر متر NaCl و 20 دسی زیمنس بر متر  Na2So4 هیچ بذری جوانه نزد. افزایش تمرکز املاح در نمک های Na2So4 و NaCl مانع رشد نونهال ها شد. طول ساقه چه و تعداد برگ چه ها به طور معنی داری با افزایش شوری در هر دو نوع نمک کاهش یافت, اما پاسخ ریشه چه تفاوت معنی داری نداشت. نتایج نشان داد که در شوری برابر, اثر بازدارندگی نمک سولفات نسبت به نمک کلر وره کمتر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، حمیدرضا، جعفری، محمد، صادقی سنگدهی، سیدعلی، محمدزاده خانی، هادی، و صفاری ها، مریم. (1390). اثر شوری بر جوانه زنی و رشد گونه قره داغ (Nitraria schoberi). مرتع، 5(1 (پیاپی 15))، 81-89. SID. https://sid.ir/paper/359490/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری حمیدرضا، جعفری محمد، صادقی سنگدهی سیدعلی، محمدزاده خانی هادی، صفاری ها مریم. اثر شوری بر جوانه زنی و رشد گونه قره داغ (Nitraria schoberi). مرتع[Internet]. 1390؛5(1 (پیاپی 15)):81-89. Available from: https://sid.ir/paper/359490/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا ناصری، محمد جعفری، سیدعلی صادقی سنگدهی، هادی محمدزاده خانی، و مریم صفاری ها، “اثر شوری بر جوانه زنی و رشد گونه قره داغ (Nitraria schoberi)،” مرتع، vol. 5، no. 1 (پیاپی 15)، pp. 81–89، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/359490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button