مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برخی از صفات فیزیولوژیک بر عملکرد نهایی دانه گندم نان و کارایی این صفات جهت گزینش ژنوتیپ های مقاوم در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 59

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی انتقال مواد فتوسنتزی قبل و بعد از گرده افشانی از اندام های هوایی به دانه و سهم این صفات در عملکرد گندم نان در شرایط دیم و همچنین ارتباط این صفات با عملکرد گندم نان و مقاومت به خشکی انجام شد. 7 ژنوتیپ در یک آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 1386-1385 تحت شرایط دیم مقایسه شدند. اندازه گیری صفات در مرحله گرده افشانی, 14 روز بعد از گرده افشانی و رسیدگی فیزیولوژیک انجام شد. عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیکی, شاخص برداشت, درصد و سهم انتقال مجدد, حرکت مجدد و توزیع مجدد مواد فتوسنتزی ذخیره شده قبل و بعد از گرده افشانی در اندام های رویشی به دانه تعیین و با توجه به منابع اصلی تامین کننده عملکرد سهم فتوسنتز جاری بعد از گرده افشانی در عملکرد دانه محاسبه شد. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که عملکرد دانه با عملکرد بیولوژیکی, شاخص برداشت و فتوسنتز جاری همبستگی فنوتیپی مثبت و معنی داری داشت در حالی که حرکت و توزیع مجدد همبستگی منفی و معنی داری با عملکرد داشتند. بر اساس تجزیه به عامل ها دو عامل اول 83.5 درصد از واریانس را توجیه کردند. عامل اول بوسیله اثرات مثبت فتوسنتز جاری, بیوماس, مقدار ماده خشک اندام های رویشی در زمان رسیدگی فیزیولوژیک و عملکرد دانه توضیح داده می شود و فتوسنتز بالا به معنی کاهش توزیع مجدد بود. همچنین تجزیه کلاستر بر اساس روش وارد ژنوتیپ ها را در 3 کلاستر جداگانه قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علوی سینی، سیدمحمد، صبا، جلال، و سلیمانی، کاظم. (1390). برخی از صفات فیزیولوژیک بر عملکرد نهایی دانه گندم نان و کارایی این صفات جهت گزینش ژنوتیپ های مقاوم در شرایط دیم. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 24(2 (پیاپی 91))، 52-59. SID. https://sid.ir/paper/214787/fa

    Vancouver: کپی

    علوی سینی سیدمحمد، صبا جلال، سلیمانی کاظم. برخی از صفات فیزیولوژیک بر عملکرد نهایی دانه گندم نان و کارایی این صفات جهت گزینش ژنوتیپ های مقاوم در شرایط دیم. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(2 (پیاپی 91)):52-59. Available from: https://sid.ir/paper/214787/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد علوی سینی، جلال صبا، و کاظم سلیمانی، “برخی از صفات فیزیولوژیک بر عملکرد نهایی دانه گندم نان و کارایی این صفات جهت گزینش ژنوتیپ های مقاوم در شرایط دیم،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 2 (پیاپی 91)، pp. 52–59، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button