Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,233
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شاخص انتخاب برای بهبود صفات رشد و ترکیب لاشه در بره های لری بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 79

چکیده

 در این تحقیق شاخص های انتخاب اقتصادی برای بهبود رشد و ترکیب لاشه برای گوسفندان لری بختیاری محاسبه شد. صفات وزن گوشت لخم و وزن چربی لاشه در اهداف انتخاب و صفات وزن زنده بدن, برآورد وزن دنبه و عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند در سن شش ماهگی در شاخص انتخاب قرار گرفتند. پاسخ های مورد انتظار به انتخاب برای صفات اهداف انتخاب با ضرایب اقتصادی نسبی 4.61 و -0.92 به ترتیب برای صفات وزن گوشت لخم و وزن چربی لاشه و با شاخص های متفاوت محاسبه شد. پاسخ های مورد انتظار به انتخاب در شاخص های مختلف با نسبت های 0.02, 0.04, 0.06, 0.08 و 0.10 قوچ برآورد شد. متوسط نسبت شدت انتخاب به فاصله نسل برای دو جنس با نسبت های مختلف قوچ به ترتیب 0.52, 0.48, 0.45, 0.43 و 0.41 بود. بیشترین پاسخ همبسته به ازای هر سال برای افزایش وزن گوشت و کاهش میزان چربی بر اساس شاخص انتخاب کامل که شامل صفات وزن زنده بدن, عمق بافت نرم حاصل از اولتراسوند و برآورد وزن دنبه و شاخص انتخاب که شامل صفات وزن زنده بدن و برآورد وزن دنبه بود, مشاهده شد. با شاخص انتخاب کامل پاسخ غیرمستقیم به انتخاب برای وزن گوشت از 320 تا 252 گرم در سال و برای وزن چربی لاشه از -118 تا -93 گرم در سال برای نسبت های قوچ 0.02 تا 0.10 بود. پاسخ اقتصادی با شاخص انتخاب کامل و شاخص انتخاب شامل صفات وزن زنده بدن و برآورد وزن دنبه مشابه و بیش از به دو شاخص دیگر بود. بازده پاسخ همبسته با شاخص انتخاب کامل نسبت به پاسخ مستقیم برای میزان گوشت و چربی لاشه, 0.82 بود. با اهداف و شاخص انتخاب متفاوت, با افزایش نسبت قوچ پیشرفت ژنتیکی وزن گوشت به ازای هر سال کاهش یافت و میزان کاهش برای میزان گوشت در شاخص انتخاب کامل بیش از میزان چربی به ازای هر سال بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالبی، محمدعلی، میرایی آشتیانی، سیدرضا، نجاتی جوارمی، اردشیر، و مرادی شهربابک، محمد. (1390). شاخص انتخاب برای بهبود صفات رشد و ترکیب لاشه در بره های لری بختیاری. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 24(1 (پیاپی 90))، 72-79. SID. https://sid.ir/paper/215065/fa

    Vancouver: کپی

    طالبی محمدعلی، میرایی آشتیانی سیدرضا، نجاتی جوارمی اردشیر، مرادی شهربابک محمد. شاخص انتخاب برای بهبود صفات رشد و ترکیب لاشه در بره های لری بختیاری. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(1 (پیاپی 90)):72-79. Available from: https://sid.ir/paper/215065/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی طالبی، سیدرضا میرایی آشتیانی، اردشیر نجاتی جوارمی، و محمد مرادی شهربابک، “شاخص انتخاب برای بهبود صفات رشد و ترکیب لاشه در بره های لری بختیاری،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 1 (پیاپی 90)، pp. 72–79، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215065/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا