مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,387
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی جو با تفاله خشک مرکبات در جیره گاوهای شیری هلشتاین بر عملکرد آنها

صفحات

 صفحه شروع 148 | صفحه پایان 155

چکیده

 به منظور بررسی اثر جایگزینی تفاله خشک مرکبات به جای جو بر عملکرد گاوهای شیری, تعداد 8 راس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 15±75 و وزن زنده 50 ±550 کیلوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین 4×4 به چهار تیمار غذایی شامل جیره های حاوی 0, 5, 10 و 15 درصد تفاله خشک مرکبات اختصاص داده شد. طول هر دوره 21 روز شامل 14 روز دوره عادت پذیری و 7 روز دوره نمونه گیری بود. افزایش سطح تفاله مرکبات در جیره اثر معنی داری بر مصرف ماده خشک روزانه نداشت, هر چند با افزایش سطح تفاله, مصرف ماده خشک روند کاهشی نشان داد. قابلیت هضم ماده خشک, دیواره سلولی, چربی خام, تولید شیر و ترکیبات آن, گلوکز پلاسما و نیتروژن اوره ای خون تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. غلظت تری گلیسرید خون گاوها در تیمار 2 و 4 به طور معنی داری بالاتر از تیمار 1 و 3 بود (p<0.05). غلظت نیتروژنی آمونیاکی برای تیمارهای 1, 2, 3 و 4 به ترتیب 20.08, 19.96, 19.53 و 19.01 میلی گرم در دسی لیتر و pH مایع شکمبه 6.45, 6.52, 6.69 و 6.71 بود. زمان مصرف خوراک, زمان نشخوار و کل فعالیت جویدن تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت, هرچند با افزایش سطح تفاله خشک مرکبات در جیره زمان نشخوار و کل فعالیت جوویدن روند افزایشی و زمان مصرف خوراک روند کاهشی داشت. با توجه به عدم کاهش عملکرد دام در اثر جایگزینی تفاله با جو, استفاده از این تولید فرعی مادامیکه توجیهاقتصادی داشته باشد, قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیات کوهسار، جواد، ولی زاده، رضا، ناصریان، عباسعلی، طهماسبی، عبدالمنصور، و صفری، رشید. (1389). تاثیر جایگزینی جو با تفاله خشک مرکبات در جیره گاوهای شیری هلشتاین بر عملکرد آنها. پژوهش های علوم دامی ایران، 2(2)، 148-155. SID. https://sid.ir/paper/218342/fa

    Vancouver: کپی

    بیات کوهسار جواد، ولی زاده رضا، ناصریان عباسعلی، طهماسبی عبدالمنصور، صفری رشید. تاثیر جایگزینی جو با تفاله خشک مرکبات در جیره گاوهای شیری هلشتاین بر عملکرد آنها. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1389؛2(2):148-155. Available from: https://sid.ir/paper/218342/fa

    IEEE: کپی

    جواد بیات کوهسار، رضا ولی زاده، عباسعلی ناصریان، عبدالمنصور طهماسبی، و رشید صفری، “تاثیر جایگزینی جو با تفاله خشک مرکبات در جیره گاوهای شیری هلشتاین بر عملکرد آنها،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 2، no. 2، pp. 148–155، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218342/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button