مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب پذیری صفات فیزیولوژیک در گندم نان تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور مقایسه نحوه توارث, ترکیب پذیری, هتروزیس و عمل ژن ها در کنترل ژنتیکی صفات سطح برگ پرچم, محتوی نسبی آب برگ و سرعت پرشدن دانه در ارقام گندم نان تحت شرایط تنش خشکی, مطالعه ای بر روی 8 رقم با استفاده از روش دوم در مدل ثابت گریفینگ صورت گرفت. میانگین مربعات قابلیت ترکیب پذیری عمومی برای تمامی صفات و میانگین مربعات قابلیت ترکیب پذیری خصوصی نیز برای تمامی صفات به جز محتوی نسبی آب برگ معنی دار بود که مبین اهمیت هر دو اثرات افزایشی و غالبیت ژن ها در توارث این صفات در شرایط تنش می باشد. نسبت میانگین مربعات GCA به میانگین مربعات SCA برای هیچکدام از صفات معنی دار نبود. نتایج این مطالعه نشان داد که اثرات غیرافزایشی ژن ها برای تمامی صفات از اهمیت بیشتری نسبت به اثرات افزایشی برخوردار می باشد. از نتایج این تحقیق می توان دریافت که بهبود ژنتیکی صفات سطح برگ پرچم, محتوی نسبی آب برگ و سرعت پرشدن دانه در شرایط تنش با انتخاب از بین بهترین تلاقی ها در نسل های مقدماتی بازده ژنتیکی پائینی خواهد داشت. بنابراین, بهتر است این انتخاب تا نسل های پیشرفته و افزایش توارث پذیری این صفات به تعویق افتد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گل پرور، احمدرضا، و قاسمی پیربلوطی، عبداله. (1390). ترکیب پذیری صفات فیزیولوژیک در گندم نان تحت تنش خشکی. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 24(1 (پیاپی 90))، 18-26. SID. https://sid.ir/paper/214845/fa

    Vancouver: کپی

    گل پرور احمدرضا، قاسمی پیربلوطی عبداله. ترکیب پذیری صفات فیزیولوژیک در گندم نان تحت تنش خشکی. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(1 (پیاپی 90)):18-26. Available from: https://sid.ir/paper/214845/fa

    IEEE: کپی

    احمدرضا گل پرور، و عبداله قاسمی پیربلوطی، “ترکیب پذیری صفات فیزیولوژیک در گندم نان تحت تنش خشکی،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 1 (پیاپی 90)، pp. 18–26، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button