Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر رقابت علف های هرز بر پروتئین بذر، هدایت الکتریکی بذر و کلروفیل نسبی برگ در لوبیا

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 73

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر رقابت علف های هرز بر برخی خصوصیات لوبیا (. Phaseolus vulgaris L), آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار در سال 1390 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل دو گروه تداخل و کنترل علف های هرز (10, 20, 30, 40 و 50 روز پس از سبز شدن لوبیا) بود. دو تیمار تداخل و کنترل تمام فصل علف های هرز نیز به عنوان تیمارهای شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی از لحاظ کلروفیل نسبی برگ در سطح احتمال1 درصد و از نظر پروتئین بذر در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند.کمترین مقدار پروتئین بذر (19.56 درصد) در تیمار تداخل کامل علف های هرز مشاهده شد, در حالی که بیشترین مقدار این صفت (21.2 درصد) مربوط به تیمار کنترل کامل علف های هرز بود. هدایت الکتریکی بذر تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. با افزایش دوره های تداخل علف های هرز, به تدریج از عملکرد دانه کاسته شد, به طوری که عملکرد دانه از 2869.1 کیلوگرم در هکتار, در تیمار مهار تمام فصل علف های هرز به 1168.3 کیلوگرم در هکتار در تیمار تداخل کامل علف های هرز رسید. بنابراین, می توان نتیجه گرفت که تداخل علف های هرز علاوه بر کاهش عملکرد دانه, می تواند کیفیت محصول را نیز, به واسطه تغییر در ترکیبات موجود در بذر نظیر پروتئین, تحت تاثیر قرار دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قمری، حسین، و احمدوند، گودرز. (1394). اثر رقابت علف های هرز بر پروتئین بذر, هدایت الکتریکی بذر و کلروفیل نسبی برگ در لوبیا. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(107)، 67-73. SID. https://sid.ir/paper/214704/fa

    Vancouver: کپی

    قمری حسین، احمدوند گودرز. اثر رقابت علف های هرز بر پروتئین بذر, هدایت الکتریکی بذر و کلروفیل نسبی برگ در لوبیا. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(107):67-73. Available from: https://sid.ir/paper/214704/fa

    IEEE: کپی

    حسین قمری، و گودرز احمدوند، “اثر رقابت علف های هرز بر پروتئین بذر, هدایت الکتریکی بذر و کلروفیل نسبی برگ در لوبیا،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 107، pp. 67–73، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214704/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا