مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آللوپاتی عصاره اندام های تازه و خشک خردل وحشی (Sinapis arvensis) و کنگروحشی (Cirsium arvense) بر جوانه زنی و جذب عناصر غذایی کلزا

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 47

چکیده

 پدیده آللوپاتی از جمله روش های مداخله عل فهای هرز با گیاهان زراعی است که می تواند به شناخت اثرات متقابل گیاه زراعی/ علف هرز کمک نماید. به منظور بررسی اثرات آللوپاتی خردل وحشی و کنگر وحشی برجوان هزنی و جذب عناصر غذایی کلزا آزمایشی در سال زراعی 1386 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. تیمارهای آزمایش غلظت های مختلف (0, 2.5, 5, 10, 20 و 40 درصد) عصاره اندام های تازه و خشک دو گونه علف هرز خرد لوحشی و کنگر وحشی بودند که بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که عصاره آبی اندا مهای تازه و خشک خرد لوحشی و کنگروحشی جوان هزنی کلزا را 1.5 تا 2.5 برابر کاهش دادند. عصاره ی اندام های تازه و خشک دو گونه علف هرز وزن خشک اندام های هوایی کلزا را نیز کاهش دادند. جذب فسفر و نیتروژن در کلزا تحت تاثیر عصار هی آبی اندام های تازه هر دو گونه علف هرز کاهش یافت. در حالی که, عصاره آبی اندام های خشک خرد لوحشی غلظت فسفر کلزا را بیش از 4 برابر افزایش داد. همچنین با افزایش غلظ تهای عصاره اندام های تازه و خشک دو علف هرز غلظت پتاسیم کلزا به شدت افزایش یافت. نتایج آزمایش نشان م یدهد که عل فهای هرز علاوه بر رقابت, از طریق ترشح و یا رهاسازی مواد شیمیایی نیز م یتوانند تاثیربازدارندگی بر رشد و نمو و فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه زراعی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمددوست چمن آباد، حمیدرضا، سیاح، مونا، اصغری، علی، و پورمرادکلیبر، بهناز. (1393). تاثیر آللوپاتی عصاره اندام های تازه و خشک خردل وحشی (Sinapis arvensis) و کنگروحشی (Cirsium arvense) بر جوانه زنی و جذب عناصر غذایی کلزا. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 27(105)، 41-47. SID. https://sid.ir/paper/214866/fa

    Vancouver: کپی

    محمددوست چمن آباد حمیدرضا، سیاح مونا، اصغری علی، پورمرادکلیبر بهناز. تاثیر آللوپاتی عصاره اندام های تازه و خشک خردل وحشی (Sinapis arvensis) و کنگروحشی (Cirsium arvense) بر جوانه زنی و جذب عناصر غذایی کلزا. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛27(105):41-47. Available from: https://sid.ir/paper/214866/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا محمددوست چمن آباد، مونا سیاح، علی اصغری، و بهناز پورمرادکلیبر، “تاثیر آللوپاتی عصاره اندام های تازه و خشک خردل وحشی (Sinapis arvensis) و کنگروحشی (Cirsium arvense) بر جوانه زنی و جذب عناصر غذایی کلزا،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 27، no. 105، pp. 41–47، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214866/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button