مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی واکنش جوانه زنی و برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برنج رقم هاشمی، تحت تاثیر تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 188

چکیده

 دو آزمایش جداگانه, با هدف بررسی تاثیر تنش خشکی بر صفات مربوط به جوان هزنی و برخی از صفات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برنج رقم هاشمی .Oryza sativa L. cv. Hashemi) در مرحله رشد رویشی در محل پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد, در سال 1390 انجام شد. در آزمایش اول صفات مربوط به جوان هزنی برنج در سطوح مختلف تنش خشکی شامل (صفر, -2, -4, -6, -8 و 10 – بار) که به وسیله پلی اتیل نگلایکول 6000 تهیه شدند, مورد بررسی قرار گرفت. بذور جوان هزده در هر روز شمارش و پس از ده روز درصد و سرعت جوان هزنی تعیین و پس از تفکیک ریشه چه و ساقه چه طول و وزن خشک آ نها تع یین شد. در آزمایش دوم سطوح مختلف تنش خشکی شامل شاهد (100 درصد ظرفیت زراعی), 80, 60, 40 و 20 درصد ظرفیت زراعی بر رشد رویشی برنج مورد بررسی قرار گرفت. گیاهچه ها در داخل گلدان های پلاستیکی حاوی ماسه کاشته و نمونه برداری 28 روز پس از کاشت انجام شد. هر دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که در مرحله جوان هزنی, تنش خشکی تاثیر منفی و معنی داری بر درصد و سرعت جوان هزنی, طول و وزن خشک ساق هچه و ریشه چه داشتند. در مرحله رشد رویشی, صفات ارتفاع, سطح برگ و ریشه, تنها در تیمار 20 درصد ظرفیت زراعی (تنش شدید خشکی) و میزان پرولین و پتاسیم بخش هوایی در تمام سطوح خشکی مورد بررسی, نسبت به شاهد بصورت معنی داری کاهش نشان دادند. نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح خشکی معادل 80, 60 و 40 درصد ظرفیت زراعی, بر صفات مورفولوژیکی نشاهای برنج هاشمی تاثیر بارزی ندارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدوجیه اله، گنجعلی، علی، لاهوتی، مهرداد، و بیک خورمیزی، عبداله. (1393). بررسی واکنش جوانه زنی و برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برنج رقم هاشمی, تحت تاثیر تنش خشکی. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 27(105)، 182-188. SID. https://sid.ir/paper/214863/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدوجیه اله، گنجعلی علی، لاهوتی مهرداد، بیک خورمیزی عبداله. بررسی واکنش جوانه زنی و برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برنج رقم هاشمی, تحت تاثیر تنش خشکی. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛27(105):182-188. Available from: https://sid.ir/paper/214863/fa

    IEEE: کپی

    سیدوجیه اله حسینی، علی گنجعلی، مهرداد لاهوتی، و عبداله بیک خورمیزی، “بررسی واکنش جوانه زنی و برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برنج رقم هاشمی, تحت تاثیر تنش خشکی،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 27، no. 105، pp. 182–188، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214863/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button