مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری بر عملکرد دانه، اجزای عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی ارقام گندم نان و دوروم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 چکیده به منظور بررسی اثرات کم آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و صفات فیزیولوژیکی مرتبط با تنش خشکی, آزمایشی در سال زراعی سال 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. فاکتورهای موردبررسی شامل چهار سطح آبیاری (100, 75, 50 و 25 درصد نیاز آبی) در پلات های اصلی و ارقام شامل سه رقم گندم نان (پیشگام, الوند, اروم) و سه رقم گندم دوروم (بهرنگ, آریا, دنا) در پلات فرعی قرار گرفتند. صفات موردبررسی شامل صفات زراعی وابسته به عملکرد, شاخص محتوی کلروفیل, غلظت کلروفیل های a و b و محتوی آب نسبی برگ پرچم بود. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه به ترتیب مربوط به ارقام پیشگام (723 گرم در مترمربع) و الوند (677 گرم در مترمربع) بود. تنش کم آبی سبب کاهش میزان عملکرد دانه همه ارقام شد. بین ارقام موردمطالعه بیشترین شاخص برداشت با میانگین 52 درصد مربوط به رقم دنا و کمترین آن با میانگین 32 درصد مربوط به رقم اروم بود. شاخص برداشت تحت تأثیر میزان آبیاری قرار نگرفت. محتوی آب نسبی برگ پرچمی در تنش شدید نسبت به شاهد 45 درصد کاهش یافت, ومحتوی کلروفیل های a وb با کاهش میزان آبیاری به ترتیب به میزان 08/40 و 78/65, کاهش یافت. در نهایت به نظر می رسدبا کاهش 25درصدی مصرف آب در بین ارقام گندم نان بهترین برای کاشت رقم پیشگام و در بین ارقام دروم بهترین بهرنگ باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغبان خلیل آباد، صادق، خزاعی، حمیدرضا، و کافی، محمد. (1398). اثر کم آبیاری بر عملکرد دانه, اجزای عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی ارقام گندم نان و دوروم. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 32(1 (پیاپی 122) )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/214979/fa

    Vancouver: کپی

    باغبان خلیل آباد صادق، خزاعی حمیدرضا، کافی محمد. اثر کم آبیاری بر عملکرد دانه, اجزای عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی ارقام گندم نان و دوروم. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(1 (پیاپی 122) ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/214979/fa

    IEEE: کپی

    صادق باغبان خلیل آباد، حمیدرضا خزاعی، و محمد کافی، “اثر کم آبیاری بر عملکرد دانه, اجزای عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی ارقام گندم نان و دوروم،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 1 (پیاپی 122) ، pp. 1–12، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214979/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button