مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر عملکرد مرغان بومی ایستگاه مرغ بومی خراسان در مراحل مختلف تولید

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 228

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر جیره بر عملکرد مرغان بومی استان خراسان با استفاده از 400 قطعه مرغ بومی در قالب طرح های کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل با 8 تیمار آزمایشی (2*4), 5 تکرار و 10 مرغ در هر تکرار از سن 26 الی 50 هفتگی در ایستگاه مرغ بومی خراسان, اجرا شد. تیمارهای آزمایشی بر پایه جیره حاوی ذرت, سویا و گندم با چهار سطح کلسیم (2.5, 3, 3.5 و 4) و دو سطح فسفر کل (0.5 و 0.75) برحسب درصدی از جیره بود. سطوح سایر مواد مغذی از جمله انرژی و پروتئین خام همسان بود. نتایج نشان دادند که سطوح مختلف کلسیم و فسفر, تاثیری بر وزن تخم مرغ ندارد. سطوح کلسیم بر تولید تخم مرغ اثر معنی دار (P<0.05) داشت, به نحوی که بالاترین میزان تولید (72.6%) و وزن توده تخم مرغ در سطح 3.5 درصدکلسیم در کل دوره مشاهده گردید, هرچند در اوایل دوره تولید(33-26 هفتگی), اثر سطح 3 و 3.5 درصد مشابه بود. سطوح فسفر, تاثیری بر میزان تولید و وزن توده تخم مرغ نشان نداد. سطح 4 درصد کلسیم, بالاترین مصرف خوراک را نشان داد (P<0.05) اما سطوح فسفر, اثری بر مصرف خوراک نداشت. بهترین ضریب تبدیل غذایی (3.16) در گروه تغذیه شده با 3.5 درصد کلسیم مشاهده گردید (P<0.05). تاثیر سطوح کلسیم بر میزان خاکستر استخوان ران معنی دار شد, به نحوی که کمترین میزان خاکستر, در سطح 2.5 درصد کلسیم مشاهده شد. سطح 0.75 درصد فسفر باعث کاهش درصد فسفر استخوان ران گردید. به طور کلی, نتایج این بررسی نشان داد که میزان 3.5 درصد کلسیم باعث بهبود میزان تولید تخم مرغ و ضریب تبدیل غذایی در مرغان بومی مورد مطالعه شد, در صورتی که سطوح فسفر اثری بر صفات تولیدی آنها نداشت و سطح 0.5 درصد فسفر ایده آل تر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسابی نامقی، علیرضا. (1393). بررسی اثر سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر عملکرد مرغان بومی ایستگاه مرغ بومی خراسان در مراحل مختلف تولید. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(105)، 217-228. SID. https://sid.ir/paper/214995/fa

    Vancouver: کپی

    حسابی نامقی علیرضا. بررسی اثر سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر عملکرد مرغان بومی ایستگاه مرغ بومی خراسان در مراحل مختلف تولید. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(105):217-228. Available from: https://sid.ir/paper/214995/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا حسابی نامقی، “بررسی اثر سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر عملکرد مرغان بومی ایستگاه مرغ بومی خراسان در مراحل مختلف تولید،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 105، pp. 217–228، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214995/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button